Læsetid: 4 min.

Regeringen lagde op til ny rekord i ulighed

Det ser ud til, at Dansk Folkeparti har afværget regeringen i at sætte ny rekord i at øge uligheden med det skatteudspil, som den fremlagde tidligere i år. Regeringen har hidtil skjult den reelle stigning i uligheden ved ikke at medregne finansieringen i form af nedskærringer på overførselsindkomster
8. december 2017

Regeringen havde i virkeligheden lagt op til en markant større stigning i uligheden, end det hidtil har været fremme.

Så når Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl, nu i følge Dagbladet Politiken har fået væsentlige indrømmelser i forhold til de oprindeligt annoncerede skattebesparelser, ser det ud til, at det er lykkedes støttepartiet at afværge den hidtil mest ulighedsskabende skattereform i danmarkshistorien.

»Regeringen har klart forsøgt at fifle med tallene, så deres oprindelige skatteudspil ikke fremstod så ulighedsskabende, som det i virkeligheden var,« siger Socialdemokratiets finanspolitiske ordfører, Benny Engelbrecht.

Det fremgår af et svar fra finansminister Kristian Jensen (V) til Finansudvalget. Tallene viser, at regeringen i første omgang underdrev, da den annoncerede, at skattereformen ville øge uligheden – målt med den såkaldte gini-koefficient – med 0,46 procentpoint, svarende til effekten af Forårspakke 2.0 fra 2009, som den daværende VK-regering gennemførte sammen med Dansk Folkeparti. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
  • Eva Schwanenflügel
Niels Duus Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Det har været pest eller kolera hvem der blev regeringsbærende parti.
Mon det nogensinde bliver anderledes ?
Danmark er ved at blive et kartoffel-monarki :-(

Det væsentlige brud har jo været med det, som Lykketoft flere gange har påpeget: at der er så ringe betalte job, at vi simpelthen ikke ønsker at udføre dem. Det var, hvad velfærdsudviklingen i høj grad gik ud på.