Læsetid: 4 min.

Regeringen lagde op til ny rekord i ulighed

Det ser ud til, at Dansk Folkeparti har afværget regeringen i at sætte ny rekord i at øge uligheden med det skatteudspil, som den fremlagde tidligere i år. Regeringen har hidtil skjult den reelle stigning i uligheden ved ikke at medregne finansieringen i form af nedskærringer på overførselsindkomster
8. december 2017

Regeringen havde i virkeligheden lagt op til en markant større stigning i uligheden, end det hidtil har været fremme.

Så når Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl, nu i følge Dagbladet Politiken har fået væsentlige indrømmelser i forhold til de oprindeligt annoncerede skattebesparelser, ser det ud til, at det er lykkedes støttepartiet at afværge den hidtil mest ulighedsskabende skattereform i danmarkshistorien.

»Regeringen har klart forsøgt at fifle med tallene, så deres oprindelige skatteudspil ikke fremstod så ulighedsskabende, som det i virkeligheden var,« siger Socialdemokratiets finanspolitiske ordfører, Benny Engelbrecht.

Det fremgår af et svar fra finansminister Kristian Jensen (V) til Finansudvalget. Tallene viser, at regeringen i første omgang underdrev, da den annoncerede, at skattereformen ville øge uligheden – målt med den såkaldte gini-koefficient – med 0,46 procentpoint, svarende til effekten af Forårspakke 2.0 fra 2009, som den daværende VK-regering gennemførte sammen med Dansk Folkeparti. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Nielsen
  • Eva Schwanenflügel
Niels Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Det har været pest eller kolera hvem der blev regeringsbærende parti.
Mon det nogensinde bliver anderledes ?
Danmark er ved at blive et kartoffel-monarki :-(

Det væsentlige brud har jo været med det, som Lykketoft flere gange har påpeget: at der er så ringe betalte job, at vi simpelthen ikke ønsker at udføre dem. Det var, hvad velfærdsudviklingen i høj grad gik ud på.