Læsetid: 5 min.

DF’s soloridt bringer politihestene tilbage

Med genindførelsen af det ridende politi i København er en drøm blevet til virkelighed for DF’s Peter Kofod Poulsen. Politihestene skal sættes ind mod demonstranter og fodboldbøller, mener han. Men spørgsmålet er, om pengene rækker til meget andet end parader med dronningen
Med genindførelsen af det ridende politi i København er en drøm blevet til virkelighed for DF’s Peter Kofod Poulsen. Politihestene skal sættes ind mod demonstranter og fodboldbøller, mener han. Men spørgsmålet er, om pengene rækker til meget andet end parader med dronningen

Marius Nyheim

11. december 2017

Trods skepsis fra Rigspolitiet, Københavns politi og Justitsministeriet er det efter flere års kamp nu lykkedes Dansk Folkeparti at gøre en af sine mærkesager til virkelighed. Med finansloven for 2018 genoprettes hovedstadens ridende politi.

»Det er rigtig, rigtig dejligt,« siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

Han har været den måske mest aktive politiker i kampen for politihestenes genkomst, siden de blev afskaffet i forbindelse med en sparerunde i 2012. Sidste år var han i Hannover for at se, hvordan det tyske politi bruger deres heste. Og sideløbende har han bombarderet regeringen med spørgsmål.

Samtlige danske ambassader i Europa blev eksempelvis sat i arbejde, da Peter Kofod Poulsen sidste år bad Justitsministeriet om en »komplet oversigt« over europæiske lande med politiheste og en redegørelse for »antallet af politiheste i Europa gennem de sidste ti år«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Frede Jørgensen

Der er sådan lidt barnagtigt over Peter Kofod Poulsen.

Carsten Wienholtz, Eva Schwanenflügel, Jens Kofoed, Torben K L Jensen, Ole Frank, Benny Jensen, Jens Winther, Tino Rozzo og Verner Nielsen anbefalede denne kommentar

Tak til DF for dette fremragende forslag.
Det vil givetvis vis løse alle politiets problemer, spændende fra underbemanding, overarbejdspukkel, bandekrig, grænsekontrol you name it.
Vorherre besvares.

David Zennaro, Eva Schwanenflügel, Niki Dan Berthelsen, Kristian Edelbo, Ole Frank, Benny Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Duus Nielsen og Verner Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

"Politihestene skal sættes ind mod demonstranter og fodboldbøller, mener [Peter Kofod Poulsen]".

Hvis man ved bare lidt om heste, vil man vide, at de er skrøbelige væsner, som meget nemt kan gå i panik og blive ustyrlige. Seriøse demonstranter og hooligans vil derfor huske kanonslagene og vuvuzelahornene, når de går til demonstration.

Stakkels heste!

David Zennaro, Eva Schwanenflügel, Kim Houmøller, Jens Kofoed, Kristian Edelbo, Ole Frank, Bjarne Bisgaard Jensen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar

Måske er ideen alligevel ikke så tosset. Jeg har tit set Berliner politiets "Reiterstaffel " - 24 krikker.
https://www.berliner-zeitung.de/berlin/--5652442

Hamborg har også en enhed:
http://akademie-der-polizei.hamburg.de/reiterstaffel-/

München har 36...
http://akademie-der-polizei.hamburg.de/reiterstaffel-/

Wien har ikke nogen enhed - men låner fra Mannheim, når der er brug for det.

Paris har også en enhed - den blev brugt forleden dag, da Hallifay blev begravet:
https://www.prefecturedepolice.interieur.gouv.fr/Nous-connaitre/Services...

Og Metropolitan police i London:
https://www.cityoflondon.police.uk/about-us/structure/specialist-departm...

New York og Los Angeles også:

https://ny.curbed.com/2017/6/1/15721774/nypd-mounted-unit-stables-merced...
http://www.lapdonline.org/inside_the_lapd/content_basic_view/6347

Og Oslo:
http://www.hest.no/article.html?news.nid=1985

Så inden vi går helt i selvsving over, hvor åååååååndssvag ideen er, så kan det jo være, at sådan en enhed faktisk er brugbar.

Christoffer Pedersen

Om ikke andet så er det, at se ridende politi ret hyggeligt, lige som når Carlsberg lufter en gammel hestedreven ølvogn.

Niels Duus Nielsen og morten rosendahl larsen anbefalede denne kommentar
Thomas Andersen

Tak til DF for helikopteren til Nordjylland. Vi kunne også have fået 45 ekstra læger eller 90 ekstra sygeplejersker for de samme penge.

Tak til DF for de nuttede politiheste. Vi kunne også have fået 20 ekstra politibetjente for de samme penge.

Tak til DF for at så mange af vores politibetjente står nede ved grænsen og gør absolut ingen gavn. I gennemsnit afviser hver politibetjent ved grænsen en person hver 6. uge - og langt de fleste gange blot fordi en Europæisk statsborger har glemt sit pas. Vi kunne også have stoppet bandekrigen i København med de samme politibetjente for længe siden!

Sandt at sige, DF gør som deres formand skrev - følger deres mavefornemmelse helt uden at tænke sig om...

Tino Rozzo, Lasse Storgaard, David Zennaro, Jens Winther, Carsten Wienholtz, Eva Schwanenflügel, Helene Kristensen, morten rosendahl larsen, Karsten Lundsby, Mogens Holme, Jens Kofoed, Niki Dan Berthelsen, Kenneth Jacobsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Tue Romanow og Kjeld Hansen anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Hvis man kan have politihunde, kan man vel også have politiheste. Jeg finder det mere interessant at diskutere, om også andre arter kan komme i spil. Eksempelvis er en løvfrø en glimrende vagtfrø - og så er den sprængfyldt med energi.

Beredent politi er meget udbredt i andre lande, bl.a. i Norden, hvor de har det i såvel Norge, Sverige og Finland. Og i Tyskland indgår det i mange delstaters politikorps. I Hamborg har man, lidt lige som i Danmark, tøvet med om det var noget man skulle ofre penge på, eller spare væk. Derfor foretog man for nogle år siden en grundig evaluering af politihestenes værdi. Resultatet var, at hestene blev vurderet til rigeligt at være pengene værd, og at enheden, frem for at blive nedlagt, tværtimod burde udvides. Bl.a. på grund af deres overblik, hurtighed og synlighed, havde det beredne politi vist sig effektivt på flere områder end forventet. Herunder pågribelse af voldsforbrydere og gaderøvere, kriminalitetsforebyggelse af bl.a. indbrud, trafiksikkerhed mm..

Måske skulle man genoverveje automatreaktionen om, at noget nødvendigvist må være tåbeligt, fordi det er DF der forslår det. Og hvis man gerne vil planlægge rationelt, er det sikkert heller ingen dårlig ide, at se lidt på andre landes erfaringer.

Anders Sørensen

@Peter Jensen, du har selvfølgelig ret. Men det er bare så sjovt med hestepoliti. Jeg betvivler ikke erfaringen med samme fra andre lande, som vi normalt sammenligner os med, men når det, som du skriver, er en voldsom succeshistorie med hestepoliti og deres "pågribelse af voldsforbrydere og gaderøvere, kriminalitetsforebyggelse af bl.a. indbrud, trafiksikkerhed", kan jeg ikke sige mig fri for at finde det nærmest tegneseriekomisk. Jeg gad SERIØST godt se en gaderøver blive pågrebet af en politimand til hest.

Niels Duus Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Niki Dan Berthelsen

Hvad med en falkepatrulje til at patruljere i anden sals højde og evt fange de der nymodens droner, som flyver uden licens? Måske kunne det udvides med en uglepatrulje om natten til at fange alle de droner som bruges til at lure på fruentimmere om natten....

Eller som i Thailand, en abe til grænsevagterne, for at forbedre relationerne til dem man afviser? Er man fiffig lærer man ham at ransage biler og giver man ham en hund der kan lugte forbudte stoffer, så er han jo selvkørende? Og det er jo til et par bananer om dagen, tænker jeg? Børnene vil elske det! Medierne også!

https://www.treehugger.com/natural-sciences/monkey-police-officer-plays-...

Hr. Nielsen (fordanskning af hr. Nilsson), en kæk, men striks chimpanse og Rollo, en venligsindet schæfer, kunne have deres eget reality show om ransagningen, konfiskering af smuglerbajere, cigaretter og hash - det befrier sikkert lidt ekstra licenspenge, hvis man kunne lave lidt reklame med noget produkt placement , fx ved sponsorater fra Duborg eller Fleggaard - hvor de kunne dukker op til events til glæde for børn og voksne.

Men hvorfor stoppe der? Vi kunne lave det til en tegnefilm, hvor de kan tale og hvor der også indarbejdes danske værdier, fx. Forklare hvorfor og hvordan man afviser folk ved grænsen?

Nej ved i hvad, de kunne være en specialstyrke direkte under Støjberg! Zulu-jægerne! Eller primatpatrujen! Måske Specialenhed A.R. (Animalsk Ransagning). Alternativt bare H.A. (Hund Abe) bare for at tage H.A. tilbage og redefinere det?

Men ellers fedt med de heste, de kan vel sættes ind i bandekrigen, de burde kunne hente et par knejter på scooter?

Anders Sørensen, Carsten Wienholtz, Eva Schwanenflügel og morten rosendahl larsen anbefalede denne kommentar
morten rosendahl larsen

Jeg skulle ikke sidde på 850 kg flugtdyr, med en hjerne på størrelse med en valnød, til en Brøndby- FCK "fest" med kanonslag of tumult.....

D.R. kunne passende genudsende Sam McCloud, i stedet for Barnaby!

David Zennaro, Eva Schwanenflügel og morten rosendahl larsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Vi er åbenbart på vej ind i Harry Potter universet.
Har Peter Kofoed Poulsen mon en lille troldmand i sin følsomme mave?
Eller gad vide om han før karriere-valget som folketingspolitiker har søgt ind i det beredne politi, men dumpede rideprøven? ;-)

Niels Duus Nielsen

Anders Sørensen, jeg er faktisk engang blevet arresteret af en motorcykelbetjent på sin motorcykel - han kørte simpelthen ind mellem benene på mig og greb fat i kravetøjet på mig. Hvirdan det beredne politi vil få krikken ind mellem mine ben gad jeg dog også godt se!

;-)

Niels Duus Nielsen

PS: For en god ordens skyld skal oplyses, at jeg ikke blev arresteret for gadetyveri, men derimod for politisk dissidens i forbindelse med en demonstration.