Læsetid: 4 min.

Søren Espersen om DR-besparelser: Det har intet med ideologi at gøre

Det er blevet en mærkesag for Dansk Folkeparti at slanke Danmarks Radio, som ifølge partiet blandt andet bedriver ’venstresnoet propaganda’ med sine dramaserier. Men ønsket om nedskæringer hænger på ingen måde sammen med den ideologiske kritik, siger Søren Espersen
DR har været for flotte med andre folks penge og har ikke vist mådehold som andre statsinstitutioner har gjort, begrunder Søren Espersen Dansk Folkepartis krav om besparelser på DR’s budget.

DR har været for flotte med andre folks penge og har ikke vist mådehold som andre statsinstitutioner har gjort, begrunder Søren Espersen Dansk Folkepartis krav om besparelser på DR’s budget.

Jakob Dall

8. december 2017

Danmarks Radio skal beskæres med 12,5 procent, licensen skal afskaffes, og DR skal i stedet finansieres over skatten. Det er ifølge et lækket aftaleudkast, som dagbladet Politiken er kommet i besiddelse af, hvad regeringen blandt andet har tilbudt Dansk Folkeparti i de igangværende forhandlinger om en finanslov og skatteaftale.

Ved Dansk Folkepartis gruppemøde i sommer meldte partiformand Kristian Thulesen Dahl ud, at partiet ønsker at slanke public service-organisationen med 25 procent som en del af medieforliget, der skal forhandles på plads i 2018.

Partiet har også markeret sig i debatten om DR med en hård kritik af flere af koncernens dramaserier, som partiet mener har malet et unuanceret billede af venstreorienterede som ’de gode’ og højreorienterede og nationalt sindede som ’de onde’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Anne Eriksen
  • David Zennaro
  • Espen Bøgh
  • Dorte Sørensen
Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen, David Zennaro, Espen Bøgh og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Hørte DF kultur ordføre sige at DR skulle levere nyheder, kulturprogrammer, samfundsprogrammer, drama osv. Men det gør DR jo i dag, hvis deres budget skal beskæres så bliver der mindre af det hele er det det DF ønsker og hvordan stemmer det overens med at DF ellers taler meget om bevarelse af den danske kultur, sprog osv. når DF åbenbart ønsker det medie der giver mest af det skal beskæres.

For ikke at tale om den manglende armslængde og DR til debat ved hver Finanslovs forhandling. Det lyder som forhold i et diktatur.

Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Torben K L Jensen, Espen Bøgh, Bjarne Bisgaard Jensen, Marie Jensen, kjeld jensen, Finn Egelund, Vibeke Hansen, Heidi Larsen og Merete Jung-Jensen anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Det har alt med DF's ideologi at gøre.

Arne Lund, Eva Schwanenflügel, Tino Rozzo, Torben K L Jensen, Mikkel Kristensen, Espen Bøgh, Janus Agerbo, kjeld jensen, Finn Egelund, Gert Romme, Kenneth Jacobsen og Vibeke Hansen anbefalede denne kommentar
Christian de Coninck Lucas

Det er censur og politisk sindelagskontrol. Punktum.

Eva Schwanenflügel, Espen Bøgh, Janus Agerbo, kjeld jensen, Finn Egelund, Vibeke Hansen og Heidi Larsen anbefalede denne kommentar

Tror der er mange som bliver glade for en total afskaffelse af medielicensen, som er en ren dummebøde. Personligt fylder licensen alt for meget på en folkepension + det løse. Pengene går ikke til produktion af danske programmer, men til højtlønnede i direktionen, der bruger alle de prokurator kneb de kan. Færre bruger deres ydelser og det skal naturligvis have konsekvens.
At nævne hesteflytninger samt ledelsens uhæmmede brug af flytransport til arbejdet, springer vi let over.

Hans Aagaard, Egon Stich, Leo Nygaard, Christoffer Pedersen, Torben Lindegaard og Olav Bo Hessellund anbefalede denne kommentar

Når det kommer til sandhed og integritet rager Søren Espersen op som et fyrtårn!!!
Ironi, sarkasme og en uendelig træthed af DF's landsskadelige virksomhed kan forekomme.

Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby og Vibeke Hansen anbefalede denne kommentar

Nu er der indbyggede Amish karaktertræk i Søren Espersen og hans tilhængere. Samfundet omkring ham skal udvikle sig, så han kan følge med, og vilde heste bryder han sig ikke om. Så at diskutere DR med DF er, som at tale med personer i fortiden, og en samtale med et fælles udgangspunkt er umuligt. Det gør jo ikke en modernisering af DR nemmere.

Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen, Hans Nielsen, Finn Egelund og Vibeke Hansen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Håber at en evt. afskaffelse af licensen - der var det eneste værn mod DIREKTE politiks indblanding i DRs daglig drift og de enkelte programmers indhold - vil blive erstattet med en lang åremål aftale så DRs budget ikke skal være afhængig og altid leve i frygt for de politiske vinde i Folketinget.

Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Torben K L Jensen, Kristen Carsten Munk, Vibeke Hansen og kjeld jensen anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Natalie Yahya Rosendahl

Lad DR blive en tilvalg i TV-Pakken.

Det løser alle problemer - kun de interesserede Seere & Lyttere kommer til at betale.

Vi andre slipper.

Kim Houmøller, Hans Aagaard og Leo Nygaard anbefalede denne kommentar

@ Kim Houmøller,

Jeg kan faktisk godt forstå, du syntes at licens til DR er voldsomt stort for en pensionist. Men måske er problemet mest, at pensionen i Danmark er urimelig lav. Og jeg kan da oplyse, at licensen i Danmark ligger på samme niveau som en række sammenlignelige lande, hvor befolkningsunderlaget, - altså dem der betaler, er langt større.

Men hvis du lige kigger lidt på DR´s regnskab, - jeg kan kun finde det for 2015, så udgør de gennemsnitlige personaleomkostninger i gennemsnit kun 573.360 DKK inkl. sociale ydelser, der efterhånden udgør omkring 20% = 113.472 DKK. Og det omfatter også den "højtlønnede" direktion.

Og der er intet i dette regnskab - slet intet, der tyder på overforbrug eller pengesjusk. Tvært imod syntes jeg, det er fantastisk, at man kan yde så meget, for disse licenspenge.

Jeg tror, at Søren Espersens opfattelse af public service er helt anderledes og langt mere positiv overfor DF´s opfattelser, end public service egentlig er. Men hvis den ikke netop er bredspektret, er det jo ikke ligefrem public service.

Annemette Due, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen, Mikkel Kristensen, Viggo Okholm, Janus Agerbo og Erik Karlsen anbefalede denne kommentar
Christoffer Pedersen

Den del med at afskaffe licensen og finansiere via skatten virker både retfærdig og smartere på alle måder.
Mange fortæller jo direkte de ikke betaler licens. Altså snyder fællesskabet. Og administrativt er det nemmere via skat. Endelig undgår vi det urimelige i en fattig single som ikke ser DR skal betale lige så meget i licens som den rige storfamilie med 4 TV.

Bjarne Bisgaard Jensen

DR skal naturligvis tåle kritik af programfladen og indgå i diskussioner herom, og redegøre for de baggrunde de måtte have til at vælge dette fra og dette til. Her synes jeg den nuværende ledelse og bestyrelse misrøgter deres ansvar og dermed gør DR sårbar overfor mere eller mindre populistiske og mere målrettede attentatforsøg.
Det vil i den sammenhæng være en katastrofe hvis virsomheden DR skal være kastebold i de årlige finanslovforhandlinger og indgå som modpris til yderligere stramninger på flygtninge- og indvandrerspørgsmål.
Licensens størrelse bør naturligvis kunne diskuteres men licens bør ikke afskaffes.

Lad det ske mest muligt - og sælg så TV2
Folketinget skal afstikke de ydre rammer for denne forgroede matodont, men holde sig fra indholdet. DF og andre skal kunne tolerere andre meninger og fremstillinger af "sandheden ".

Sagen med radioens satire kalender er et symptom på problemet. Man, hvem det så var, turde ikke lade lytterne afgøre kvaliteten.
Afskaf DR`s ejede kor, orkester, drama og andet, og køb produktioner ude fra hele landet og vis, hvad der sker herude vest for Valby Bakke.
Og fyr så en stor del af alle de overflødiggjorte mellemledere. De er jo selv begyndt at gå selv på drama afdelingen.

Nu vrøvler Søren Espersen igen på DF's vegne, for selvfølgelig har det alt med ideologi af gøre, hvilket han også selv beviste ved sin kritik af DR filmen "Danmarks historie".

Her førte han sig frem som forsvarer af det borgerlige Danmark og deres berettigelse i historien, - og ikke mindst i forbindelse med besættelsen og de borgerlige frihedskæmpere og deres historiske berettigelse, med angivelse af John Christmas Møller(i London), og Kaj Munk.

Førstnævnte som den store frihedskæmper over radioen fra London, og sidstnævnte helgenkåret efter det svigagtige drab på Kaj Munk. - selv om helt til sidst i 30'erne var meget "betaget" af Nazismen, og dertil selv skrev et jødisk pamflet imod jøderne - "ret skal være ret"!

For nylig havde DR også en udsendelse om de danske filmmoguler og deres virke under besættelsen, og her udmærkede især ASA filselskabet sig ved Henning Karmak sig især som tyskvenlig ved sit medlemskab af Danmarks Nationalsocialistiske Parti, ledet af "den gode læge fra Åbenrå", Fritz Clausen, - og hvor Henning Karmak desuden gjorde sig særlig bemærket ved, at angive venner, bekendte og skuespillere til den tyske besættelsesmagt.

Her manglede jeg Søren Espersens kritik i medierne med helt samme bryskhed, som tidligere af det "venstresnoede" ved DR's udsendelse "historienom Danmark", for her var netop lejligheden for Søren Espersen til, at kritisere det borgerlige Danmark og dets manglende moral for pengebegæret hos ASA's direktør.

Men AK NEJ, her buldrede Søren Espersen ikke imod den manglende moral, for tavsheden var det bedste overfor afsløringen af det borgerlige Danmarks moralske forfald, - og ved tavshedens alter bliver alt sikkert hurtigt glemt, - men vi er nogen der ikke glemmer fordi vi ønsker det, men fordi moral ganske vist er godt, - og langt bedre en dobbeltmoral i virkelighedens verden.

Frede Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Bjarne Bisgaard Jensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Påfaldende som DF's holdning passer fint med Danske Mediers. Det var jo dem, der satte felttoget i gang mod DR, foranlediget af brødnid. Danske Medier påstod, at de nyheder DR bringer i radio, tv og på div. apps stjal læsere fra aviserne. Ihærdige forskere, der vidste hvad de talte om, kunne påvise, at nedgangen i avisernes annonceindtægter primært skyldes Google, facebook og de andre sociale medier, men den viden har Danske Medier systematisk ignoreret. DF ligeså, men det sidste er jo kun hvad man kan forvente fra den kant.
Tankevækkende, at den lille mands parti - Dansk Folkebedrag - i den grad har koblet sig på Danske Mediers felttog mod DR. Men egentlig ikke nyt. Også mellemkrigstidens højrepopulistiske bevægelse gik i kapitalens tjeneste, mens de alle kaldte sig sociale arbejderpartier. DF ligeså.
Er nogen fortsat i tvivl om, hvor DF har sit hjerte, og hvem DF helst tjener, så tænk på Vejlegården, hvor DF og LA gjorde fælles sag mod fagforeningerne.

Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Espen Bøgh og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar

Påfaldende som DF's holdning passer fint med Danske Mediers. Det var jo dem, der satte felttoget i gang mod DR, foranlediget af brødnid. Danske Medier påstod, at de nyheder DR bringer i radio, tv og på div. apps stjal læsere fra aviserne. Ihærdige forskere, der vidste hvad de talte om, kunne påvise, at nedgangen i avisernes annonceindtægter primært skyldes Google, facebook og de andre sociale medier, men den viden har Danske Medier systematisk ignoreret. DF ligeså, men det sidste er jo kun hvad man kan forvente fra den kant.
Tankevækkende, at den lille mands parti - Dansk Folkebedrag - i den grad har koblet sig på Danske Mediers felttog mod DR. Men egentlig ikke nyt. Også mellemkrigstidens højrepopulistiske bevægelse gik i kapitalens tjeneste, mens de alle kaldte sig sociale arbejderpartier. DF ligeså.
Er nogen fortsat i tvivl om, hvor DF har sit hjerte, og hvem DF helst tjener, så tænk på Vejlegården, hvor DF og LA gjorde fælles sag mod fagforeningerne.

Eva Schwanenflügel, Curt Sørensen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

PS: Hør P1's " Mennesker og medier: Sikken voldsom trængsel og alarm...
Sendt første gang d. 8. dec. 2017 kl. 09:05" -dr.dk/radio/p1/mennesker-og-medier/mennesker-og-medier-2017-12-08-
Her sagde Politikens chefredaktør Christian Jensen, Jysk Fynske Mediers Troels Mylenberg og BT-chefredaktør Jens Grund alle til Kurt Strand at de var med DR og ønskede et stærkt DR. Så spurgte Kurt Strand om ikke de var enige med deres organisation Danske medier, der ville have et mindre DR - det var de så også enige i - ja så!!!!

Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Duus Nielsen og Michael Kongstad Nielsen anbefalede denne kommentar

At spare på DR, er bare at give mer plads til google, facebook, netflix, hob osv. altså i det store hele mere udenlandsk indhold generelt.

I Stedet burde man styrke DR, give dem flere penge, og så stille krav til at de penge skulle bruges på mange flere danske serier f.eks.. Hvorfor skal vi kun have en dansk tv serie om ugen på DR, hvorfor ikke 2-3 forskellige tv serier i forskellige genre om ugen...

Michael Kongstad Nielsen

De er der allerede Peter Hansen, og er nok umulige at konkurrere med som et lille lands licens/skatte-betalte Folke-tv. Det er en håbløs ambition at ville ligne dem eller BBC, når man bare er DR., med 5 millioner skatteydere i ryggen. DR´s budget er dobbelt så stort som fx. Grækenlands statsfjernsyns, hvor indbyggerantallet er 10 millioner. Dårligt eksempel måske. Men kan nogen et godt.

Vi bør skrue ned for spender-trangen, og højne kvaliteten for færre penge

Espersen er et skvat, der ikke en gang tør stå ved DF's politiske udrensning af DR og seneste forsøg på sindelagskontrol. Manden og hans parti er gift for demokratiet.

Martin Madsen, Frede Jørgensen, Eva Schwanenflügel og Tino Rozzo anbefalede denne kommentar

Lad os slå det helt fast. Man får ikke bedre radio eller tv i Danmark ved at spare på DR. Ser man på regnskabet fra 2015 er pengene brugt ganske godt og gennemtænkt. Derimod er TV2 en regnskabsmæssig og indholdsmæssig katastrofe, der hurtigst muligt bør erklæres konkurs. For TV2 har netop enorme personaleomkostninger i forhold til sin sendetid. Og man kan godt få opfattelse af, at der er ganske mange rigtigt højtlønnede pensionerede medarbejdere, der skal tilgodeses.

Men mange lande, - også nabolande, køber stort set hele produktionen af ekstern kommerciel(le) virksomhed(er), og det er sendefladen ikke blevet bedre af, men den er i hvert fald blevet bedre af. Og samtidig forfladiger man bredden i sin public service.

Men måske er Danmark for lille til at stå på egne ben - også på dette område. Men så kan man jo se, om man kan forhandle en samarbejdsaftale hjem med Norge og Sverige, for at have fælles tv og radio.

Langt hen af vejen har Østrig jo gjort dette med Forbundsrepublikken. Men jeg syntes absolut ikke, at programmerne, set fra Østrig, er blevet mere interessante og eller har kunnet bevare sin nationale og saglige bredde af dette - tvært imod.

Eva Schwanenflügel

Det er påfaldende, hvor lidt DF har gennemført på de ældres og de fattiges vegne, mærkesager de har slået sig stort op på. Det ender altid med udlændingestramninger eller harcellering mod DR. Alligevel tror begge ovennævnte grupper i stort omfang, at DF utrætteligt arbejder i deres interesse.

Annemette Due, Ryan Klitholm, Dorte Sørensen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Tolerancebarometeret hos DF har aldrig været særligt højt. DF våger nidkært over udsendelserne hos DR og giver sig omgående til at protestere i den borgerlige presse, så snart en udsendelse ikke passer ind i DF´s nationalistiske verdensbillede. Tænk hvis vi andre lidt mere liberalt sindede opførte os ligeså danne. Må jeg nævne TV2 tusinde sendetimer, hvor Donald Trump får særlig sendetid til at udbrede hans vidunderlige lovprisning af sig selv og USA, medens TV2´s journalister konsekvent undgår at interviewe de amerikanske politikere, som ikke kan lide Hr. Trumps optræden. Den altid rejseglade TV 2 Journalist følger med rosende kommentarer om Donald Trumps særlige evner til at forstå den almindelige amerikanske lønmodtager naturligvis i den hvide version ikke at forglemme. Men for lige for ordens skyld. Jeg ser med stor fornøjelse TV2´s programmer og Donald Trump ledsaget af accompagnementet af de altid glade og positive TV2 journalister som ikke forsømmer en eneste lejlighed til at opsøge enten en national konservativ eller en nationalist eller en populist, for det er så spændende med alle disse afvigende standpunkter ikke ? TV2 er en selvstændig station. Jeg vil ikke drømme om at klage over disse udsendelser, da det ligger i den redaktionelle frihed, at der altid vil være seere, som er begejstrede og seere som er mindre begejstrede over udsendelsernes indhold. Jeg glæder mig til, når demokraterne kommer tilbage til magten i USA ad åre måske, at TV2 fastholder interessen for en mere liberalt sindede Præsident. Jeg erindrer ikke, at der var ugentlige programmer i TV2, om USA 44. Præsident Barrack Obama. Vi savner ham og hans varme hustru Michelle Obama i dag, så var Verden nok ikke lige så konfliktfyldt som nu.