Læsetid: 5 min.

Aktive Forbrugere mistænkes for fup

De opfandt nærmest den aktive politiske forbruger i Danmark. Nu er foreningen direkte involveret i sag om alvorlige uregelmæssigheder med anvendelsen af offentlig støtte
Clean Clothes Campaign Denmark fik i 2013, efter sammenstyrtningen af tekstilfabrikken Rana Plaza i Bangladesh, to mio. kroner i støtte fra Udenrigsministeriet. Nu er ngo’ens sekretariatschef, som også er sekretariatschef for ngo’en Aktive Forbrugere, politianmeldt. På billedet ses en tekstilfabrik i udkanten af Dahka i Bangladesh

Clean Clothes Campaign Denmark fik i 2013, efter sammenstyrtningen af tekstilfabrikken Rana Plaza i Bangladesh, to mio. kroner i støtte fra Udenrigsministeriet. Nu er ngo’ens sekretariatschef, som også er sekretariatschef for ngo’en Aktive Forbrugere, politianmeldt. På billedet ses en tekstilfabrik i udkanten af Dahka i Bangladesh

Joachim Adrian

7. december 2017

Foreningen Danmarks Aktive Forbrugere er impliceret i en sag om alvorlige uregelmæssigheder i NGO’en Clean Clothes Campaign Denmark.

Så sent som til Black Friday den sidste fredag i november kunne bl.a. Jyllands-Posten rapportere, at forbrugerorganisationen planlagde nye aktioner for at opfordre danskerne til at forvandle dagen til en »køb ingenting-dag«.

Tidligere har Aktive Forbrugere tilbudt folk at klippe deres Dankort over på den store tilbudsdag.

Aktive Forbrugere er dog selv involveret i en sag, der rejser spørgsmål om foreningens egen ansvarlighed i omgangen med offentlige støttemidler til en NGO, som Aktive Forbrugere har samarbejdet tæt med gennem årene:

Aktive Forbrugere – en af de mest profilerede foreninger for den politiske forbruger herhjemme – var med til at grundlægge Clean Clothes Campaign, der nu styrer mod konkurs og er ude af stand til at aflevere et revisionsgodkendt regnskab for hhv. 2015 og 2016. Kampagnen har været støttet med to mio. kroner fra Udenrigsministeriets CSR-pulje.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • Eva Schwanenflügel
Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Morten Frich

Det er helt uhørt, at der i 4. kvartal 2017 ikke kan opstilles et regnskab for Clean Clothes Campaign for regnskabsårene 2015 & 2016 - for slet ikke at tale om at få blank revisionspåtegning !!
Bestyrelsen burde have grebet ind for længst allerede ved fristoverskridelsen vedrørende regnskabsåret 2015.

Den mest nærliggende forklaring er selvfølgelig, at alle bilagene er væk -
ikke kun lønningsbogholderiet.

Niels Duus Nielsen

Magt og penge korrumperer!

Hvis det er sandt, at Aktive Forbrugere har haft hænderne i kagekassen, ser det sgu sort ud for den involverede svindler. For som vi alle ved er en svindler på venstrefløjen langt mere udsat for at blive sat i den offentlige gabestok end en svindler på højrefløjen.

Men får jo næsten lyst til at komplimentere mandens mod: Havde det fx været statsministerens sekretær, eller statsministerens selv, der således havde beriget sig selv på fællesskabets bekostning i kraft af sin stilling, havde han jo bare fået et lille rap over nallerne. når han således egenhændigt og privat førte regeringens officielle politik ud i livet.

Men nu er det en repræsentant for en venstresnoet organisation, og så er det meget, meget værre. Vi husker alle fagforeningspamperen, som ligefrem tog sig selv af dage da han i sin tid blev afsløret i at gøre noget, en højreorienteret politiker blot ville have rystet af sig som en del af den politiske rutine.

Han kunne ikke leve med skammen, i modsætning til svindlerregeringen, som ikke har skam i livet.

Anders Vestesen

@Niels Nielsen kl 17:53
Hvis en højreorienteret havde skrevet det samme du kom med der, havde vi nok beskyldt ham for at spille offerkortet :-)

Niels Duus Nielsen

Hæ, det var sgu ikke ment som et offerkort, derimod et forsøg på at frame en ulykkelig situation, så kritikken udvides til også at kunne ses som en kritik af den siddende regering.

Men okay,du har ret, mit indlæg er whataboutery af værste skuffe. Svindel bør aldrig blive noget, man rutinemæssigt trækker på skuldrene af, uanset hvem, der begår svindelen.

Martin Madsen, Bjarne Bisgaard Jensen og Sup Aya Laya anbefalede denne kommentar