Læsetid: 6 min.

To politifolk fik skylden i Tibetsagen – her er seks andre, der gør en uheldig figur

Tidligere ministre, topembedsmænd og ledelsen i PET og Københavns Politi slipper næsten alle for kritik i Tibetkommissionens beretning. Men flere af dem har alligevel spillet en uheldig rolle i sagen. Information giver et overblik
Tibetansk flag – fra demonstration foran Kinas ambassade imod overgreb på Tibets befolkning. Mandag kom beretningen fra Tibetkommissionen.

Tibetansk flag – fra demonstration foran Kinas ambassade imod overgreb på Tibets befolkning. Mandag kom beretningen fra Tibetkommissionen.

Jens Dresling

20. december 2017

Politiet greb ulovligt ind overfor demonstranter under et kinesisk statsbesøg i 2012.

Det har Tibetkommissionen nu slået fast, og kommissionen placerer ansvaret hos to ledende medarbejdere i Københavns Politi.

Men de to er ikke de eneste, der får knubs i Tibetkommissionens fem bind tykke beretning.

Kommissionen fastslår, at medarbejdere i PET og Udenrigsministeriet har bidraget til at piske en stemning op omkring kinesernes overfølsomhed over for demonstranter.

Imens har ledelsen i Københavns Politi i flere tilfælde forsømt eller ligefrem forhindret en opklaring af sagen.

Vi lover, at den bliver totalt julefri. I stedet handler den om kooperativtanken, politiløgne, demokratiets død, og børn, der savner voksne
Hør mere i podcasten

Information beskriver seks nøglefigurer og deres rolle i sagen.

Thorkild Fogde 

Politidirektør i Københavns Politi, 2013-2017

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Anne Eriksen
 • lars søgaard-jensen
 • Katrine Damm
 • Lise Lotte Rahbek
 • Dorte Sørensen
 • Niels Duus Nielsen
 • Oluf Husted
 • Eva Schwanenflügel
Anne Eriksen, lars søgaard-jensen, Katrine Damm, Lise Lotte Rahbek, Dorte Sørensen, Niels Duus Nielsen, Oluf Husted og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Det fremkommer mere og mere evident, at kommissoriet har været et røgslør der skulle dække over ulovlige ordrer og generel løgnagtighed, fordi det aldrig har fået de redskaber, der skulle have fremskaffet den nødvendige viden.

Tommy Clausen, Claus Nielsen, Peter Nielsen, Karsten Lundsby, Torben Skov og Oluf Husted anbefalede denne kommentar
Børge Neiiendam

Det er fint med offentliggørelsen.

Og der er masser af Gabestokke, der endnu kan sættes op, og nogle må godt sidde til skue længe.

Peter Nielsen, Karsten Lundsby, Torben Skov, Oluf Husted og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Uanset alt andet, så er det helt afgørende for et demokratisk retssamfund, at borgerne kan stole på både politikere og embedsmændene.

Kan man ikke stole på dem, og har man ikke tillid dem, så kan borgerne ikke se og ikke indse, hvorfor de skal betale skat til et bundråddent samfund, og så er det, at samfundet gradvis falder fra hinanden.

Og denne sag har sammen med andre vist på en meget tydelig måde, at borgerne absolut ikke kan have tillid til hverken embedsmænd eller deres politiske ledelse. - De fylde simpelt hen borgerne med løgn, plat og usandheder, - og det gør de samtidig med, at politikerne rager til sig og deres venner.

Tommy Clausen, Anne Eriksen, lars søgaard-jensen, Olav Bo Hessellund, Peter Nielsen, Eva Schwanenflügel, Ken Sass, Jan Guldager, Lise Lotte Rahbek, Ebbe Overbye, Karsten Lundsby, Torben Bruhn Andersen, Egon Stich, Torben Skov og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar

Egentlig pudsigt at google navnene. Thorkild Fogde , Johan Reimann og Jette Nordam deler nemlig også en stillingsbetegnelse. De er alle tre jurister....en af de få professioner, som mener, at "nødløgne" er acceptabel adfærd.

Niels Duus Nielsen, Torben Lindegaard, Claus Nielsen, lars søgaard-jensen, Oluf Husted, Eva Schwanenflügel og ingemaje lange anbefalede denne kommentar

Tror nu ikke en bananrepublik ville udarbejde en 5 binds-rapport fordi et par politiet tager nogle flag og blokere en gruppe demonstranter der kan skjules bag 4 vw transporter.

Tommy Clausen

Skin-demokrati, det er vad der er i Danmark. En neo-liberalistisk minimal stat er vad de blå partier ønsker, på bekostning af socialstaten. Spar og luk, spar og luk og centrialiser er deres korrupt ønskemål.