Læsetid: 4 min.

Selv om 78-årige Mary er hjælpeløs, har hun ikke været syg nok til humanitært ophold. Efter menneskeretsdom vil advokat rejse sagen på ny

Inger Støjberg har lovet, at hendes ministerium efter principiel dom fra Menneskeretsdomstolen fra 2016 vil gennemgå sager, hvor der tidligere er givet afslag på humanitær opholdstilladelse, og hvor udlændingen fortsat befinder sig i Danmark. Advokat Bjarne Overmark vil nu bede ministeriet om at genoptage sagen om 78-årige Mary fra Sri Lanka
78-årige Mary Mangalaraja fra Sri Lanka lider af en lang række sygdomme. Alligevel har myndighederne ikke fundet den ældre kvinde syg nok til at få humanitært ophold.

78-årige Mary Mangalaraja fra Sri Lanka lider af en lang række sygdomme. Alligevel har myndighederne ikke fundet den ældre kvinde syg nok til at få humanitært ophold.

Anders Rye Skjoldjensen

22. januar 2018

Kraftnedsættelse og lammelse i venstre side på grund af en hjerneblødning i 2007, inkontinens i forhold til urin og afføring, diabetes, forhøjet blodtryk, astma, kredsløbsproblemer, depression, angst, synshallucinationer, knogleskørhed, meget svær slidgigt i hofte, knæ, ryg og nakke, degenerative lidelser i ryggen, sengeliggende på grund af smerter, ingen tænder og behov for personlig og praktisk hjælp til alt.

Sådan lyder – i kort form – lægernes beskrivelse af 78-årige Mary Mangalaraja fra Sri Lanka. Alligevel har myndighederne hidtil ikke fundet den ældre kvinde syg nok til at få humanitært ophold:

»Ministeriet har herved lagt vægt på, at Deres klient ikke lider af en fysisk eller psykisk sygdom af meget alvorlig karakter,« skrev Fagkontoret for Humanitært Ophold og Udsendelser tilbage i oktober 2011 til kvindens advokat.

Siden Mary Mangalaraja kom til Danmark i efteråret 2010 og fik afslag på familiesammenføring med sin datter, Issabel Jeyekumar, der fik dansk statsborgerskab i 2000, har hun boet i et værelse i datterens parcelhus lidt uden for Randers.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Margit Tang
  • Elise Berg
  • Katrine Damm
  • Thomas Olsen
  • Eva Schwanenflügel
  • Maj-Britt Kent Hansen
Margit Tang, Elise Berg, Katrine Damm, Thomas Olsen, Eva Schwanenflügel og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Den vurdering af syge Mary falder helt i hak med sagsbehandlingen af kræftsyge Solveig, som døde forleden dag.
Forinden havde kommunen vurderet at hun skulle i arbejdsprøvning, selvom hun lå som udmagret kemoterapi-patient.
Skive kommune har opfundet en ny variant af kontrol-regime; alle der melder sig syge skal møde op hos en sygeplejerske for at blive, ja, sygemeldt.

Johanna Haas, Margit Tang, Karsten Lundsby, Tue Romanow, Anne Eriksen, Anne Koed Westergaard, Jørn Andersen, Henrik L Nielsen, Katrine Damm og Thomas Olsen anbefalede denne kommentar
Rune Rasmussen

Der kommer nok snart en lov, der gør det forbudt at være syg.

Johanna Haas, Karsten Lundsby, Flemming Berger, Tue Romanow, Anne Eriksen, Anne Koed Westergaard, Katrine Damm, Bjarne Bisgaard Jensen, Henrik L Nielsen, Eva Schwanenflügel og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

Regeringen må jo have en opfattelse af, at man kun kan blive syg, hvis man går på arbejde. Det er der så også en del der gør, så den er sikkert god nok.

Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar

Ja, i Skive har man styr på det...
Man skal møde før klokken 9:00 og kan så gå hjem i seng igen (tage bussen?)
Det værste er, at det ser ud til, at det ikke er ulovligt. Åbenbart har man ikke haft fantasi til at forudse det?

Peter Sterling

Jeg forsøger virkeligt af finde ud af, hvad der er galt med disse mennesker i integrationsministeriet, men det er mig umuligt at forstå dem.

Fagkontoret for Humanitært Ophold, Ankestyrelsen, Integrationsministeriet osv. Er der nogen som kan levere links til artikler, som kan kaste lys over, hvor det er gået galt i disse menneskers liv?

Er der en psykiater tilstede? Ministerierne må da omgående screenes for sociopati. Eller er hele toppen af Danmark efterhånden inficeret? Hallo, er der stadigt væk normale mennesker derude?

Johanna Haas, Margit Tang, Britt Skardhamar, Karsten Lundsby, Bjarne Bisgaard Jensen, Flemming Berger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

@Peter Sterling: tak for din kommentar, der emmer af en sjælden medmenneskelighed. Blot bør man retfærdigvis huske, at det ikke er sagsbehandlerne og deres personlige forhold, den er gal med; de administrerer efter de love, som Folketinget vedtager. Til at hjælpe sig har de praksisnotater, der,
fastlægger praksis, dvs. de retningslinjer, der sagsbehandles efter. Disse praksisnotater er offentlige tilgængelige, hvis man fx. googler, men kort fortalt har Danmark siden lovændringerne i 2010 haft humanitært ophold af navn, men ikke af gavn. Mange horrible eksempler på afslag har været fremme i medierne siden 2010, men folk reagerer på den konkrete sag, hvis de reagerer, og ikke på systemet; mange bliver ved, at stemme på partier, der bliver ved at tale om "stramninger" og "fasthed" og "robusthed" og den slags. Det gælder borgerlige partier, DF og i ekstrem grad Socialdemokratiet. Borgerne / vælgerne må efterhånden vide, at "Udlændingestramninger" ser ud som afslag på humanitært ophold til mennesker, der er i Danmark og er lige så syge og lige så afhængige af andre menneskers hjælp og omsorg for at overleve, som Mary er.
Det er sådan set ikke sagsbehandkerne i ministeriet, den er gal med....