Læsetid: 5 min.

EL: Mere kontrol i SKAT kan skaffe milliarder

Den nye finanslovsaftale mangler fokus på kontrol i skattevæsnet, mener Enhedslisten, der har regnet ud, at flere medarbejdere vil kunne give en stor gevinst for statskassen. Professor Per Nikolaj Bukh er enig i, at der ligger et merprovenu, men peger også på retssikkerhedsproblemer
Skatteminister Karsten Lauritzen sætter spørgsmålstegn ved, om kontrol er den mest effektive måde at få penge i statskassen. Måske er det i virkeligheden mere effektivt at kaste ressourcer ind i at forhindre, at virksomheder kan snyde og svindle, mener han.

Skatteminister Karsten Lauritzen sætter spørgsmålstegn ved, om kontrol er den mest effektive måde at få penge i statskassen. Måske er det i virkeligheden mere effektivt at kaste ressourcer ind i at forhindre, at virksomheder kan snyde og svindle, mener han.

Joachim Adrian

15. december 2017

Selv om regeringen er kommet i hus med en bred aftale om stærkere skattekontrol, mener Enhedslisten langt fra, at det er nok med de 135 nye medarbejdere, der følger med den netop vedtagne Kontrolpakke. Heller ikke de 5,5 milliarder, der over en årrække skal tildeles skattevæsnet, og som indgår i den nye finanslovsaftale for 2018, tilfører kontrolindsatsen de nødvendige muskler, mener partiet.

»Finanslovsaftalen er jo ikke møntet på nye hænder til kontrol. Og de 135 medarbejdere fra den målrettede kontrolpakke er langt fra nok. Vi foreslår, at SKAT ansætter 1.000 nye kontrolmedarbejdere,« siger Enhedslistens skatteordfører, Rune Lund.

Partiet har over to år indhentet en række tal og beregninger fra såvel Finans- som Skatteministeriet. På baggrund af svarene har partiet lavet en gennemregnet plan for en massiv styrkelse af skattekontrollen, som også får opbakning fra HK/Stat, FTF og Dansk Told & Skatteforbund.

Beregningerne fra Enhedslistens såkaldte business case viser, at blot 400 ekstra medarbejdere fordelt på otte udvalgte projekter vil kunne skaffe et årligt bidrag til statskassen på 3,6 milliarder kroner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er da fint, at alle er enige om, at der skal betales skat.
Skatteministeren fra Venstre mener det kan klares ved en 'helhedsorienteret løsning,' hvad det så end er.
Rune Lund, Enhedslisten, bakkes op af forbundsformanden i Dansk Told & Skatteforbund, der mener, 'at der kan tjenes penge ved at øge indsatsen.'

Mon ikke vi skal stole mere på de sagkyndige end ministeren?

Holger Madsen, Vibeke Hansen, Estermarie Mandelquist, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Karsten Lundsby, Verner Nielsen og Jan Damskier anbefalede denne kommentar