Læsetid: 2 min.

Brian Mikkelsen: EU-forslag om overvågningseksport er et skridt i den rigtige retning

Europa-Parlamentets vedtagelse af et forslag om strammere regler for eksport af overvågningsteknologi er et skridt i den rigtige retning, mener erhvervsminister Brian Mikkelsen. Han lover, at Danmark vil spille en ’aktiv og konstruktiv rolle’ i de kommende forhandlinger i ministerrådet
Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) ser forslag fra Europa-Parlamentet som et skridt i den rigtige retning i forhold til at styrke kontrollen med overvågningsudstyr og samtidig skabe mere præcise fælles regler for europæiske virksomheder.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) ser forslag fra Europa-Parlamentet som et skridt i den rigtige retning i forhold til at styrke kontrollen med overvågningsudstyr og samtidig skabe mere præcise fælles regler for europæiske virksomheder.

Asger Ladefoged

23. januar 2018

Den danske regering ser umiddelbart positivt på et forslag fra Europa-Parlamentet, der har til formål at forhindre eksport af overvågningsteknologi til undertrykkende regimer.

Det skriver erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i en kommentar til Information.

»Det er positivt, at der med Europa-Parlamentets afstemning nu er skabt momentum i forhandlingerne i Bruxelles. Ministeriet er ved at nærlæse parlamentets forslag, men overordnet ser jeg forslaget som et skridt i den rigtige retning i forhold til at styrke kontrollen med overvågningsudstyr og samtidig skabe mere præcise fælles regler for europæiske virksomheder,« skriver Brian Mikkelsen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er da positivt, men man frygter det bare er spil fra galleriet, som det oftest er. Pengemagten vinder mere og mere over demokratiet... grådigheden vinder over etikken.