Læsetid: 4 min.

’Dansk kulturlivs vandrepokal’ har været avisdirektør, DR-boss og teaterchef. Nu skal han være direktør for Gyldendal

Morten Hesseldahls cv breder sig vidt ud over det danske kulturlandskab. Fra forlagschef til avisdirektør, DR-boss og teaterchef. Nu skal han være direktør for Danmarks største forlag Gyldendal. Nogle kalder ham en inkompetent vandrepokal, mens andre beskriver en principfast, passioneret leder med kultur som sin karrieres røde tråd
Som direktør for Gyldendal kommer Morten Hesseldahl ikke til at mangle udfordringer: Digitalisering, konkurrence fra udenlandske giganter som Amazon og faldende indtjening på skønlitteratur er nogle af dem

Som direktør for Gyldendal kommer Morten Hesseldahl ikke til at mangle udfordringer: Digitalisering, konkurrence fra udenlandske giganter som Amazon og faldende indtjening på skønlitteratur er nogle af dem

Ida Guldbæk Arentsen

31. januar 2018

Sidst Information portrætterede Morten Hesseldahl, kaldte vi ham ’Direktøren for det hele’. Den titel har den 53-årige kulturchef nu yderlige cementeret.

Dengang tiltrådte han stillingen som teaterchef på Det Kongelige Teater. I dag, kun fire år senere, skifter han de skrå brædder ud med Danmarks største forlag, Gyldendal. Her tiltræder han som direktør senest 1. maj i år.

»Det har været magtpåliggende for Gyldendals bestyrelse at finde en person, der både har sans for, hvad der rører sig i samfundet og blandt mennesker, sans for kulturelt lederskab og endelig anerkendelse af de forretningsmæssige vilkår, dette involverer,« siger bestyrelsesformand Poul Erik Tøjner i pressemeddelelsen i forbindelse med udnævnelsen.

Morten Hesseldahl har bredt sit cv godt ud over det danske kulturlandskab. Som administrerende direktør hos først Bonnier Forlagene og senere Dagbladet Information, som kulturdirektør i DR og senest som teaterchef på Det Kongelige Teater. Derudover er han forfatter til en lang række romaner og tegneserier.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Frede Jørgensen
Eva Schwanenflügel og Frede Jørgensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Forståeligt, at Carsten Jensen går.

Anders Reinholdt, Ebbe Wagner Smitt, Hans Larsen, David Joelsen, Niels Duus Nielsen, Marianne Stockmarr, Benny Larsen, Josephine Kaldan, Frede Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
David Joelsen

Og trods udfordringerne ansætter Gyldendal så en dirktør der får en af de større forfattere til at gå. Det må udløse en ekstra bonus.