Læsetid: 3 min.

Brexit kan medføre, at Storbritannien viger uden om strammere kontrol med overvågningseksport

EU arbejder på at stramme reglerne for eksport af overvågningsteknologi. Men det er uklart, om det vil få nogen effekt på en af de største eksportører, Storbritannien, der er på vej ud af unionen
20. januar 2018

Mens Europaparlamentet i denne uge stemte for at stramme de fælles regler for eksport af overvågningsteknologi, sættes der nu spørgsmålstegn ved, hvilken effekt nye regler vil få for en af EU’s største eksportører.

Storbritanniens Brexit-proces betyder, at det står hen i det uvisse, hvordan landet vil forholde sig til EU-regler, der har til formål at bremse salg af europæisk overvågningsteknologi til diktaturstater, der overvåger og forfølger kritikere.

»Mens Storbritanniens afrejsedato fra EU sørgeligt nok nærmer sig, håber jeg, at Storbritannien vil udstyre sig selv med lignende regler – og opretholde sit samarbejde med EU om disse spørgsmål efter at have forladt unionen,« sagde Labours medlem af Europa-Parlamentet David Martin i forbindelse med afstemningen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Thomas Andersen

Velkommen til Enhedslistens drømmescenarie, et nedbrudt EU hvor hvert land har sin suveræne ret til at agere præcis som de ønsker.

EU er de store virksomheders klub, hvor handelsaftaler og industriinteresser konstant udfordrer demokratiet og menneskerettigheder. Går man ind for EU er det i langt højere grad på erhvervslivets betingelser i rammerne af et meget skrøbeligt demokrati. Hvorimod udenfor EU kan lande (som Danmark) i højere grad beskytte deres eksisterende demokratier. Og den snak (som det vitterligt er) om EU værende et "fredsprojekt" er totalt forfejlet. EU opruster med NATO og USA. Det er muligt at vi har undgået krige internt i Europa, men til gengæld har vi skabt nye krige rundt om i verden. Mere magt til FN! Men, misforstå mig ikke. Jeg hungrer efter argumenter for EU, men kan ikke få øje på andet end grådig kapitalisme...

Karsten Lundsby, Jan Pedersen, Olav Bo Hessellund og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar