Læsetid: 7 min.

Løkke er parterapeut i et dysfunktionelt ægteskab mellem LA og DF

Den nuværende regering hviler på en umulig alliance mellem Dansk Folkepartis velfærdsorienterede nationalisme og Liberal Alliances ønske om at frigøre borgeren fra velfærdsstaten. Spørgsmålet er, hvor længe den kan holde
Knap var VLAK-regeringen kommet i gang med at regere, før støttepartiet Dansk Folkeparti begyndte at underminere dens troværdighed. Her præsenteres de nye ministre på Amalienborg Slotsplads.

Knap var VLAK-regeringen kommet i gang med at regere, før støttepartiet Dansk Folkeparti begyndte at underminere dens troværdighed. Her præsenteres de nye ministre på Amalienborg Slotsplads.

Sigrid Nygaard

16. december 2017

På en måde var det dømt til at ende i kaos.

Da Lars Løkke Rasmussen (V) i november 2016 trådte frem på Amalienborg Slotsplads og præsenterede sin nye, udvidede regering, var det med løfter om, at den nye VLAK-konstellation ville skabe stabilitet i det borgerlige Danmark.

»Det er en større regering, og derfor er det også en stærkere regering,« sagde han fra slotspladsen.

»Den dækker over flere mandater i folketinget, så der skal ikke lige så meget til for at tælle til de magiske 90 mandater.«

Men det skulle vise sig, at der stadig skulle en del til, før statsministeren kunne tælle til de berømte 90 mandater.

Knap var VLAK-regeringen kommet i gang med at regere, før støttepartiet Dansk Folkeparti begyndte at underminere dens troværdighed.

Partileder Kristian Thulesen-Dahl (DF) optrådte i dobbeltinterview med Mette Frederiksen (S), indgik i en »velfærdsalliance« med Socialdemokratiet og sagde, at partiet ikke ville være med til at sikre skattelettelser til de rigeste – selvom det stod i grundlaget for den regering, som DF var grundlag for.

Hvad skulle man tro?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
  • Torben K L Jensen
  • Anne Eriksen
  • Anker Nielsen
  • Ejvind Larsen
Kurt Nielsen, Torben K L Jensen, Anne Eriksen, Anker Nielsen og Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

David Budtz Pedersen :
"Dansk Folkeparti vil beskytte velfærdsstaten".

Siden hvornår?
Det kan være at udmeldingerne har været i lig med ovennævnte udsagn, men hvad har det udmøntet i praksis?
DF er gået med til uset harske og decideret Grundlovsstridige 'reformer' for at få deres udlændingestramninger igennem.
At det så er gået ud over ganske almindelige etniske danskere har de set stort på.

Bjarne Andersen, Jørgen Mathiasen, Tove Lodal, Nette Skov, Kurt Nielsen, Arne Lund, Jens Kofoed, Vibeke Hansen, Helle Walther, Karsten Lundsby, Janus Agerbo, Henriette Bøhne, Steffen Gliese, Torben K L Jensen, Torben Skov, Anne Mette Jørgensen, Hans Larsen, Katrine Damm, Benny Larsen, Kim Houmøller og John Andersen anbefalede denne kommentar
Johnny Werngreen

»I min verden handler intelligens ikke om, hvorvidt du kan drible en bold, eller om at du kan lave kinesisk mad. Den handler udelukkende om, i hvor høj grad du kan problemløse - at du kan løse komplekse opgaver og er i stand til effektivt at bearbejde informationer og gennemskue sammenhænge,« siger intelligensforsker Peter Hartmann til Videnskab.dk. Spørgsmål: Kan for eksempel liberalister og nationalister, der kun evner at anskue verden fra ét perspektiv, så være intelligente?

Eva Schwanenflügel, Jens Kofoed, Vibeke Hansen, Torben Bruhn Andersen, Steffen Gliese og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar

Hvis så Løkkes egen terapeut kunne hjælpe ham frem til erkendelsen af, at der er nogle forhold, som er så dårlige, at de bør opløses.
Løkke kan såmænd nok finde en fin stilling et eller andet sted.

Nette Skov, Eva Schwanenflügel og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Korrekt beskrivelse af brudfladerne i den nuværende VLAK Regering og dens stadig mere utilfredse støtteparti DF. Det dysfunktionelle Ægteskab blev indstiftet af de danske vælgere den 18 Juni 2015, da de med overvældende stemmetal gav DF så mange stemmer, at de blev det største parti i Blå Blok. De samme danske vælgeres " Politikerlede ", som lige skulle ud mellem sidebenene i stemmeboksen den 18 Juni 2015 førte til, at nye partier vandt frem Alternativet og Liberal Alliance. Det ene parti vil have en vegetarisk nation på 30 timers arbejdsuge, det andet parti mener hårdnakket at skattelettelser til de rige i Danmark er den nødvendige vej til økonomisk vækst og fremgang i samfundet for alle borgerne. Blandt de unge 18 årige vælgere forlød det i følge meningsmålingsinstitutterne, at Liberal Alliance især høstede mange stemmer. Danskerne valge selv de ekstreme standpunkter til den 18 Juni 2015 og de moderate standpunkter fra. Det var Folketingsvalgets helt entydige tale. Derfor så må I leve med den dysfunktionelle af Jer valgte Regering, indtil det næste Folketingsvalg. Der er altid en risiko ved at kaste sig i armene på nye bevægelser, for hvad rummer de bevægelser egentligt når det kommer til stykket. Det afsløres først, når de er inde i magtens rum og kan regere.

Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Anne Mette Jørgensen og Christoffer Pedersen anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Efter at have læst artiklen, tror jeg faktisk på et valg nu.

ingemaje lange, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Teatrets kærne er, at den ene part LA er med i regeringen og den anden DF ikke er.
Det havde været bedre for folkestyret at beholde den rene Venstreregering. Den ville nødvendigvis fremlægge tingene frit for hele folketinget, herunder finansloven.
Løsningen er derfor at K og LA udtræder igen ;-)

Hvis ikke Løkke kan få styret sin finanslov igennem i 3. behandling med diverse ændringsforslag, oppositionen vil jo stille et om de 100 millioner til erhvervsskolerne, skal retur, og sikkert også flere,hvis de skal stemme for, så må han gå af som statsminister og vi får valg. Hvis de vælger time out, og laver bevillingslov, kan han købe sig tid, men LA lider så igen prestigetab og må trække sig fra regeringen. Hvis nogen tror det bliver lettere fremover med de tre partier sammen og så DF, er de naive.

Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Hver dag kan DF tolkes på nye måder. Dagens hit er Dysfunktionelle Folkeforførere. I morgen måske Disruptive Fordummere. Uanset hvad, så har partiet, hvis nogen fortsat er i tvivl, afsløret sig som negative, nærmest nihilistiske, og ude af stand til at sige noget positivt om noget som helst. Kun én ting gør DF'erne glade: Et sort los i røven til alle med ikke-vestlig baggrund, siden kommer alle udlændinge, svenskere inklusive eftersom Asien begynder i Malmö.
Hvad partiet så stiller op med næstformandens kone, der er englænder og Gallionsfigurens sommerhus på Santorini er uvist, men det kommer vel?

Jeg tror ikke det rækker med at den lille svindler forsøger sig som parterapeut, det rækker ikke. Her er det mindst brug for (børne)psykiaterens divan, og en myndig person, der kan få de vanartede til at gebærde sig en smule fornuftigt. Deter sq lige før, det ligner LTF mod Mjølnerparken.

Eva Schwanenflügel og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Jørgen Mathiasen

Kongeriget er et sted, hvor en udenlandsk musiker kan få en bøde på 10.500 kr. og forbud mod fast opholdstilladelse i femten år for at deltage i nogle arrangementer, som myndighederne ikke har givet deres specialtilladelse til. Det sker alt sammen med billigelse fra størsteparten af befolkningen.
Man fatter jo knapt nok, at dette bizarre land er et sted, man er vokset op, og forstår næppe et suk af de mærkelige mennesker, der bor i det. Der er vist ikke udsigt til egentlige ændringer af vanviddet, bare fordi forsøget på at skaffe skattelettelser til de bedst aflagte ender med, at en Venstreregering må gå af. Hvad der så skal til, er ikke godt at vide.

C Munk, Arne Lund, ingemaje lange og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Jeg forstår ikke helt, hvorfor håndværkeren Løkke ikke har en stor del af ansvaret for, at vi er havnet i den nuværende situation. Vi får måske stramninger på udlændingeområdet som DF ønsker, men der ikke er et flertal for, blot fordi La vil have skattelettelser, som der ikke er flertal for. Det kaldes demokrati og kunsten at lave et kompromis.

Stig Bøg - Nej, netop af de grunde, du nævner, er det ikke demokrati, med studehandel.
Som det blev sagt i det gamle folketing forleden dag af Preben Wilhjelm.

Kim Folke Knudsen

Ja en dysfunktionel Regering i indre splid med sig selv skabt af Folketingsvalget den 18 Juni 2015 og af danskernes egen stemme afgivning. Dysfunktionen er åbenlys. Det største parti i blå blok DF vil ikke tage noget regeringsansvar, selvom de har 21,1% af stemmerne. Det svarer til, at Anders Fogh Rasmussen meddelte, at han ikke ville regere i år 2005 men overlod magten til Det Konservative Folkeparti alene. Dysfunktion nummer 2: Vælgerne tiltrækkes af de skingre standpunkter og søger ud mod fløjene. EL går frem, men hvorledes ser skattetrykket ud, hvis EL program gennemføres til fulde ?. Alternativet kommer ind på påstanden om at ville føre politik på en ny måde. Hvilken ny måde Alternative vælgere ? Hvad er der så nyt ved det ? Alternativet forestiller sig en indførelse af en 30 timers arbejdsuge, som ifølge Finansministeriet vil koste Danmark mia. af kroner. Liberal Alliance her er vi ovre i den anden grøft. Vi kører fra venstre røde og grønne side over i den lyseblå højre side. Deres politik ligner til forveksling den politik, som USA nye Præsident Donald Trump gennemfører. Massive skattelettelser til erhvervsliv og de bedst stillede i samfundet under devisen. Det er forudsætningen for at skabe nye arbejdspladser og dermed velstand til middelklassen og de fattige. En trosbekendelse fra LA´s side. Kig til USA, hvor stor er den sociale mobilitet i dagens USA ? Bliver middelklassen mere velstående ? Bliver den amerikanske arbejder rigere på den frie og uhæmmet kapitalisme, som LA lovpriser ? Eller er LA reelt en interesseorganisation for de store erhvervsvirksomheder og deres spindoktorer, som føler sig forulempet af for meget offentlig regulering ?. De unge vælgere er ifølge meningsmålings institutterne vilde med dette parti og deres dyrkelse af den selvcentrerede rigmandsliberalisme. Er det rigtigt eller lyver meningsmålingerne også ? Når vælgerne ved et valg vender tommelfingeren ned til de partier, der i årtier har taget ansvar for Danmarks fremtid, så har vælgerne selv åbnet for et eksperiment med ukendt udløbsdato med ukendte konsekvenser. Om to år senest i år 2019 er det tid til at gøre boet op, for så skal vi stemme en gang til om, hvilken regering vi ønsker os i Danmark. Jeg foretrækker en stille revolution i de gamle partier Venstre, Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti og SF fremfor nye luftkasteller og diffuse politiske ønsker fra nye partier, som ikke har vist for alvor, hvad de egentlig kan udrette.