Læsetid: 4 min.

Lars Løkke Rasmussens regering dør så langsomt, at den stadig lever

Det borgerlige Danmark blev ikke samlet af den nye aftale om finansloven. Hver gang Lars Løkke Rasmussen løser et problem, skubber han et endnu større foran sig...
Regeringen og Dansk Folkeparti blev enige om en ny finanslov fredag aften

Regeringen og Dansk Folkeparti blev enige om en ny finanslov fredag aften

Davali Philip

11. december 2017

Der er tre borgerlige positioner i dansk politik, som kunne blive basis for stærk borgerlig regering. Men det er ikke på noget tidspunkt siden valget i 2015 lykkedes Lars Løkke Rasmussen som statsminister at forene de tre positioner i en politik. Derfor er den regering, som fredag aften præsenterede sit forslag til en finanslov for 2018, en svag regering. Og derfor er det en tynd aftale, som blev indgået mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

Finansloven er blevet det sted, hvor afgørende politik skal gennemføres. Det er blevet en blanding af politisk skæbnetime og offentligt teater. Og målet med forhandlingerne var at forene udlændingepolitik, skattereform og en vedtagelse af næste års finanslov. Men det lykkedes ikke.

Så nu står vi med en finanslovsaftale og et tilsagn om, at en ny udlændingepolitik og en skattereform skal forhandles på plads inden tredje behandlingen i Folketinget. Det er modus for regeringen Løkke: Hver gang, Lars Løkke Rasmussen laver en løsning mellem partierne, skaber han nye problemer. Alle alliancer er midlertidige og skrøbelige. Og det borgerlige Danmark er stadig politisk splittet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • lars søgaard-jensen
 • Mads Berg
 • Poul Anker Sørensen
 • Jakob Trägårdh
 • Vivi Rindom
 • Bjarne Andersen
 • Nanna Wulff M.
 • Per Jongberg
 • Torben K L Jensen
 • Arne Albatros Olsen
 • Thomas Olsen
 • Ervin Lazar
 • Eva Schwanenflügel
 • Carsten Munk
 • Katrine Damm
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Grethe Preisler
 • Ruth Gjesing
 • Steffen Gliese
 • Anker Nielsen
 • Ejvind Larsen
lars søgaard-jensen, Mads Berg, Poul Anker Sørensen, Jakob Trägårdh, Vivi Rindom, Bjarne Andersen, Nanna Wulff M., Per Jongberg, Torben K L Jensen, Arne Albatros Olsen, Thomas Olsen, Ervin Lazar, Eva Schwanenflügel, Carsten Munk, Katrine Damm, Bjarne Bisgaard Jensen, Grethe Preisler, Ruth Gjesing, Steffen Gliese, Anker Nielsen og Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Ja det er noget rod.
Socialdemokraterne og De Radikale vil sikkert stemme for Finansloven alene for at de offentlig ansatte kan få udbetalt deres løn og samfundet kan holdes i gang . Eller er der tid til at få en bevillingslov op at stå.
Hvis Finansloven bliver vedtaget uden LA's stemmer så må de da trække sig ud af regeringen og bliver der så ny valg eller får Løkke Rasmussen endnu engang klistret sig til nøglen til Statsministeriet?

Arne Lund, Steffen Gliese, Karsten Lundsby, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel, Søren Fosberg og Helle Walther anbefalede denne kommentar

'Og som noget nyt er det blevet et formuleret krav fra Dansk Folkeparti, at de flygtninge, som er i landet midlertidigt, skal holdes så meget som muligt i lejre og væk fra resten af samfundet og ikke må familiesammenføring.'
Det er på tide, at ovenstående bliver betegnet som DF's oprettelse af koncentrationslejre i Danmark.

Hans Christian Asmussen, Morten Johansen, Rune Rasmussen, lars søgaard-jensen, Mads Berg, Ivan Breinholt Leth, Jan Damskier, Poul Anker Sørensen, Verner Nielsen, Tino Rozzo, Arne Lund, Allan Stampe Kristiansen, Helle Walther, Mogens Holme, Erik Pedersen, Erik Feenstra, Bjarne Andersen, Gaderummet Regnbuen, Nanna Wulff M., Christel Gruner-Olesen, Per Jongberg, Henriette Bøhne, Anne Mette Jørgensen, kjeld jensen, Finn Egelund, Torben K L Jensen, Karsten Lundsby, Hanne Ribens, Ole Henriksen, Dagmar Holdensen, Arne Albatros Olsen, Peter Wulff, Thomas Olsen, Nis Jørgensen, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Britta Hansen, Kim Øverup, Johanna Haas, Søren Fosberg, Susse Jønsson, Niels Duus Nielsen, Ole Frank, Lise Lotte Rahbek, Torben Bruhn Andersen, Martin Madsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Ja det forslag leder også tankerne tilbage til de lejre som Danmark satte de tyske flygtninge i efter 2. Verdenskrig.

Morten Johansen, lars søgaard-jensen, Mads Berg, Jan Damskier, Poul Anker Sørensen, Verner Nielsen, Anne Schøtt, Allan Stampe Kristiansen, Mogens Holme, Erik Pedersen, Bjarne Andersen, Gaderummet Regnbuen, Christel Gruner-Olesen, Per Jongberg, Henriette Bøhne, Anne Mette Jørgensen, kjeld jensen, Torben K L Jensen, Karsten Lundsby, Hanne Ribens, Ole Henriksen, Dagmar Holdensen, Arne Albatros Olsen, Thomas Olsen, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel, Britta Hansen, Johanna Haas, peter juhl petersen, Søren Fosberg, Ole Frank og Gert Romme anbefalede denne kommentar

DF reagerer jo med barnets logik: man fortsætter ud i det ekstreme for at opnå det uladsiggørlige. Denne gang er det: hvis vi forhindrer danskerne i at oprette relationer til flygtningene, vil det være lettere at kunne udvise dem igen. Hvor DF kommer til at blive ramt af boomerangen, er den ekstra grundige sagsbehandling, man har vedtaget for at komme 'snyd' til livs.
Det er først lige i denne debat gået op for mig, at det, som ligger så mange på sinde, netop er: repatriering! Det er kommet som et chok, faktisk, for min egen tilgang til flygtninges situering har været: før var de dér, og nu er de her.

Mads Berg, Hanne Ribens, Tino Rozzo, Allan Stampe Kristiansen, Christel Gruner-Olesen, Henriette Bøhne, Mikkel Kristensen, Karsten Lundsby, Nis Jørgensen, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel, Britta Hansen, Johanna Haas, peter juhl petersen, Ole Frank, Torben Bruhn Andersen og Helle Walther anbefalede denne kommentar

Løkke danser 100% efter Tulles pibe, han vil være statsminister for enhver pris. Han bliver tykkere og tykkere, og hans politik mere og mere udvandet og mindre liberal. Og Tullesen nyder dramaet på TV, de er meget svære at tage alvorligt i VLAK regeringen, og også deres støtteparti bidrager til cirkus Løkke. Jeg synes de er for ringe alle til hope som regering og som støtteparti. og DF krav er ude i hampen. Børn skal i skole, og flygtninge skal arbejde , hvis de kan få job og har helbred til det.

Mads Berg, Allan Stampe Kristiansen, Mogens Holme, kjeld jensen, Finn Egelund, Mikkel Kristensen, Bernd Åke Henriksen, Karsten Lundsby, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel, Johanna Haas, Søren Fosberg og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar

Som jeg tidligere har gjort opmærksom på, er Danmark stille og roligt ved at nærme sig de holdninger, Nazi-Tyskland opnåede på kun 12 år. Måske ses det ikke i Danmark, men os der beskuer landet udefra, ser en tydelig tendens mod dette.

Efter disse 12 år med modvilje og mistro jublede stort set hele den tyske befolkning af begejstring over en syg "politisk" holdning, der i øl-tågerne gjorde den ene samfundsgruppe efter den anden ansvarlig for samfundets statement efter den tabte l. verdenskrig. Præcis som bodega-snakken i dansk politik.

I Nazi-Tyskland var det først de syge, de psykisk syge, homoseksuelle og straffefanger, man "rensede ud". Da der ikke var flere, måtte man finde andre grupper, man kunne gøre til prügelknabe, og her tog man sig på romaer, jøder, farvede og slaviske mennesker og andre untermenschen, som man gjorde sig af med i enorme industrialiserede masseudryddelses-procesanlæg.

I Danmark gik det op gennem 2000-tallet langsomt frem, men siden er man sandelig kommet på rette vej i hastigt tempo. Og nu dyrker man efterhånden fanatismens sygelighed ved hver statsbudgetforhandling.

Janus Agerbo, Egon Stich, Mads Berg, Poul Anker Sørensen, Verner Nielsen, Tino Rozzo, Arne Lund, Allan Stampe Kristiansen, Mogens Holme, Erik Pedersen, Erik Feenstra, Christel Gruner-Olesen, Per Jongberg, Henriette Bøhne, Martin Madsen, Anne Mette Jørgensen, Nanna Wulff M., kjeld jensen, Karsten Lundsby, Ole Henriksen, Rasmus Knus, Steffen Gliese, Arne Albatros Olsen, Anders Reinholdt, Benny Jensen, Thomas Olsen, Anne Eriksen, Peter Wulff, Benny Larsen, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, ingemaje lange, Johanna Haas, Ebbe Overbye, Niels Duus Nielsen, Ole Frank og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Thomas Andersen

Ligheden mellem Liberal Alliance og Enhedslisten bliver mere og mere slående. De begge råber og skriger, truer med at vælte deres regering, får reelt ingen ting gennemført og ender med at falde til patten når det virkelig gælder.

Christoffer Pedersen, kjeld jensen, Arne Albatros Olsen, Helle Walther, Hans Aagaard og Michael Hullevad anbefalede denne kommentar

"Det eneste, som er rigtig vigtigt for Dansk Folkeparti, er udlændingepolitik", ja, Racistisk Folkepartis ene mærkesag er racisme. Bare sagt med andre ord.

Mads Berg, Verner Nielsen, Tino Rozzo, Mogens Holme, Erik Pedersen, Henriette Bøhne, kjeld jensen, Finn Egelund, Karsten Lundsby, Thomas Olsen, Benny Larsen, Eva Schwanenflügel, Johanna Haas, Steffen Gliese og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Det lykkes for journalisterne hvert år, at beskrive finanslovforhandlingerne som om verden er ved at gå under. Regeringschefen er svag fordi han forhandler og ikke kan lave forlig, så er han svag fordi han laver et forlig. Ak ja nu glæder vi os til varslerne om regeringens og Danmarks undergang i november/december 2018.

Hans Ditlev Nissen, Anne Mette Jørgensen, Anne Eriksen og Michael Hullevad anbefalede denne kommentar

Danmark har de seneste år været præget af bemærkelsesværdige og skræmmende nedbrydninger af moral og etik, men muligvis kræver det at man ser udviklingen udefra, for at se ændringerne år for år. Det er ikke bare Lars Løkke Rasmussens regering som dør langsomt, det er hele Danmarks sjæl som er blevet så kold at man må spørge om den stadig lever.

Gert Romme har ret når han siger at "nu dyrker man efterhånden fanatismens sygelighed". Udviklingslæren har gjort det muligt at se et samfund ændre sig over tid og det er skræmmende at se, specielt hvis man forlænger den nuværende samfunds-misvækst år fremover.

DR´s program 07-12-2017 "Debatten: Blå blok i krise" viser tydeligt, hvor langt ude meningsdannerne i Danmark allerede er, hvor langt de har flyttet sig. Deltagerne i programmet er på bare et år blevet yderliggående og ekstremisternes ytringer er blevet det nye normale; midterpartierne i Danmark taler nu fanatismens sprog flydende.

lars søgaard-jensen, Egon Stich, Mads Berg, Allan Stampe Kristiansen, Vibeke Hansen, Mogens Holme, Bjarne Andersen, Anne Mette Jørgensen, Torben Bruhn Andersen, Karsten Lundsby, Ole Henriksen, Steffen Gliese, Arne Albatros Olsen, Anne Eriksen, Peter Wulff og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

DF forhandler med en "regering", der ikke er en regering.
Vi står med en finanslov på visse, ukendte betingelser. Derfor alligevel ikke.

Steffen Gliese: især tak for dine fine ord om flygtninge: "først var de der, nu er de her." Enkelt og sandt. Og en lise for sjælen at læse i disse tider.
Tak for hele din træffende kommentar. Selv er jeg slået med stumhed og angst faktisk. Frygter hvor vi ender henne. Kan simpelthen ikke fatte, at regeringen og DF er nået til enighed.

Allan Stampe Kristiansen, kjeld jensen, Christel Gruner-Olesen, Henriette Bøhne, Torben Bruhn Andersen, Karsten Lundsby, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Britta Hansen og ingemaje lange anbefalede denne kommentar

Når verdens forhold bliver ekstreme, medfører det helt logisk, at lande som Danmark bliver det samme.
Intet er, som det plejer at være. Erkender man ikke det, har man mistet sin realitetssans.

Anne Mette Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

I forlængelse af forrige tak: Langt de fleste kommentarer er små vinduer ind til en normalitet - med respekt for medmenneskers krav på værdighed - som det mentale politiske landskab har sat over styr. Tak til jer alle!

lars søgaard-jensen, jørgen djørup, Mogens Holme, Bjarne Andersen, Steffen Gliese, Arne Albatros Olsen, Eva Schwanenflügel, Tonny Helleskov og ingemaje lange anbefalede denne kommentar

Leo Nygaard. Verden er ikke blevet ekstrem fornylig, den har været ekstrem igennem århundreder.

Den eneste forskel er, at den pludselig ikke går længere. Menneskene kan ikke længere leve i de verdensdele, vi har udplyndret - til dels pga de klimaforandringer, vi i vores hyggelige del af verden har skabt, dels pga alle de ressourcer, vi har frataget befolkningerne (som blot ét eksempel har vi tømt deres hav for fisk. De har intet at overleve på!).

Disse mennesker kan ikke se en udvej og giver i værste tilfælde deres liv for, at komme til os, udbytterne. Hvis de overlever vejen, kaldes de for 'bekvemmelighedsflygtninge' og det, der er værre.

Krigsflygtninge flygter fra krige, der udføres med våben, fremstillet og dyrt solgt af os til magthaverne i de krigsførende lande. De kommer nu til os i håb om, at vi garanterer deres overlevelse, mens deres familiemedlemmer holdes som gidsler i krigsområder pga forbud for familiesammenføringer i mellem 4 og 5 år (realistisk regnet). Nu er koncentrationslejrene på tale.

HVEM er det egentlig, der er ekstrem her? Jeg spørger bare.

Niels Duus Nielsen, lars søgaard-jensen, Verner Nielsen, Bjarne Andersen, Christel Gruner-Olesen, Per Jongberg, Anne Mette Jørgensen, Steffen Gliese, Arne Albatros Olsen, Johanna Haas, Thomas Olsen, Peter Wulff, Eva Schwanenflügel og Leo Nygaard anbefalede denne kommentar

Din analyse anbefales med svar på dit spørgsmål : Mellemøstens ekstremisme er ekstrem. Den skal ikke overføres til vores land, uanset vores minimale medansvar for historiens gang.

Eva Schwanenflügel

Jeg mener også, Gert Romme har ret. Vi bevæger os på kanten af totalitarismen. De ekstreme synspunkter normaliseres, der stilles næsten ikke spørgsmålstegn ved hadske og nedladende udtalelser længere. Ytringsfriheden er desuden kun for de magthavende. Retssikkerheden eroderes, og der tales i fuldt alvor om at skrive Danmark ud af menneskerettighedskonventionen, vores eneste garanti mod vilkårlige fængslinger og en retfærdig rettergang.
De syge og handicappede har længe været jagtet vildt, og tilkendelsen af asyl er styrtdykket, fra 80% til nu kun 26%. Og nu skal flygtningene i koncentrationslejre, placeret på øde øer, står det til DF, Støjberg & co.
Og det går alt for hurtigt !!! :-(

Niels Duus Nielsen, Rune Rasmussen, lars søgaard-jensen, Poul Anker Sørensen, Verner Nielsen, Allan Stampe Kristiansen, Vibeke Hansen, Mogens Holme, kjeld jensen, Erik Pedersen, Bjarne Andersen, Martin Madsen, Anne Mette Jørgensen, Finn Egelund, Ole Henriksen, Carsten Munk, Steffen Gliese, Johanna Haas, Thomas Olsen, Anne Eriksen og Britta Hansen anbefalede denne kommentar

Hvor mange flygtninge kan der efter DF`s meningsløshed være på en ø, før den ikke mere er øde?

Allan Stampe Kristiansen, Anne Mette Jørgensen, Steffen Gliese, Johanna Haas, Eva Schwanenflügel og Britta Hansen anbefalede denne kommentar

Faktisk kom jeg lidt væk fra, hvad jeg egentlig ville ud på med min kommentar foroven.

Spørgsmålet er for mig, om det er den rette vej, vi går for at afbøje disse ekstreme situationer? (Og ja, fanatismen og ekstremismen blandt nogle af landene er ekstremt utålelige også i mine øjne, og jeg kan ikke kort analysere dem på samme vis. Helt klart, at jeg også helst ville være fri for dette!).

Problemerne er mange. Vi har set det komme og har intet gjort. Og gør intet endnu (andet end at beskære flygtningehjælpen, afskære de allerhårdest ramte 500 kvoteflygtninge fra at komme i sikkerhed o.l. tiltag). Og naturligvis at bygge mure, grænsekontrol inkl. bom og nu også huse til personalet.

Men vi er hærdede. Om det er tusinder eller hundredetusinder og i sidste ende millioner mennesker, der lever og dør på elendig vis, er snart uvedkommende. Vi sidder her og er stivnede, handlingslammede og håber blot på egen overlevelse i et system, der også indad indsnævrer grænserne for hver dag, der går, ved at marginalisere og dehumanisere dele af den herlevende befolkning.

Jeg tror ganske enkelt ikke på, at det er en holdbar og bæredygtig måde at gribe problemerne an på. Hverken den Kinesiske Mur Berliner Muren holdt. Hvorfor skulle den slags pludseligt kunne virke?

Niels Duus Nielsen, lars søgaard-jensen, Allan Stampe Kristiansen, Steffen Gliese, Johanna Haas og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Bo Stefan Nielsen

Kammeratligt sammenhold i overklassen, retarderet nationalromantik og fanatiske forsøg på at slippe af med de ikke etnisk rene.

‘Finanspolitik’ i det stadigt mere højreekstreme Danmark, Kristian Jensen eller ej.

Niels Duus Nielsen, Tino Rozzo, Allan Stampe Kristiansen, Mogens Holme, Bjarne Andersen, kjeld jensen, Steffen Gliese, Johanna Haas, Anne Eriksen, Britta Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Britta B.
Det er ikke meningen det skal virke. Det er hensigten at de 15-20% af danskerne der er xenofober, skal fortsætte med at stemme på DF. Især efter Nye Borgerliges indtræden på arenaen, samt Socialdemokratiets afsindige højreryk, ser DF det som en stålsat opgave at overgå de andre partier i uhyrligheder.
I øjeblikket befinder de sig i ønskesituationen som ombejlede af både V og S, og er derfor positioneret som tungen på vægtskålen. Det er også på grund af DF, at Støjberg er umulig at stille til regnskab for sine løgne.
DF har altid levet højt på at splitte befolkningen i en del og hersk-taktik, der er perfektioneret over mange år. De leverer stort set ingen velfærd, alligevel er det lykkedes for dem at lade som om de gør.

Niels Duus Nielsen, lars søgaard-jensen, Egon Stich, Verner Nielsen, Allan Stampe Kristiansen, Mogens Holme, kjeld jensen, Bjarne Andersen, Anne Mette Jørgensen, Steffen Gliese og Johanna Haas anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Alle disse harmdirrende indlæg kommer i en avis, som sammen med Land og Folk var de mest hadefulde og forbenede i forhold til de tyske flygtninge. Interessant ikke?

Torben Lindegaard og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar

Til Jens Peter Hansen: Man skal lære af historien. Og i de senere år er der blevet talt mere og lavet film også om denne del af den danske historie. Helt overordnet kan man sige, at indespærring i lejre af bestemte grupper i et samfund aldrig forsvinder fra dette land historie. Det popper op som en korkprop i vand og sætter sig også fast i de kommende generationer, som prøver at forstå, hvad der dog gik galt...

Niels Duus Nielsen, Egon Stich, Torben Lindegaard, Allan Stampe Kristiansen, kjeld jensen, Anders Graae, Anne Mette Jørgensen, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Kan være, jeg burde præcisere, hvem jeg tænker på, når jeg skriver 'vi'.

Lige bortset fra nogle enkeltfænomener, så som grænsebygninger og mulige koncentrationslejre på 'øde øer', der var møntet specifikt på Danmark, samt naturligvis afskæring af kvoteflygtningene, som er ganske totalt enestående i det internationale samfund, så tænker jeg på alle de vestlige lande, der har det med at invadere og udnytte andre lande og befolkninger.

Danmark bærer bestemt ikke et lille ansvar - også hvis vi går langt tilbage i historien. Men vi er mere eller mindre i samme båd med de øvrige ansvarlige lande, hvad det angår.

Niels Duus Nielsen, Allan Stampe Kristiansen, Anne Mette Jørgensen, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Det tog to måneder i Tyskland så åbnede den første KZ-lejr i Dachau portene i marts 1933. I øst blev flygtningene voldtaget, skudt og plyndret efter behag.
2 mio. mener man gik til. De tyske flygtninge ville gerne hjem og nogle stak af, selv om landet lå i ruiner. Lejrene i DK var ikke gode især ikke i begyndelsen. Halvdelen af de mange spædbørn døde mens tyskerne stadig var besættelsesmagt. At sammenligne dem med KZ-lejre er nonsens, selv om Information og Land og Folk skrev at flygtningene ikke skulle have det bedre end i KZ-lejrene, så blev det aldrig tilfældet.

Arne Albatros Olsen

I 1956 skrev Arne Ungermann en børnebog med titlen " Pusti ,som hverken var fugle eller fisk ".

Den nuværende Venstre mindretals regering har forbavsende ligheder med handlingsforløbet i denne bog i overført betydning. For for at bevare magten slår Venstre og de Konservative knuder på sigselv, så de efterhånden fremstår helt uigenkendelige.

Allan Stampe Kristiansen, Anne Mette Jørgensen, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
John Stahlschmidt Møller

DF ikke et borgerligt parti? Rune lad dig ikke narre - de vælger blåt hver gang!

lars søgaard-jensen, Verner Nielsen, Arne Lund, Allan Stampe Kristiansen, kjeld jensen, Steffen Gliese, Benny Larsen, Anne Mette Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

John Stahlschmidt Møller,
DF er de facto borgerlige, sålænge de peger på Lars Løkke Rasmussen som Statsminister.
Men de er i virkeligheden nationalsocialistiske, og det tror jeg, at Rune Lykkeberg har gennemskuet for længst :-)

Egon Stich, Niels Duus Nielsen, lars søgaard-jensen, Verner Nielsen, Arne Lund, Allan Stampe Kristiansen, Anne Mette Jørgensen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

Jeg blev smidt overbord.

Realiteterne ramte mig i samme øjeblik jeg mærkede det iskolde vand: "Man kan dø af det her!"

Gennemblødt, sårbar og bange, ser jeg tilbage på jer som stadigvæk er med på båden.

"Tror I virkeligt at bødlerne stopper nu? Hvem af jer bliver den næste de smider overbord!"

Niels Duus Nielsen, Britta Hansen, Allan Stampe Kristiansen, Steffen Gliese, Anne Mette Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Bo Stefan Nielsen

“Vore land skal ikke ødelægges nu, fordi vi holdt neger slaver dengang“

Leo Nygaard, det her ER da satire, ikkesandt?

Britta Hansen, Erik Feenstra, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Peter Sterling,
Det er det enkelte menneskes oplevelse det handler om, som du så rigtigt siger.
HVAD NU HVIS DET VAR EN SELV?
Empatien er sat på stand-by i alarmerende grad.

DF proklamerer i tide og utide at vi i Danmark er kristne, og skal handle udfra disse værdier.
Men er det kristent at afvise at hjælpe andre mennesker?
Har Jesus nogensinde arbejdet for eksklusion af minoriteter?
Har kærlighed en landegrænse?
Og vigtigst af alt; hvem er vi danskere?

lars søgaard-jensen, Christel Gruner-Olesen, Britta Hansen, Erik Feenstra, Steffen Gliese og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar

Der er noget helt galt med de mennesker i Dansk Folkeparti.

Jeg ved, at man ikke må sige det højt —- men lige meget hvad, er de ikke stuerene — og de skal ud af vagten - og det kan ikke gå hurtigt nok.

Niels Duus Nielsen, Allan Stampe Kristiansen, Mogens Holme, Erik Pedersen, Erik Feenstra, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese og Benny Larsen anbefalede denne kommentar

Nanna du har ret det er nogle stakler der falder for De Fjolser!

Stuen er desværre efterhånden møget så meget til a DF uhygiejniske tilstand ikke er enestående.

Allan Stampe Kristiansen, Erik Feenstra, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Måske er jeg langt ude, men jeg vil påpege menneskets fundamentale mangel på empati og historieløshed.
Som datter af en mor der gik på den: Franske skole under bombardementet den 21 marts 1945 ved jeg om nogen hvad det gør ved et barn. At man stort set ikke har taget dette alvorligt efter krigen hverken før eller nu er en synd. Modstandskampens spidser brød sig ikke om, at erkende en mulig delagtighed . Kun de engelske piloter har udtalt, at de martres ved deres gerning.

Min mor sad i min barndom og skreg i et hjørne, når flyvemaskiner fløj over huset, skreg i skræk, når det tordnede og jeg fattede det ikke. Jeg synes det var sjovt at få hende til at skrige endnu mere , når jeg åbnede vinduerne når det lynede og tordnede.
Da jeg blev ældre spurgte jeg hvad der var sket, men jeg fik kun brokker om noget med kalkstøv og et års indlæggelse. Hendes forældre, min mormor og morfar havde fået fortalt at de ikke måtte tale om det- hun skulle glemme.
Min morfar sagde engang, da jeg kritiserede dem for ikke at kræve selvstændighed af hende, at jeg bare skulle have set hende efter arbejde, ligbleg.
Min mor fik 5 børn med 5 forskellige mænd, så samtlige mine søskende er halvsøskende. Sådan ser jeg det ikke. De er akkurat lige så meget mine søskende som alle andre, men det er ikke samfundets norm. Hjemme var vi alle lige gode.
Min bedste veninde var jøde, og jeg lærte hurtigt, at omgivelserne, at mine skolekammerater brugte udtrykket, du har jødet mit viskelæder. Jeg måtte spørge min mor hvad det betød og jeg fik en lektie i, at det måtte jeg aldrig sige, for det var nedsættende og modbydeligt.

Min mor havde det svært med al der var tysk, og sagde: de gør honnør til enhver uniform, men hun fortalte mig også om de tyske flygtninges skæbne i krigen, og da folk stod og spyttede på dem blev min morfar rasende og de i familien, der accepterede fik læst og påskrevet.

Uhha, uhha, der er så meget ondt og så meget der ikke bliver sagt og så meget der ikke forståes.
Et barn der oplever bombardement i Danmark og et barn der oplever det i Syrien er akkurat lige så ramte og lige så ødelagt på liv og sjæl.
Min mor blev aldrig forstået af sin samtid, og fik diagnosen: Angst Neurotisk. Selvopfyldelsens profeti har ramt mig efter min mors død, men det var i arbejdsmedfør, hvor jeg blev udsat for livsfare på det bosted som skulle blive mit sidste job. Det kunne jobcentret heller ikke forstå.

En af mine jødiske venner( ikke ortodoks) var gode venner med en palæstinenser ikke særlig muslimsk, kom hjem i 70 erne fra Israel og fortalte om vejspærringer og visitation af palæstinensere, men da jeg sagde. så må vi jo putte verdens befolkning ned i en stor gryde og blande os alle sammen, blev de begge meget forskrækkede.
Undskyld, mit IKKE intellektuelle input. Jeg har ikke overskuddet til at se det hele for oven.

Niels Duus Nielsen, lars søgaard-jensen, Britta Hansen, Allan Stampe Kristiansen, Anders Graae, Dorte Sørensen, Jørgen Lejf Hansen, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Anne Mette Jørgensen,
Min morfar var lige ved siden af da den Franske Skole blev bombet.
Han reddede mange ud.

Anne Mette Jørgensen og Britta Hansen anbefalede denne kommentar
Jørgen Lejf Hansen

Anne Mette Jørgensen.
Tak for dit indlæg, det skær i hjertet.
Lad os kæmpe imod, mennesker/politiker der graver grøfter, ja siger dem og os!

Gert Romme - Nu skal du ikke give DF alt for mange ideer mht. hvem de skal tage sig af, når der ikke er flere her i landet med ikke-vestlig baggrund.
I den forbindelse tænker jeg på, hvor længe endnu hustuen til et ledende DF-medlem kan få lov til at være i fred. Hun er engelsk jøde, så sådan som DF farer frem, så kommer turen vel også til hende en dag.

Niels Duus Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Leo Nygaard. Jeg regner med, du bevidst vil provokere ved at skrive 'neger slaver'. Det er i mine øjne et lavpunkt i din argumentation, som jeg håber, du genovervejer. Hvis du vil distancere dig fra udtrykket, så kan dette gøres ved fx at bruge citationstegn. Hvis det derimod er ægte overbevisning, så er det virkelig trist.

Dårlig samvittighed. Jeg kan ikke have personlig dårlig samvittighed over noget, jeg ikke var delagtig i. Men jeg kan føle en dyb skam over menneskehedens afgrunde og være ked af, at jeg selv stammer fra nationer af udbyttere og udnyttere og at Københavns smukke bygninger blev bygget med penge, tjent med tonsvis af blod og lidelse. Det vil jeg tænke på, når jeg kommer forbi området fra Kongens Nytorv og udadtil mod Østerbro næste gang og hver gang, jeg tager den rute.

Det er ikke i den forstand kun pga en evt. dårlig samvittighed, det er nødvendigt, at vende skuden. Det er helt nøgternt betragtet livsnødvendigt. Der er brug for faire handelsaftaler med Afrika. De mangler stadig! Vi eksporterer stadig vore kyllingerester, ingen gider spise her, til Afrika, hvor de ikke kun bliver til livsfarlige bakteriebomber pga manglende infrastruktur, men også smadrer den lokale kyllingeopdræt, hvilket fører til yderligere elendighed i områderne.

Vi kan ikke blive ved med at udplyndre (og tilsvine) andre menneskers have og tømme dem for fisk med kæmpe trawlere. Hvad skal disse mennesker leve af? Og hvor tror du, de tager hen i deres fortvivlelse?

Så det er ikke gjort med nogle indsamlinger til hjælpemidler her og bygning af en brønd der. Der er brug for en radikal holdningsændring på basis af den iskolde tanke, at vi nemlig alle sidder i én båd. Hvis ikke vi deler nu - og ja, det medfører nødvendigvis en nedgang af vores levestandard - hvis ikke vi for alvor giver en god del af de stjålne værdier tilbage til de mennesker, de blev taget fra, så kan jeg ikke forestille mig andet end en tsunami inden alt for lang tid. Den samt det, den medfører, er der ingen her, der ønsker at opleve.

Men alt imens bygges der større motorveje i Danmark så vi kan svine klimaet yderligere til, det rige 1 procent får en skattelettelse, de ikke kan bruge til noget som helst (hvilken millionær er interesseret i 5000 kr oveni om året, helt ærligt?), mens der mangler penge til velfærden, alt imens slagtes der til stadighed millioner og atter millioner af svin og andre dyr, fodret med soya høstet i tidligere regnskove, og vi sidder her og skriver og snakker.

God nat, Danmark! God nat, vestlige verden! Måske: god nat, verden!

lars søgaard-jensen, Christel Gruner-Olesen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Britta
- Det hedder negerslaver. Dit problem, hvis du provokeres.
- Jeg lider ikke af sproglig, politisk korrekthed.
- Danmark har lige officielt - ikke sagt undskyld - men beklaget på den tids vegne, ikke nutidens.
- Derfor brugte jeg eksemplet på din historiske reference i går 13.26, som vi, ifølge dig, burde "tilbagebetale".
- Resten af dit indlæg om nutiden er jeg helt enig i.
Vi, hele den vestlige verden, burde stoppe den trafik, som tilmed i mange tilfælde kommer korrupte diktaturer til gode. Hvor er FN ?
Samtidig giver vi ulandshjælp med den anden hånd, sikkert i flovhed over manglen på evne og vilje til at styre griskheden.
Dobbelt moralen er til at få øje på.
Nu kan du sove roligt i nat.

Christoffer Pedersen

Handler den del om flygtninge mon ikke også om, at Danmark helst skal stå længst muligt nede på flygtningenes ønskeliste ?
Som menigmand synes jeg det er lidt svært at komme med forslag som både tilgodeser at flygtninge skal have gode forhold, samtidig med vi ikke ønsker svenske tilstande.

Jeg vil gerne have flere flygtninge til Danmark, og flere danskere der rejser væk, sådan som tingene ser ud.

Niels Duus Nielsen, Poul Anker Sørensen, Eva Schwanenflügel og Britta Hansen anbefalede denne kommentar
Christoffer Pedersen

@Rune: Hvis du selv gør noget aktivt ved 2. del af dit ønske, så god rejse...
(Personligt forstår jeg ikke rigtigt hvordan ønsket om flere danskere skal rejse væk opstår, med mindre det er specifikke danskere som man ikke bryder sig om)

Sider