Læsetid: 2 min.

DF går til justitsministeren efter forskerkritik af kort politiuddannelse

Intet er vigtigere for Dansk Folkeparti end at politiet er rustet til at sikre et trygt samfund, erklærer retsordfører Peter Kofod Poulsen, der vil tage forskernes kritik videre til justitsministeren. Den nye, toårige uddannelse er en ’kortsigtet panikløsning’, mener De Radikale
Politiuddannelsen er blevet kortet ned fra tre til to år. Det giver dårlig mening i en tid, hvor politiets arbejde er stadigt mere kompliceret, vurderer forsker og tidligere fagchef på Politiskolen Adam Diderichsen. Her er det kommende betjente på politiskolen i Brøndby i 2001, længe før uddannelsen blev forkortet.

Politiuddannelsen er blevet kortet ned fra tre til to år. Det giver dårlig mening i en tid, hvor politiets arbejde er stadigt mere kompliceret, vurderer forsker og tidligere fagchef på Politiskolen Adam Diderichsen. Her er det kommende betjente på politiskolen i Brøndby i 2001, længe før uddannelsen blev forkortet.

Thomas Borberg

4. december 2017

Politiets arbejde er blevet mere kompliceret. Så langt synes både forskere, politifolk og politikere af forskellig observans at være enige. Alligevel valgte et flertal i Folketinget i 2015 at forkorte politiets uddannelse fra tre til to år.

Den beslutning møder i dag kritik fra to forskere, der vurderer, at politiet med den nye uddannelse vil være dårligere stillet i forhold til at bekæmpe nye, komplekse kriminalitetsformer.

Det vækker bekymring hos Dansk Folkeparti, der støttede aftalen om den nye politiuddannelse.

Partiet havde mange spørgsmål, da de gik med til at forkorte uddannelsen, forklarer retsordfører Peter Kofod Poulsen. Dengang forsikrede regeringen Dansk Folkeparti om, at politifolkene til gengæld ville modtage en mere omfattende efteruddannelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • Eva Schwanenflügel
Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

"Hverken Justitsminister Søren Pape Poulsen eller Socialdemokratiets retsordfører har ønsket at svare på forskernes kritik".
Og DF er - som sædvanligt - dybt forundrede over konsekvenserne af deres politik.
Hvad er ellers nyt?

Per Klüver, Verner Nielsen, Helene Kristensen, Carsten Wienholtz, Janus Agerbo, Kenneth Jacobsen, Anders Lund, Hans Larsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Benny Larsen, Tue Romanow, Torben Skov og Katrine Damm anbefalede denne kommentar

Men jeg undrer mig også. I de fleste lande jeg har kendskab til, er politiuddannelsen en videregående uddannelse.

Sådan er det også i nabolande som Forbundsrepublikken og Sverige. Her lægges måske for lidt vægt på praktisk træning som udrykningskørsel og våbentræning. Men til gengæld kan man efter lyst og behov fortsætte studierne til kriminolog, jurist med mere samt forsker, og på denne måde sikrer man et meget højt niveau indenfor politikorpset.

Per Klüver, Eva Schwanenflügel og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar

Ja fagligheden skrider, i folkeskolen er en stor del af lærerne ikke uddannede lærer, og en endnu større del ikke linjefaguddannede i de fag der undervises i, så hvorfor ikke politifolk, næste step bliver vel "light" uddannede læger ?

Kim Houmøller, Hans Aagaard, Eva Schwanenflügel, Verner Nielsen, Carsten Wienholtz og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Søren Jacobsen

I USA er politi uddannelsen ikke en politibetjent uddannelse, men kamptræning i våbenbrug, samt passificering af borgere, som den økonomiske magt elite finder upassende.

Eva Schwanenflügel, Verner Nielsen, Carsten Wienholtz og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Johnny Winther Ronnenberg

At tro at man kan forvandle en BA til et AMU kursus er så hjernedødt, at det kun kan være udtænkt af en politiker. Afleverer de hjernen i receptionen når de bliver valgt????

Søren Jacobsen

For ca. 35 år siden ville en nabo søn i villakvarteret søge ind til politiet. Efterfølgende kom to betjente rundt til alle i kvarteret for at spøge om kandidatens karakter. Han blev siden optaget og er i dag kriminalkommissær et sted i landet. Kun de bedst egnede kunne komme ind for at sikre et godt anstændig politikorps. Og det i en tid, hvor politiarbejdet var langt fra så kompleks og udfordrende som i dag.

Nu, hvor politibetjent opgaven er blevet langt mere kompleks og udfordrende i alle henseende slækkes der betydeligt til kravene med en bare 2 årig uddannelse. For slet ikke at tale om den halv år lange kadet uddannelse. Det bliver et helt andet politi korps, som venter os borgere i en langt mere komplekst verden. Og lønnen bliver sikkert tilsvarende ringere ligesom tjenestemandsansættelsen udskiftes med funktionærlignende ansættelse uden strejkeret.

Snart kommer vi til at se private bevæbnede vagtselskaber overtager dele af politiarbejdet. Så husk altid at medføre ID kort, hvis du bevæger dig udenfor fremover.

jens peter hansen

Jeg husker nu tydeligt annocer for at hverve politibetjente. Her stod: Er du mere end 177 cm, har du gode soldaterpapirer, er du god til dansk og regning så er Politiet måske noget for dig.
Så sku den vist være i vinkel.