Læsetid: 5 min.

Politichef lavede vildledende redegørelse om sin egen rolle i Tibetsagen – ingen tjekkede, om den var rigtig

Den vicepolitiinspektør, der havde ansvaret for politiets ulovlige ordre i Tibetsagen, fik selv lov at lave en redegørelse, hvori han afviste, at ordren fandtes. Redegørelsen blev siden brugt i flere svar til Folketinget, som altså fik urigtige oplysninger. Information gennemgår her et af de væsentlige dokumenter fra Tibetkommissionens beretning
Vicepolitiinspektør Claus Hjelm Olsen skrev den redegørelse, som afviste eksistensen af en ordre om at skærme den kinesiske præsident for demonstranter under statsbesøget. Selvsamme Claus Hjelm Olsen havde haft ansvaret for at formulere ordren og føre den ud i livet.

Vicepolitiinspektør Claus Hjelm Olsen skrev den redegørelse, som afviste eksistensen af en ordre om at skærme den kinesiske præsident for demonstranter under statsbesøget. Selvsamme Claus Hjelm Olsen havde haft ansvaret for at formulere ordren og føre den ud i livet.

Nanna Navntoft

21. december 2017

En vildledende og urigtig redegørelse fra Københavns Politi strøg gennem systemet og endte som svar til Folketingets Retsudvalg.

I tre år tjekkede ingen, om redegørelsen var rigtig, selv om afsenderen havde al mulig grund til at lyve.

Baggrunden var det kinesiske præsidentbesøg i 2012, som Tibetkommissionen netop har afleveret beretning om. Information har gennemgået beretningen, hvor den vildledende redegørelse er omtalt.

Allerede inden den kinesiske præsident var fløjet hjem igen, havde der været kritik i pressen af politiets håndtering af fredelige demonstranter med tibetanske flag.

Ledelsen i Københavns Politi besluttede derfor, at den ansvarlige politiinspektør skulle følge op på kritikken.

Særligt den del af kritikken, der handlede om, hvorfor en gruppe demonstranter tilsyneladende var blevet gemt væk bag fire Golf-vogne, netop som den kinesiske præsident var ved at ankomme til Christiansborg Slotsplads.

Men det skete aldrig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Ejvind Larsen
  • Gert Romme
  • Eva Schwanenflügel
  • Oluf Husted
David Zennaro, Ejvind Larsen, Gert Romme, Eva Schwanenflügel og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Hvorfor får bandemedlemmer ikke lov til at undersøge sig selv, når nu politiet åbenbart må ?
Der skal da være fairness for alle, ikke ?!?

Torben Skov, Henrik L Nielsen, Niels Duus Nielsen, Verner Nielsen, Karsten Lundsby, Hanna Grarversen, Ejvind Larsen, Hans Nielsen, Michael Hullevad, Hans Larsen, Gert Romme og Tue Romanow anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

Citat fra statsministerens pressemøde tirsdag aften "Det går godt i Danmark, det går bare godt" leveret med et smørret grin

Eva Schwanenflügel, morten rosendahl larsen, Niels Duus Nielsen og Hans Nielsen anbefalede denne kommentar

Det er forfærdeligt, at politiet, bankerne eller politikerne ALDRIG bliver draget til ansvar for deres bevidste vildledninger og løgne. Jeg mister desværre fuldstændig respekten for vores retssamfund. Og dermed også min livslange glæde ved at bo i det, jeg trods alt hele tiden har opfattet som et højt civiliseret land.

Henrik L Nielsen, Eva Schwanenflügel, morten rosendahl larsen, Jens Falkenberg, Niels Duus Nielsen, Verner Nielsen og Hanna Grarversen anbefalede denne kommentar