Læsetid: 3 min.

Venstre: Det er svært at gøre skatteberegning mere enkel

Det er regeringens erklærede mål at gøre det lettere at forstå sin skatteberegning. Men Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, ’tror, at det bliver svært at gøre det enkelt’
30. december 2017

På regeringsgrundlagets side 32 står der: »Regeringen ønsker, at flere kan forstå deres egen skatteberegning, og vil arbejde for at forenkle skattelovgivningen.«

Men det er ikke sådan, det er gået i et årti: 261 lovforslag er fremsat på Skatteministeriets område, mens kun seks skatte- og afgiftslove er ophævet, viser en analyse fra tænketanken Justitia.

Det er ikke kun borgerne, som kan have svært ved at forstå og overskue reglerne. Fedtafgiften og reklameafgiften måtte ophæves kort efter vedtagelsen.

»Det er retssikkerhedsmæssigt problematisk, når regler og praksis ændres hyppigt, da skattelovgivningen derved bliver uforudsigelig,« siger skatteadvokat Mette Juul fra Justitia.

Skatteminister Karsten Lauritzen medgiver i en udtalelse til Ritzau, at det desværre ikke er lykkedes i sine to et halvt år som minister at gøre det enklere at rette selvangivelsen:

»Der er færre, der har behov for at rette på deres selvangivelse, fordi mere er blevet automatisk, men det er desværre ikke blevet lettere.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

Det er også svært at gøre en søgemaskine som Google eller et styresystem som Windows mere enkelt, selv om man bare kan gå ti år tilbage og huske på hvordan det var engang. Det kaldes udvikling men burde hedde indvikling og det handler selvfølgelig om alle de penge- og magtinteresser der skal tages hensyn til. Problemet, lige når det gælder SKAT, er så bare at man i den gamle ledelse, i benovelse over automatiseringens velsignelser kombineret med uduelighed i særklasse og en fraværende politisk opmærksomhed, fuldstændig glemte at kontrollere de største fisk. Enkelhed er en luksus, som der bliver mindre og mindre af, så nyd den hvor end den måtte dukke op.

Eva Schwanenflügel og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar