Læsetid: 3 min.

DF om skattelettelser til de rigeste: ’Man må tage det sure med det søde’

Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby, erkender, at skattelettelser på aktier og investeringer, der i alt beløber sig til en kvart milliard kroner, primært kommer de rigeste til gode. Til gengæld har Dansk Folkeparti fået en række andre tiltag igennem i erhvervspakken. ’I politik må man tage det sure med det søde,’ siger ordføreren
’Man skal tage det sure med det søde. Skattelettelserne er noget, regeringen har fået ind. Det står vi selvfølgelig på mål for, men det er ikke Dansk Folkepartis politik,« lyder det fra DF’s Hans Kristian Skibby.

’Man skal tage det sure med det søde. Skattelettelserne er noget, regeringen har fået ind. Det står vi selvfølgelig på mål for, men det er ikke Dansk Folkepartis politik,« lyder det fra DF’s Hans Kristian Skibby.

Tobias Nørgaard Pedersen

7. december 2017

Skattelettelserne på investeringer og aktier er ikke Dansk Folkepartis politik, siger erhvervsordfører Hans Kristian Skibby. Men de må ses som et delelement i en samlet erhvervspakke, som partiet overordnet set er tilfreds med.

Socialdemokratiet anklager i dag Dansk Folkeparti for at hjælpe regeringen med at gennemføre topskattelettelser ad bagdøren.

Kritikken falder efter en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at aktiesparekontoen og investorfradraget, som regeringen gennemførte i november med støtte fra Dansk Folkeparti, vil medføre konkrete skattelettelser for flere tusinde kroner for de allerrigeste danskere, mens almindelige lønmodtagere stort set ikke vil kunne mærke det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

"Jeg tror ikke de aller - aller rigeste sidder og klapper i hænderne for 5000 kr. Der skal altså lidt flere penge til".
Hans Kristian Skibby.

Nej, sikkert ikke. Men der er mange fattige, der ville juble over bare 2000 kr mere. Selvom de rigeste nok ikke engang ville købe et par sko for det latterlige beløb... :-(

Vibeke Hansen, Egon Stich, Estermarie Mandelquist, David Zennaro, Jacob Mathiasen, Carsten Wienholtz, Mikkel Kristensen, Niki Dan Berthelsen, Per Klüver, ingemaje lange, Bjarne Bisgaard Jensen, Torben Skov, Wilhelm May, Arne Lund, Tue Romanow, Bjarne Andersen, Verner Nielsen, Hans Larsen, Peter Hansen, Thomas Olsen, Dorte Sørensen, kjeld jensen og Søren Andersen anbefalede denne kommentar

DF ha endnu engang bevist at de ikke er andet end en hadgruppe. Intet er helligt, andet en retten til at udleve deres laveste instinkter.

Torben Bruhn Andersen, Carsten Wienholtz, Torben K L Jensen, Vibeke Hansen, Per Klüver, Eva Schwanenflügel, Janus Agerbo, Wilhelm May, Torben Skov, Benny Larsen, Verner Nielsen og Bjarne Agerskov anbefalede denne kommentar
Bjarne Agerskov

Haha DF er gennemsyret af racisme. Hvorfor ellers sælge ud af arvesølvet over et par udlændingestramninger. DF har kun én ting på programmet: Et racerent Danmark.

Torben Pedersen, Torben K L Jensen, Vibeke Hansen, Thomas Holm, Eva Schwanenflügel, Janus Agerbo, Wilhelm May, Torben Skov, Ken Sass og Verner Nielsen anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Mathias Sindberg

Til mit eget ubehag er jeg ret enig med Hans Kristian Skibby i, at aktiesparekontoen og forhøjelsen af progressionsgrænsen for aktieindkomst fra 52.900 kroner til 100.000 kroner en at betragte som et acceptabelt delelement i erhvervspakken.
Din vinkel i artiklen er stort set alene almindelig forargelse.
Du udviser ingen forståelse f. ex. for, at gevinst på aktier er en tvivlsom affære - og der skal selvsagt være tale om gevinst for, at der kan blive tale om et beskatningsgrundlag.

DF vil tabe stort ved næste valg til S, hvis de ikke snart begynder, at tænke velfærd fremfor skattelettelser.

Nok er mange enige mht. udlændinge debatten, men hvis vælgerne både kan få den stramme udlændinge kurs og en mere tryg og stabil velfærd hos Socialdemokraterne, hvorfor skulle de så bliver hos DF, som alligevel i hele tiden vælger venstres politik.

Lise Lotte Rahbek

Nej, de 5000 kr er ikke nogen stor sum, hvis man i forvejen er af god formue.
Det er den indbyggede uretfærdighed, som nager.
De personer, som har penge at bruge på investeringer har næppe brug for 5000,- kr ekstra, men beløbet er der dælme andre mennesker, som ville være begejstret for.

Nogle mennesker har en stærk retfærdighedssans, nogen har kun retfærdigheds-anfægtelser, når sagen angår dem selv. Og atter andre kalder andres sans for retfærdighed for 'misundelse'.

Egon Stich, Estermarie Mandelquist, David Zennaro, Jacob Mathiasen, Troels Brøgger, Anders Reinholdt, Henriette Bøhne, Carsten Wienholtz, Eva Schwanenflügel, Janus Agerbo, ingemaje lange, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Munk, Torben Skov og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar

For år tilbage sagde Tulle, at den slags, det var magtens pris. Nu hedder det, at tage det sure med det søde. Da DF jo aldrig har brokket sig over de store summer som rige danskere hvert år sender til skattely, og heller ikke at dele af erhvervslivet puffer med skatter, moms og div. afgifter, så ved jeg hvad det er for noget "surt", Skibby tænker på her. Det "søde" for ham er jo at nu generes "de fremmed" atter, og det er jo livlig musik i DF's og Støjbergs ører.
DF viser atter, at de er flok ludere, der siger ja til hvad som helst, når blot de kan få de vante stramninger for asylansøgere og folk med ikke-vestlig baggrund.

De 5.000 er mere end hvad jeg har i disponibel indkomst pr. måned som pensionist uden andre opsparede midler.

Egon Stich, Martin Madsen, Jacob Mathiasen, Torben Bruhn Andersen, Carsten Wienholtz og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jacob Mathiasen

Og, hvad er så det søde i at lade licensen indkræves over skatten, som en mindskning af personfradraget? - Det er i min optik den absolut mest asociale skæve måde man kunne indkræve den på. Hold da helt op, hvor er DF falske.

Eva Schwanenflügel, Ebbe Overbye og Arne Lund anbefalede denne kommentar