Læsetid: 4 min.

Inden medlemmerne for alvor nåede at protestere, var ALKA allerede solgt

Et par Facebook-opdateringer og en lille protest søndag morgen var alt, hvad kritikerne af salget af ALKA nåede. Men ifølge bestyrelsesformanden for fagbevægelsens forsikringsselskab er der da heller ingen grund til kritik: Det var nødvendigt at holde salget hemmeligt, og medlemmerne får store gevinster, siger Kim Simonsen
Ifølge bestyrelsesformand for ALKA og formand for HK Danmark, Kim Simonsen, er kritikken af salget af ALKA blot et udtryk for, at mange endnu ikke har forstået, at ALKA’s kunder faktisk får endnu bedre forsikringer som følge af salget. 8,2 milliarder kroner til ejerne var en god pris, og Tryg har forpligtet sig til, at priserne ikke må stige mere end pris- og skadeudviklingen i en femårig periode efter overtagelsen.

Ifølge bestyrelsesformand for ALKA og formand for HK Danmark, Kim Simonsen, er kritikken af salget af ALKA blot et udtryk for, at mange endnu ikke har forstået, at ALKA’s kunder faktisk får endnu bedre forsikringer som følge af salget. 8,2 milliarder kroner til ejerne var en god pris, og Tryg har forpligtet sig til, at priserne ikke må stige mere end pris- og skadeudviklingen i en femårig periode efter overtagelsen.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

5. december 2017

Rygterne opstod for knap en uge siden i Børsen. Fagbevægelsens forsikringsselskab, ALKA, var tæt på at blive solgt. Fagtoppen var tavs, og rygterne om, at der stod en køber klar, blev slået hen.

»Jeg har modtaget adskillige købstilbud i de otte år, jeg har været formand for ALKA. Men ellers har jeg ingen kommentarer,« sagde Kim Simonsen, bestyrelsesformand for ALKA og formand for HK Danmark til Børsen.

Enkelte folk i fagbevægelsen begyndte at røre på sig, og der blev skrevet et par kritiske Facebook-opdateringer med opfordringer til at protestere mod det angivelige salg. Men inden det for alvor blev diskuteret i offentligheden, var det allerede for sent. Mindre end en uge senere var beslutningen taget i ejernes hasteindkaldte hovedbestyrelser: ALKA var solgt til Tryg.

»Fy for pokker, hvorfor har I ikke spurgt jeres medlemmer, om de ønsker salget?«

»Hold da kæft et gigantisk svigt fra vores ’fagforening’. Et totalt knæfald for privatiseringsfilosofien. Mit medlemsskab hænger i en ekstremt tynd tråd efter dette lumske bedrageri.«

»Skam jer.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
  • Torben K L Jensen
Ejvind Larsen og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Endnu en lurvet omgang mørklægning.
Hold kæft, hvor er jeg dog træt af at børsnoterede selskaber snupper alle små og velfungerende firmaer !
Hvad mon Kim Simonsen får ud af salget ?

Flemming Berger, Markus Lund, Per Torbensen, Peter Hansen, Per Klüver, Janus Agerbo, uffe hellum, Jan Guldager, Bjarne Bisgaard Jensen, Thomas Olsen, Steffen Gliese, Kim Strøh, Torben Skov, Frede Jørgensen, Poul Anker Sørensen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Når man tænker på at Tryg-fonden har været været under vedvarende angreb fra en del af aktionærerne er jeg absolut ikke TRYG ved salget og Kim Simonsen - det røvhul - hans videre færd vil jeg holde et vågent øjne med. Det er ned ad bakke for fagbevægelsen og Kim,der nu er bestyrelsesformand for ALKA,bliver helt sikkert ikke valgt som formand for HK og lige så helt sikkert bliver han direktør for TRYG´s datterselskab ALKA med en hyre der der tælles i millioner.

Flemming Berger, Markus Lund, Per Torbensen, Per Klüver, Jan Guldager, Hans Larsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Thomas Olsen, Steffen Gliese, Jesper Sano Højdal, Eva Schwanenflügel og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar

Ejerne er ikke interesserede i gevinster, de er interesserede i at eje deres eget forsikringsselskab.

Det er et simpelt tyveri. Ingen selvbestaltet bestyrelse burde kunne sælge uden en urafstemning. Og hvis det så ikke kan lade så gøre pga. af en evt. køber? Bad luck. Men hvis ALKA derimod havde købt Tryg - ! Det havde levet op til fagbevægelsens opgave som stadig mere demokratiskabende.

Eva Schwanenflügel, Per Klüver, Janus Agerbo og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

Beklageligvis er det efterfølgende for sent. Derfor kan store beslutninger kun træffes in pleno. Vi havde engang repræsentanter, der var repræsentanter, men i dag er de snarere apostle for et system, der gang på gang viser sin uduelighed og sin amoral.

Eva Schwanenflügel, Per Klüver, Bjarne Bisgaard Jensen, Jan Guldager og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Rolig mine herre, der er stadig tid til kamp, fordi salget skal jo lige godkendes, og der kan komme mange kæppe i hjulet til den tid, det er fint nok vi har på demokratisk valgt en bestyrelse, men den omfatter vel ikke at den kan valte og vrage som den har lyst til, og ja Vi skal holde et godt øje med Kim og andre Fag Bosser , der tror de kan gøre som det passer dem , ;-)

Flemming Berger, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Peter Hansen, Per Torbensen og Per Klüver anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Det er en principsag ligesom DONG og der bør startes en underskriftindsamling i stil med DONG-salget. "STOP SALGET AF ALKA" kunne være overskriften så der må være noget her der kan organisere en web-side til underskrifter.

Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Peter Hansen, Per Torbensen og Per Klüver anbefalede denne kommentar

Med en fortjeneste på over 8 milliarder, kan man så ikke lave et nyt selvskab, og burde man ikke det til fordel for medlemmerne.

ALKA har virkeligt hjulpet den alm. forbruger ved at holde priserne nede, og yde en ærlig og ikke mindst oprigtig forretning hvis højeste mål nødvendigvis ikke var, at gå efter den sidste 25 øre i fortjeneste.... så vidt jeg har forstået, så blev medarbejderne målt på kundetilfredshed, og ikke alt muligt salgsgøjl... det kunne mange virksomheder lære rigtigt meget af i dag, men det går nok desværre tabt nu.

Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og Markus Lund anbefalede denne kommentar

Ekskluder HK fra LO! Kapitallakajer af værste skuffe. Det bliver over mit lig, at jeg vil være medlem af et forbund, der i stigende grad ser sig selv som et forsikringsselskab frem for en kamporganisation. Og det værste er at man ikke engang kan trække sine aftaler et andet og bedre sted hen.

Torben K L Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
John Damm Sørensen

>Samtidig kan salget af ALKA også føre til generelt højere priser for alle danskere, fordi de har >været med til at lægge bunden for forsikringsmarkedet.
>
> En forudsigelse, som Kim Simonsen ikke giver meget for.

Det burde Kim Simonsen nok have undersøgt nærmere, inden han udtaler sig så skråsikkert.
Fakta er i hvert fald, at ingen telefonsælgere gennem de sidst 30 år har ønsket at tale forsikringer med mig efter, at jeg har gjort dem opmærksom på, at mine forsikringer er i ALKA.

Jens Severin, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar