Læsetid: 2 min.

DF: Offentligt tilskud til medicinsk cannabis på vej

Patienter, der fra nytår kan få ordineret medicinsk cannabis hos egen læge, vil alligevel modtage et offentligt tilskud. Det erklærer formand for Sundhedsudvalget, Liselott Blixt. Der er endnu ikke indgået en aftale, men sundhedsminister Ellen Trane Nørby bekræfter, at regeringen støtter en tilskudsordning
16. december 2017

Der kommer alligvel til at være et offentlig tilskud til medicinsk cannabis. Det oplyser formand for Folketingets Sundhedsudvalg Liselott Blixt (DF).

»Det ligger fast, at der vil blive afsat penge til en tilskudsordning. Alle, hvis læge vurderer, at der er grund til at udskrive medicinsk cannabis, skal have mulighed for at købe det. Det skal ikke kun være velhavere, der får glæde af den nye ordning,« siger Liselott Blixt.

Efter årsskiftet træder en forsøgsordning, der giver praktiserende læger mulighed for at ordinere medicinsk cannabis, i kraft. Aftalen blev tredjebehandlet og endeligt vedtaget i Folketinget fredag. Men som Information tidligere har beskrevet, har en række patienter, der medicinerer sig med cannabisprodukter, udtrykt bekymring over, at apotekets cannabisprodukter stod til at blive dyre, at de ville føle sig presset til fortsat at anskaffe cannabis på det sorte marked – stik imod forsøgsordningens hensigt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • Eva Schwanenflügel
Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Øv hvor er det bøvlet.
Men måske en mindre indrømmelse er på vej?
Tror dog ikke for alvor på en legalisering, det bliver garanteret smaddersvært at hive en recept ud af lægerne, når de er blevet bange for sagsanlæg fra deres offentlige arbejdsgivere.

Det største problem med medicinsk cannabis er, at det vil gå ud over en stor omsætning med meget kostbar medicin mod angst, kvalme, spasmer, smerter og rigtig mange andre lidelser, som er forbundet med pattedyrets endocannabinoide system, som har været underlagt stor udenlandsk forskning i adskillige år nu. Lægemiddelindustrien og dermed sundhedsstyrelsen og lægeforeningen kæmper med næb og kløer mod anvendelsen af naturlig medicinsk cannabis så længe de kan, fordi der ikke kan udtages patenter på en simpel plante, som alle kan dyrke i baghaven. Jeg kan ikke finde nogen anden plausibel forklaring på lægernes ihærdige forsøg på sabotage mod det planlagte forsøg med medicinsk cannabis, startende i 2018. Hvis forskningen absolut ikke må være udenlandsk, er det da en enestående mulighed for, at vi kan opfinde den dybe tallerken selv. Cannabis har aldrig taget livet af noget menneske gennem tiderne.

Med hensyn til en månedlig pris på 3000 kr, tror jeg vores landmænd kan gøre det væsentlig billigere. Ellers må de jo slå på tråden :)

Ken Sass, Katrine Damm, Henrik Leffers og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar