Læsetid: 3 min.

Erhvervspakkens skattelettelser åbner nye huller i skattelovgivningen

De nye skatteregler om fradrag på investeringer i små og mellemstore virksomheder vil give nye muligheder for skattespekulation. Regeringen erkender, at det er nødvendigt med nye regler på området – men de er stort set umulige at udforme effektivt, vurderer skatteeksperter
Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) slog på gonggongen i august i forbindelse med lanceringen af regeringens erhvervspakke, der nu får kritik fra skatteeksperter for at skabe nye muligheder for skattespekulation.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) slog på gonggongen i august i forbindelse med lanceringen af regeringens erhvervspakke, der nu får kritik fra skatteeksperter for at skabe nye muligheder for skattespekulation.

Jacob Ehrbahn

13. december 2017

Det skal være nemmere for små virksomheder at tiltrække kapital. Sådan har regeringen begrundet det nye investorfradrag, der vil gøre det muligt at trække halvdelen af investeringer på op til 800.000 kroner fra i skat.

Men investorfradraget åbner nye huller i skattelovgivningen, som vil gøre det muligt at udnytte fradraget, uden at investeringerne ender hos små virksomheder og iværksættere, vurderer to skatteeksperter. 

Mens regeringen og Dansk Folkeparti i disse dage forhandler om nye skattelettelser, peger medlem af Skatterådet Christen Amby og skatteekspert Michael Bjørn Hansen på et væsentligt problem ved en af de skattelettelser, der blev aftalt i november som en del af Erhvervspakken.   

»Jeg tør godt garantere, at reglerne vil blive udnyttet på måder, der ligger ud over politikernes hensigt,« siger Christen Amby.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Overbye
Thomas Overbye anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

“Nye huller i skattelovgivningen”

‘Konstruerede nyheder med logisk fejlslutning.’
Folketinget fyrede alle Skat's bedste folk, helt bevist, før et nyt EDB systeme kunne overtage deres arbejde, efterfølgende har Folketinget systematisk sikret sig, at det fortsat ikke er muligt, at ansætte kvalificeret personale i tilstrækkeligt antal, på trods af Folketinget er velvidende om, at der er meget store gevinster for samfundet ved, at ansætte flere folk.

Kommunerne vil med kyshånd tage imod opgaver, hvor der indkræves skyldig skat lokalt, hvor staten ikke vil indkræve skat i dag.

Statsrevisorernes Beretning om Skatteministeriets økonomistyring 3/2015:

"Statsrevisorerne kritiserer skarpt, at Skatteministeriet ikke har sikret rammer og grundlag for en tilfredsstillende opgaveløsning i SKAT.

SKATs drift og styring er ikke tilstrækkelig effektiv og sikker.”

Link: http://www.ft.dk/samling/20151/almdel/sau/bilag/41/1566749/index.htm

morten rosendahl larsen, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel, Verner Nielsen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar

Det helt afgørende problem ligger et helt andet sted: det overdrevent høje skattetryk medfører så store uhensigtsmæssigheder, at politikerne ikke længere kan se bort fra dem. Det forsøger de så at kompensere gennem obskure tilskuds- og fradragsordninger, som dels indbygger yderligere inoptimaliteter og forvridninger, dels åbner for nye omgåelsesmuligheder - og i øvrigt gør skattesystemet så komplekst, at hverken SKAT selv eller borgere og virksomheder kan overskue det.

Der er kun én holdbar vej: væk med tilskud og særordninger - og ned med skattetrykket!

Karl Aage Thomsen

Der er stadig noget galt i Danmark. Dybbøl Mølle osv. Landets skatteminister med regeringen i spidsen, har vist været på kursus hos Trump i hvordan man ruinerer et lands økonomi. Højrefløjen på Christinsborg forsøger hele tiden at få oppositionen til at være dem, der har drænet statskassen, medens de selv har gjort alt for at ødelægge vores velfærd lige siden de kom til magten. Og forsøger oven ikøbet at give amnesti til skattesnyderne, hvis de vil melde sig frivilligt. Hold da helt Christiansborgkæft, hvor naivt har politikere lov til at være, før vi kan afsætte dem til en af deres øde øer.

morten rosendahl larsen, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar