Læsetid: 7 min.

KU’s fyring af Hans Thybo var usaglig. Men professoren bekymrer sig mere om, at seismografisk udstyr for 25 millioner kroner nu står og samler støv

En faglig voldgift har afgjort, at Københavns Universitets afskedigelse af geologiprofessor Hans Thybo var usaglig. Den kontroversielle fyringssag har vakt international opmærksomhed, men den ansvarlige leder ser mest afgørelsen som et spørgsmål om paragraffer. Hans Thybo selv er bekymret for forskningens fremtid
Smilet og lettelsen er stor hos geologiprofessor Hans Thybo, efter at en faglig voldgift har afgjort, at Københavns Universitets fyring af ham var usaglig, og at universitetet skal betale en erstatning på et halvt års løn.

Smilet og lettelsen er stor hos geologiprofessor Hans Thybo, efter at en faglig voldgift har afgjort, at Københavns Universitets fyring af ham var usaglig, og at universitetet skal betale en erstatning på et halvt års løn.

Jakob Dall

4. december 2017

Hans Thybo er en glad mand. Siden september sidste år, hvor han blev afskediget og bortvist fra sin arbejdsplads igennem 30 år, har det stået hen i det uvisse, om fyringen fra stillingen som professor på Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning (IGN) på Københavns Universitet (KU) var foregået på et ordentligt grundlag.

Fredag den 23. november fik den højt estimerede geologiprofessor så oprejsning, efter at en faglig voldgift afgjorde, at fyringen var usaglig, og universitetet skal betale en erstatning på et halvt års løn.

Derfor er smilet og lettelsen stor hos Hans Thybo efter over et års stridigheder med ledelsen på KU. Og selv om Hans Thybo havde håbet på genansættelse på KU, som der ikke var hjemmel til i overenskomsten, så er han godt tilfreds med sin nye forskerstilling på Istanbul Tekniske Universitets geologiske afdeling.

»Der er jo langt større akademisk frihed dernede, end jeg har haft de seneste år,« lyder det fra Hans Thybo, der ikke har kunnet udtale sig offentligt om sin fyringssag i næsten et år, fordi sagen stadig var uafsluttet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Kurt Nielsen
 • Anne Eriksen
 • lars søgaard-jensen
 • Trond Meiring
 • David Zennaro
 • ingemaje lange
 • Toke Andersen
 • Eva Schwanenflügel
Kurt Nielsen, Anne Eriksen, lars søgaard-jensen, Trond Meiring, David Zennaro, ingemaje lange, Toke Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Kongstad Nielsen

Hvis man har indgået et forlig, der fastslår at fyringen var usaglig, så kan man vel ikke bagefter sige, at man stadig mener, den var saglig.

Henrik Rasmussen, Anders Reinholdt, Niels Duus Nielsen, Carsten Wienholtz, Anne Eriksen, lars søgaard-jensen, Trond Meiring, Michael Hullevad og David Zennaro anbefalede denne kommentar

Mere forskningsfrihed på universitetet i Istanbul.

Den får lige love til, at blive stående et øjeblik.

Henrik Rasmussen, Anders Reinholdt, Svend Erik Sokkelund, Niels Duus Nielsen, Ole Henriksen, Rolf Hansen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar