Læsetid: 3 min.

Udlændingestramninger har ret beset ikke meget med skattelettelser at gøre. Men for DF har de

Dansk Folkeparti har altid krævet udlændingepolitikken strammet til gengæld for at gennemføre borgerlig økonomisk politik. Men noget er alligevel anderledes denne gang
Dansk Folkeparti har altid krævet udlændingepolitikken strammet til gengæld for at gennemføre borgerlig økonomisk politik. Men noget er alligevel anderledes denne gang

Jens Dresling

2. december 2017

Det har ikke vakt voldsom opsigt, men det er et opsigtsvækkende krav, Dansk Folkeparti nu stiller til regeringen i forhandlingerne om skattereform og finanslov. Reelt kræver partiet, at der bliver sat en stopper for integrationen af flygtninge.

For som partiformand Kristian Thulesen Dahl forklarede i fredagens Jyllands-Posten: »For hver dag integrationen lykkes, vil muligheden for at blive i Danmark blive større og større.«

Partiet, der i hele sin levetid har advaret om, at flygtninge er for dårligt integrerede i Danmark, vil nu sætte en stopper for integrationen af flygtninge. Integration får nemlig flygtningene til at blive i landet.

Kristian Thulesen Dahl forklarer, at flygtninge hverken skal ud på arbejdsmarkedet eller lære dansk, men også efter at have fået opholdstilladelse skal bo i centre, hvor børnene kan lære deres oprindelige hjemlands sprog, og forældrene »kan få oplysninger om deres hjemland«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Viggo Okholm
  • Dorte Sørensen
  • Thomas Olsen
  • Grethe Preisler
  • Katrine Damm
  • Eva Schwanenflügel
Viggo Okholm, Dorte Sørensen, Thomas Olsen, Grethe Preisler, Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Mon ikke en stor del af DF-segmentet vil blive harme, såfremt partiet går med til skattelettelser? Uanset hvor meget de vil hævde, at det vil gavne de lavtlønnede, er det i kroner og ører minimalt hvor meget de vil få ud af det, mens de rigeste får mest. Samtidig er sundhedssystemet, ældreplejen, uddannelserne og infrastrukturen presset i bund.
Vi står ikke længere i en akut flygtningekrise, og hvor mange kan egentlig se pointen i at flygtninge skal forsørges af staten på ubestemt tid, mens de triller tommelfingre i lejre, (og får flere psykiske problemer end de har med i bagagen), fremfor at komme i arbejde?
Udover at det er umenneskeligt, er det samfundsøkonomisk galimatias.

Flemming Berger, Anne Mette Jørgensen, Karsten Lundsby, Torben K L Jensen, Peter Hansen, Heidi Larsen, Finn Egelund, Niels Duus Nielsen, Martin Madsen, Anders Reinholdt, Viggo Okholm, Dorte Sørensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Trond Meiring, Thomas Olsen, Grethe Preisler, Frede Jørgensen, Ea Movang og Katrine Damm anbefalede denne kommentar

Ja det ene øjeblik får flygtninge/Udlændinge hug for ikke at kunne tale dansk, ikke at gide arbejde og det næste må de under ingen omstændigheder.
Bizart.

Anne Mette Jørgensen, Karsten Lundsby, Rune Rasmussen, Heidi Larsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Finn Egelund, Niels Duus Nielsen, Martin Madsen, Tue Romanow, Dorte Sørensen, Trond Meiring, Thomas Olsen, Frede Jørgensen, Ea Movang og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Dansk Folkeparti skal nok stemme for denne socialt skævvredne skattelettelse til de rige samt lidt til de bedrestillede middelklasseborgere. Det er der ganske god erfaring for - og ingen erfaring imod.

Og kan de så samtidig få en luns til deres perverse og samfundsnedbrydende højreradikale ideologi, som de kan vise frem for deres lavpandede vælgere, så er det blot en fordel.

Men denne sag viser også, at man fører en populistisk og hadefuld ideologi, for partiet har simpelt hen ingen politisk vision for Danmark og dets befolkning.

Bjarne Andersen, Flemming Berger, Anne Mette Jørgensen, Karsten Lundsby, Torben K L Jensen, Katrine Damm, Rune Rasmussen, Heidi Larsen, Finn Egelund, Niels Duus Nielsen, Martin Madsen, Ken Sass, Torben Skov, Eva Schwanenflügel, Viggo Okholm, Dorte Sørensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Trond Meiring, Thomas Olsen, Hans Larsen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

En anden ting Løkke Rasmussen har ellers lige pralet med sine 3-partsforhandlinger, der netop førte til at flygtninge osv skulle gives bedre mulighed for at komme ind på arbejdsmarkedet.
Ligeledes skriger arbejdsgiverne efter arbejdskraft så er det da tude dumt ikke at give folk i Danmark lov og hjælp til at få et arbejde.

Karsten Lundsby, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar

Dette parti skal simpelthen om muligt have så lidt indflydelse som muligt og utroligt hvis ca 18% af vores befolkning har det menneskesyn omkring flygtninge som her dukker op.
Men trods alt for at se det lyse i det-det er ikke flertallet herhjemme og det må vi håbe aldrig sker.

Anne Mette Jørgensen, Karsten Lundsby, Frede Jørgensen, Torben Skov og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

I Tyskland er partierne enige om, at holde Initiativ für Deutschland helt udenfor indflydelse, ja man tænker på at ignorere dem.

Og i Sverige har man i en del år efterhånden holdt sine lille gruppe ekstreme fra Sveriges Demokraterne helt uden for indflydelse. Der gik det endda så galt for det største borgerlige parti, at de mistede solid vælgertilslutning, da partilederen holdt et enkelt møde med Sveriges Demokraterne. Og tilbagegangen og den interne uro i partiet var stå voldsom, at formanden blev tvunget til at afgå.

Men sådan er det altså ikke i Danmark, hvor selv det tidligere så fine gamle socialdemokrati nu har mange fælles interesser med pøbelpartiet.

Bjarne Andersen, Flemming Berger, Anne Mette Jørgensen, Karsten Lundsby, Frede Jørgensen, Katrine Damm, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Niels Duus Nielsen og Martin Madsen anbefalede denne kommentar

For Dansk Folkeparti har udlændingestramninger altid hængt sammen med hvilken som helst anden politik. Hvorfor var partiet ellers støtteparti hele vejen fra 2001 til 2011?
Og det smarte ved ikke at være i regering er jo, at DF kan tage stilling fra sag til sag og presse den tilstedeværende regering uanset partifarve.
Og som jeg skrevet ved utallige lejligheder - og vil gøre det igen - så har DF jo en evne til at overbevise sine vælgere om, at partiet er i opposition mod de partier, der går ind for de ting, som DF lige har været med til at vedtage. Mystisk nok har andre partier ikke denne evne.

Bjarne Andersen, Frede Jørgensen, Gert Romme, Katrine Damm, Heidi Larsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Grethe Preisler og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Dansk Folkeparti er Racistisk Folkeparti. Deres mærkesag er racisme, og de har fra dag et ønsket at indføre racisme i Danmark. Deres retorik om visse grupper af mennesker er en syndebuksretorik, der ligner nazisternes retorik om jøder. Et spørgsmål der kan stilles angående Dansk/Racistisk Folkeparti er, om de vil stoppe før eller efter oprettelsen af koncentrationslejre til de mennesker, de har hetzet siden deres grundlæggelse.

Anne Mette Jørgensen, Frede Jørgensen, Gert Romme og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Rune Rasmussen
Ja, hvad end lejrene skal kaldes, så er de åbenbart blevet et 'must' for DF.
Næste trin er tvangsudsendelser og fratagelse af alle opholdstilladelser. Måske også fratagelse af statsborgerskab?
Men hvem skal DF hetze, hvis de får held til at sparke alle udlændinge ud af Danmark?

Anne Mette Jørgensen, Frede Jørgensen og Rune Rasmussen anbefalede denne kommentar

Eva Schwanenflügel:

Det bliver nok folk med rødt hår og/eller røde seler. Noget skal de nok finde på, så de fortsat ikke skal kigge på sig selv.

Anne Mette Jørgensen, Frede Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Efter en i begyndelsen svag- men senere ret massiv påvirkning, tog faktisk 12 år for nazisterne i Tyskland at ændre borgernes opfattelse, fra i overvejende modvillig og frastødende, til nærmest en hysterisk folkesag, man ville dø for. Og resultatet var senere ganske tydeligt destruktivt.

Dansk Folkeparti startede egentlig som et skatteværende men racistisk parti, og overgik med en glidende overgang til det nuværende såkaldte parti. Og lad os ikke glemme, at der faktisk er vælgere, der næres af racismen, og har båret partiet frem til sin nuværende størrelse.

Vi tror ikke, man i Danmark opfatter det sådan. Men for os, der kun lejlighedsvis kommer til landet en enkelt gang om året, er det ganske tydeligt, at partiet, langsomt men sikkert, har ændret borgernes holdninger til alt, der er udenlandsk. Det gøres ikke på 12 år, som i datidens Tyskland, men ved hele tiden at benytte salamimetoden, fører man langsomt men sikkert folkeviljen derhen, hvor tyske borgere havde accept i 1939.

Bjarne Andersen, Flemming Berger, Anne Mette Jørgensen, Karsten Lundsby, Frede Jørgensen, Philip B. Johnsen, Torben K L Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Hvad er det parti andet end en tom tønde fyldt til randen med irrationel angst for det anderledes.
At tænke forpligter.

Anne Mette Jørgensen, Frede Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Britain first, America First og Det Danske Folk partiet ‘DF.’

Et DF der til ære for Donald Trump lige nu sidder og brygger på ny hate speech, ny fremmedhad politik og nye skattelettelser til de rigeste oven i de allerede uddelte til de superrige med nye olie reserver i Nordsøen.

I'LL lift their wallets, jewels, gold teeth and more!

Link: http://www.independent.co.uk/news/world/europe/denmark-approves-controve...

Anne Mette Jørgensen, Torben K L Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

DF'er Kenneth Kristensen Berth, ( det var ham, der 'kom til' at sige at flygtninge skulle beskydes i Middelhavet ), udtalte i Debatten om Finansloven, at skattelettelser bestemt ikke var et ønske hos DF.
Men når de havde chance for at få deres politik igennem, så greb de den naturligvis.
Med andre ord; målet helliger midlet.

Anne Mette Jørgensen, Karsten Lundsby og Philip B. Johnsen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Kontanthjælpsloftets der bredt rammer alle fattige danskere betragtes som "collaterel damage" for at gøre livet surt for indvandrere. DF er en trussel mod Danmarks omdømme og økonomi.
Spørgsmålet er hvornår danskerne siger : "Nu må fandeme styre jer - nu er det nok"

Bjarne Andersen, Ebbe Overbye, Frede Jørgensen, Eva Schwanenflügel og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Det er jo tragikomisk, at DF om nogen stemte for salget af Seruminstituttet til Saudi Arabien for en sjat.
DF og deres vælgere har kun en ting i jordbunken, og den dag( kommer nok) der ikke er flere mørklødede i DK. finder de såmænd bare på nye at hade, hvis Trump ikke har udløst en ny atomkrig inden. Da jeg var ung var det alle de enlige mødre der var skyld i alt.

Men S og med dem store dele af venstrefløjen og os vælgere kan takke sig selv.
Der har og er stadig store problemer med integrationen, men man har været berøringsangst i for mange år, og nu kommer straffen i form af kynisme og dumhed.

Nu kan man jo ikke give DF hele skylden for at DK og vælgerne er drevet i en racistisk og nationalistisk retning. En stor del af årsagen til dette skal også findes i det neoliberale paradigme der har skyllet hen over vesten i specielt de sidste 20 år. Selv Socialdemokratiet og SF står jo for en neoliberal linje, som på ingen måde har gavnet den jævne borger. Så de traditionelt etablerede partier har en mægtig andel i at racismen og nationalismen finder grobund.

Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel og Rune Rasmussen anbefalede denne kommentar

Nej, DF var og er mere racismefrontløbere end dem, der bærer hele skylden. Nu er modgiften imod at blive "drevet i en racistisk og nationalistisk retning" jo at tænke selv, så det kan man da håbe på sker for flere snart. Måske var kommunalvalget en indikator på, at noget er ved at vende i den retning. Det kan man da håbe på.

Bjarne Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar