Læsetid: 4 min.

Alternative julegaver: Giv et bidrag til flybilletter til familiesammenførte flygtninge

Som følge af den såkaldte smykkelov betaler staten ikke længere for flybilletter til flygtninge, der har fået tilladelse til familiesammenføring i Danmark. Derfor samler flere organisationer nu ind til, at flygtninge på den lave integrationsydelse kan få råd til at få deres familie til Danmark
21. december 2017

I oktober stod etiopieren Desbele i sit stiveste puds i Aalborg Lufthavn og ventede og ventede. Efter han selv havde fået asyl i Danmark, havde han også fået tilladelse til familiesammenføring, og nu var dagen endelig kommet, hvor han skulle gense sin kone og to børn efter flere års adskillelse.

Som flygtning i Danmark er Desbele på integrationsydelse, så på linje med mange andre flygtninge har han måttet låne mange tusinde kroner af familie og bekendte for at kunne betale for hustruens og børnenes flybilletter.

Det var tidligere en udgift, som den danske stat påtog sig, men i forbindelse med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs (V) stramning af udlændingeloven med den såkaldte smykkelov vedtaget i januar 2016 blev den ordning afskaffet administrativt.

»Regeringen finder det rimeligt, at en familie, som ønsker familiesammenføring i Danmark, selv betaler for transporten,« som det hed i ministeriets høringsnotat om lovforslaget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Torben K L Jensen
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Carsten Munk
 • Steen Sohn
 • Dorte Sørensen
 • Maria Francisca Torrezão
 • Hans Larsen
 • Bo Stefan Nielsen
 • Eva Schwanenflügel
Torben K L Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Munk, Steen Sohn, Dorte Sørensen, Maria Francisca Torrezão, Hans Larsen, Bo Stefan Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jamen 15 millioner om året er da også en slags penge, når der nu nødvendigvis skal være penge til skattelettelser til de mere trængende millionærer. Det må flygtningene da kunne forstå.

Karsten Lundsby, jørgen djørup, Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Duus Nielsen, Verner Nielsen, Marianne Stockmarr, Eva Schwanenflügel og John Andersen anbefalede denne kommentar

Det er vel bare en afspejling af vore KRISTNE værdier som Støjbjerg giver udtryk for.

Christel Gruner-Olesen, Niels Duus Nielsen, Hans Larsen, Marianne Stockmarr og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

De "begærlige" flygtninge, som Støjberg har kaldt dem, skal da bare sætte sig i uoverskuelig gæld - ligesom vi andre med lethed kan, med de skønne reklamer i busser og tog fra diverse åger-firmaer.
Ret skal være ret, de skal sgu ha' det værre end os andre, som også er blevet nedskåret !!!
For det er jo 'migranternes' skyld, at Danmark bliver nødt til at tage fra de fattige og give til skattely-spekulanterne. Not ?!?

Johanna Haas, Karsten Lundsby, Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Duus Nielsen, Verner Nielsen, Hans Larsen og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Mette Poulsen,
Ja, 'smykkeloven' er desværre stemt igennem i Folketinget - gud bedre det !
For alle med lidt historisk hukommelse er denne lov et lavpunkt i lagkagen :-(

Karsten Lundsby, Niels Duus Nielsen, Verner Nielsen og Michael Svennevig anbefalede denne kommentar
Bo Stefan Nielsen

Tak for denne artikel. Jeg var ikke bekendt med omtalte indsamlinger. Godt initiativ!

Johanna Haas, Eva Schwanenflügel og Verner Nielsen anbefalede denne kommentar

- Det er Udlændingestyrelsen, der giver tilladelse til familiesammenføring, men styrelsen har ikke mulighed for at følge med i, om de givne tilladelser også fører til, at familier bliver genforenet, oplyser dens presseafdeling.

?

Johanna Haas, Eva Schwanenflügel og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar

gad vide hvordan de fattige flygtningen kom hertil i første omgang? fyrede de mon alle penge af på menneskesmuglere?
den der "smykkelov" gælder bl.a. kontanter som beslaglægges ved ankomst til Danmark, det samme gør sig gældende for en Dansker som kommer på overførselsindkomst - har man formue så skal den bruges først, og derefter kommer overførselsindkomsten i spil.
Imens vil jeg købe en ged i Burkina Faso og døbe den Bimse.

Mona Blenstrup, Hans Aagaard og lone kickel anbefalede denne kommentar

Det lyder som et godt initiativ. Når nu der er stor splittelse blandt danskerne om hvorvidt det er en god idé med flere flygtninge, eller ej. Og faktisk er der jo et flertal af danskere der IKKE synes der skal flere flygtninge/migranter hertil. Så det er helt fint at det mindretal der synes at flere flygtninge/migranter til Danmark er vejen frem, også selv skal til lommerne.

Den praksis er interessant, @Henrik Madsen.
Der var også et flertal af danskerne, der var imod at købe nye F35 kampfly. Det må vel så også være rimeligt, at de der mener det er en god ide at købe flyene, selv kommer til lommerne og betaler hvad de koster?

Niels Duus Nielsen, Anette Ahrens Jensen, Johanna Haas, Christel Gruner-Olesen, Marie Jensen, Eva Schwanenflügel, Bo Stefan Nielsen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

,Ja det er lavt ikke at give de 15 millioner det koster i flybilletter at få transporteret godkendte familiesammenføringer.
Jeg er nu også noget skuffet over at det nærmest kun er etniske danskere som er forargede, står i spidsen for indsamlinger og ses i medierne. Altså med mindre en journalist selv opsøger en flygtning/udlænding. Med de mange forskellige nationaliteter som er indvandret og flygtet her til Danmark må der også være et stort antal som er velintegreret, som det ville klæde at stå i spidsen for disse indsamlinger. Det er jeg faktisk mere skuffet over end jeg er over regeringen. Hvor er solidariteten?

Eva Schwanenflügel

James Smith,
Ser du aldrig TV eller hører radio?
Der er masser af velintegrerede invandrere og flygtninge der udtaler sig positivt om det danske samfund hver dag. Flere har stillet op til kommunalvalget og er blevet valgt ind.
Vi skal ikke kun fokusere på de negative sider af integrationen. Det er simpelt hen bare for ensidigt ;-)

Og idag ser det så endnu "bedre" ud:
"Ifølge rapporten forsørger 200 millioner migrantarbejdere anslået 800 millioner familiemedlemmer rundt omkring i verden.
Den forudsiger samtidig, at en milliard mennesker - hvert syvende menneske i verden - i år enten vil sende eller modtage flere end i alt 450 milliarder dollar - svarende til knap tre billioner kroner."
http://nyheder.tv2.dk/udland/2017-06-15-indvandrere-sender-milliarder-hj...

Eva Schwanenflügel
Helt enig i der er dejligt mange velintegrerede indvandrere og flygtninge.
Jeg ser bare ikke rigtigt jeg kan se mange velintegrerede indvandrere der er aktive mht indsamlingen til flybilletter.
Vi skal ikke kun fokusere på de positive sider af integrationen. Det er simpelt hen bare for ensidigt ;-)

Niels Duus Nielsen

Jens Bruun: "Tjah, der er åbenbart ikke penge der mangler, men måske som James Smith påpeger, et problem med den indbyrdes solidaritet!"

Det er sjovt, som de samme oplysninger kan fortolkes forskelligt. Jeg ser de mange penge som netop udtryk for solidaritet med de familiemedlemmer, som af forskellige årsager - ofte uden for deres kontrol - er blevet tilbage i det oprindelige hjemland. En i mine øjne prisværdig praksis!

Johanna Haas, Eva Schwanenflügel og Johnny Winther Ronnenberg anbefalede denne kommentar

James Smith blot til din orientering: Natasha Hadari har stillet sig i spidsen for indsamlingen. Hun optræder i en lille film fra Refugees Welcome, som foræller om deres indsamling. Den ligger bl. a. på foreningens FB. Natasha Hadari er selv barn af flygtninge, jurist og arbejder frivilligt i Refugees Welcome. Desuden har hun lavet en fremragende dokumentarfilm: "Hello Syria, " som jeg hermed anbefaler på det varmeste.
I Asylret som jeg selv arbejder frivilligt for, er der også flere med flygtningebaggrund, og i andre NGO'er jeg kender til, så jeg mener, du tager fejl i din påstand.