Læsetid: 5 min.

Nu klager Marianne til ombudsmanden: Vil have indsigt i sin afdøde datters sag

Skal en mor som nærmeste pårørende til en afdød stofbruger have adgang til at se kommunens socialretlige notater om sin datter? Det spørgsmål får ombudsmanden nu lejlighed til at vurdere
Her ses den nu afdøde Pernille med ryggen til, mens hun taler med gadejuristen Nanna Gotfredsen foran Hovedbanegårdens udgang mod Istedgade i København. Billedet er fra 2005, før Pernille kom i metadonbehandling, og er gengivet med tilladelse fra hendes mor.

Her ses den nu afdøde Pernille med ryggen til, mens hun taler med gadejuristen Nanna Gotfredsen foran Hovedbanegårdens udgang mod Istedgade i København. Billedet er fra 2005, før Pernille kom i metadonbehandling, og er gengivet med tilladelse fra hendes mor.

Elizabeth Heltoft

18. december 2017

For godt et år siden døde den 39-årige stofbruger Pernille af en overdosis. Siden har hendes mor Marianne BB forsøgt at få indsigt i de notater, kommunen har om hendes datter. Men som tidligere omtalt i Information har hun fået afslag på alt andet end sundhedsoplysninger. Det har hun nu klaget til ombudsmand Jørgen Steen Sørensen over:

»Til min store sorg døde min datter, Pernille […] i oktober 2016. Hun havde en række problemer og et stort behov for hjælp fra sin kommune, Københavns Kommune. Jeg har forfærdelig mange, stadig ubesvarede spørgsmål i den forbindelse. Hun blev kun 39 år. Fik hun overhovedet den hjælp, hun havde brug for, ret til og krav på? Jeg bad derfor om fuld aktindsigt i hendes sag ved kommunen og fik først et afslag. Så fik jeg hjælp af en jurist, og først herefter fik jeg i det mindste adgang til sundhedsoplysninger efter sundhedsloven,« hedder det i klagen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
  • Anker Nielsen
Eva Schwanenflügel, David Zennaro og Anker Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu