Læsetid: 7 min.

Justitsministeriet vidste, at noget var galt i Københavns Politi i Tibetsagen

Embedsmænd og ministre er hidtil gået fri af kritik i Tibetkommissionens beretning. Men mindst én kontorchef i Justitsministeriet ser ud til at have vidst, at der gemte sig mere i sagen om et kinesisk præsidentbesøg, end politiet gav indtryk af
Kinas præsident Hu Jintao og hans kone besøgte i 2012 København, hvor de blandt andet var med overborgmester Frank Jensen (S) på Langelinie for at se Den Lille Havfrue – og ingen tibetanske flag.

Kinas præsident Hu Jintao og hans kone besøgte i 2012 København, hvor de blandt andet var med overborgmester Frank Jensen (S) på Langelinie for at se Den Lille Havfrue – og ingen tibetanske flag.

Stine Bidstrup

23. december 2017

Det var ikke alle i Justitsministeriet, som var tilfredse med de svar, der kom fra Københavns Politi i den såkaldte Tibetsag.

Det viser Tibetkommissionens beretning, som blev offentliggjort i mandags.

Beretningen giver et indblik i, hvordan Københavns Politi på forskellige måder har forsøgt at undgå at udlevere lydoptagelser af politiets radiokommunikation under to officielle kinesiske besøg i 2012 og 2013.

Da optagelserne endelig blev udleveret, viste det sig, at politiet var overordentligt opmærksom på at slå ned på demonstranter med tibetanske flag og gule t-shirts, som er symbol for bevægelsen Falun Gong.

Vi lover, at den bliver totalt julefri. I stedet handler den om kooperativtanken, politiløgne, demokratiets død, og børn, der savner voksne
Hør mere i podcasten

Politiet havde under begge besøg haft ordrer om at skjule demonstranter og flag. Ordrene kom dog først til offentlighedens kendskab mere end tre år senere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Mikkel Rytzel
  • Michael Svennevig
  • Thomas Olsen
  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
Mikkel Rytzel, Michael Svennevig, Thomas Olsen, David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Det siges ofte :
"It's not the crime, it's the cover-up".
Men i dette tilfælde må det siges at være begge dele.
Det er umuligt at have tillid til politiet og diverse politikere, når man gang på gang bevidner deres letbenede udflugter og konsekvensløse undskyldninger for omgåelse af love, regler og sandhed.

morten rosendahl larsen, Thomas Olsen, Torben Lindegaard, Claus Nielsen, Bjarne Andersen, Jens Winther, Bjarne Bisgaard Jensen, Anne Eriksen og Hans Nielsen anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

Påfaldende at det åbenbart kun er Information der finder denne sag vigtig i et retssamfund. Det er åbenbart vigtigere at kolportere alskens rygter og meninger om fæhovederne i LA og DF og regeringen som helhed

morten rosendahl larsen, Hans Nielsen, Michael Svennevig, Eva Schwanenflügel, Tue Romanow, Bjarne Andersen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Jeg husker det yderste venstre som mente at Tibet gik en lys og succesfuld fremtid i møde da kineserne overtog det, der blev kaldt et feudalt og tilbagestående land , med et undertrykkende reaktionært regime. Enhver der mumlede noget om kinesisk undertrykkelse var selv en forbandet fascist. Ak ja, nu er jorden ved at gå under når kineserne bliver forhindret i at se et tibetansk flag og DK bliver fremstillet som en bananstat af samme grund. De tibetanere der fik kærligheden at føle af det maoistiske regime, som nøjedes ikke med at få et flag revet ud af hånden. Hvis man tror det er lyv at Kina opfattedes som den store forløser, så kunne man finde tilbage til Nationalmuseets bogudgave om Kina fra 1975, da man havde den store udstilling i Brede og hvor der i lyriske toner fortælles hvordan kineserne beskyttede de forskellige mindretal i riget i midten.
Nu kan der vist ikke koges mere suppe på dette "overgreb". Vi som måtte løbe for livet under Verdensbanks demoerne i 1970, skulle vel have livsvarig erstatning, hvis overgrebene skulle vurderes efter deres voldsomhed.

Johnny Winther Ronnenberg

>>Nu kan der vist ikke koges mere suppe på dette "overgreb"<<

Enig jeg kan ikke se at der er kommet noget afgørende nyt frem i den sidste uges artikler og jeg har nærlæst dem grundigt fordi jeg måske overså noget, det er gammel sværte på nyt papir. Så nyt emne tak ;-)

Bjarne Andersen

Jens Peter Hansen
Det her handler ikke om Tibet, det handler om, om det er i orden at politiet og politikerne må lyve og begå ulovligheder.
God jul

Frede Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Knut Hamsun: „Stort og småt sker. En tand ud af munden. En mand ud af rækkerne. En spurv til jorden.“ Proportionerne, Ikke sandt !.Jeg blev i 1965 blevet anklaget for på Vedbæk station at rive en plakat ned og stå på jernbaneskinnerne. Jeg blev frikendt ved retten i Lyngby. Toget blev tilbageholdt og vi var fem, seks stykker som blev anklaget for gadeuorden. En tilstod at han havde revet en plakat ned hvorpå der stod: Velkommen til Marstal. Han fik en bøde på 50 kr. Jeg er kommet over det. Tror jeg nok.

Tibet sagen endte med at ligne en hel Zoologisk have.

Der var private og offentlige interesser for milliarder som skulle beskyttes, der var et diplomatiskt korps som skulle aktiveres, der var vennetjenester som skulle indsamles, der var mange snore som man trak i, og der var hæftig aktivitet hele vejen op til toppen.

Der var love som måtte overtrædes, og derfor skulle det hele foregå under radaren, og langt væk fra medierne. Og til sidst og ikke mindst, skulle man sørge for, at aben forblev i politiets sikre varetægt.