Læsetid: 4 min.

DF om støtte til palæstinensiske ngo’er: ’Vi burde have strammet op for mange år siden’

Intet land i verden modtager flere bistandsmidler pr. indbygger end Palæstina, og det er først og fremmest et politisk projekt, hævder Anders Vistisen fra Dansk Folkeparti, der glæder sig over, at partiets proisraelske holdninger har bredt sig til alle Folketingets borgerlige partier
Dansk Folkepartis europaparlamentariker Anders Vistisen mener, at regeringens nye linje er udtryk for, at dansk politik generelt har bevæget sig i en mere Israel-venlig retning.

Dansk Folkepartis europaparlamentariker Anders Vistisen mener, at regeringens nye linje er udtryk for, at dansk politik generelt har bevæget sig i en mere Israel-venlig retning.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

6. januar 2018

Det er en rigtig god idé, at regeringen nu vil stille hårdere krav til civilsamfundsorganisationer, der modtager dansk udviklingsbistand i Israel og Palæstina. Det mener Anders Vistisen, der er medlem af Europaparlamentet for Dansk Folkeparti.

»Vi burde have strammet op for mange år siden,« siger han.

Regeringen har besluttet at afbryde Danmarks civilsamfundsstøtte til en række ngo’er i Israel og Palæstina, ligesom kravene for at modtage bistand vil blive skærpet. Som beskrevet i Information har der været et voldsomt pres fra Israel op til regeringens afgørelse.

Det bekymrer ikke Anders Vistisen.

»Israel er et demokratisk land. Det er Danmarks tætteste allierede i Mellemøsten og bør behandles som sådan,« siger han og tilføjer med henvisning til sagen om den danskstøttede ngo, WATC, der i foråret opkaldte et kvindecenter efter en palæstinensisk terrorist:

»Terrorforherligelse er ikke noget, man bryder sig om i et land, hvor terroren rammer jævnligt.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hans Aagaard
Hans Aagaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Så må Anders Vistisen og DF da være glade for menneskeretsorganisationerne i Israel med måde israelske og palæstinensiske medlemmer som netop arbejder på at dokumentere forholdene. Hvorfor skal de fratages støtte? Ligeledes mener DF, at der bliver mere fredeligt i Israel, hvis den palæstinensiske befolkning udsultes yderligere og fratages endnu flere rettigheder?

Vibeke Hansen, Eva Schwanenflügel, Jørgen Nielsen og A. Andersen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Ngo´erne i Israel og Palæstina udfører ofte livsvigtige projekter, som gør hverdagen lidt nemmere for den indespærrede palæstinensiske befolkning ligesom at Ngo´erne er med til at bygge bro i forståelsen mellem palæstinenserne og jøderne i Israel. Hvis der er nogen Ngo´er, som er med til at understøtte terrorbevægelser, så skal vores støtte naturligvis stoppes omgående. I denne sag, er de pågældende Ngo´ere frikendt for at misbruge deres projekter. Derfor er der ingen grund til at ophøre med at støtte dem. Begrebet pro israelsk er en rigtig DF kliche, som skal retfærdigøre DF´s synspunkter. Der findes faktisk borgere i staten Israel herunder også jøder, som er meget kritiske overfor den israelske bosættelsespolitik på Vestbredden og overfor undertrykkelsen af palæstinenserne i de besatte områder.

Vibeke Hansen, Eva Schwanenflügel, Torben K L Jensen, Jørgen Nielsen, Tina Larsen, Sus johnsen, Viggo Okholm og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar

Støtten skulle øges, så de som har en Pro-sameksistens dagsorden kan komme ud til flere. Det ville spare årevis af støtte.
De vestlige lande er som drevet af en usynlig ånd, der med utallige krige imod tyranner og ufrie folk, har et blind øje for palestinensernes lidelser og Israels utallige, vedvarende krænkelser.
En israelsk show vært, som nu arbejder på Israels avis Haaretz, har lavet denne morsomme og glimrende erkendelse. Den bygger på Bibis tale til iranerne for et par dage siden, og viser ikke blot Israels, men også vestens ulidelige dobbeltmoral. (Den var svær at finde klip på google, så her i bunden af et iransk nyhedsmedie) https://iranian.com/2018/01/05/netanyahus-rubbish-iran/

Peter Beck-Lauritzen

Støtte til LA; NEJ.
Støtte til DF; NEJ.
Støtte til V; NEJ.
- sådan en flok israelske medløbere.
Har DK egen u-landspolitik? - eller skal vi spørge Natanyahu først?

Tino Rozzo, Toke Andersen, Gneur Has, Vibeke Hansen, Arne Thomsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jørgen Nielsen

Anders Vits har da fået noget galt i halsen, når han påstår at Danmark og Israel er allierede. Selvfølgelig er vi ikke det. Og vi bliver det heller ikke før Israel er blevet en rigtig demokratisk stat med lige rettigheder for alle indbyggere.

Tino Rozzo, Verner Nielsen, Toke Andersen, Vibeke Hansen og Dao Tran anbefalede denne kommentar
Jørgen Nielsen

@Dai Tran
Ifølge FN og det stortset hele verden så tilhører vestbredden og østjerusalem stadigvæk palæstinenserne. Men realiteten er at Israel gør som det passer dem. De er i fuld gang med at genne palæstinenserne væk fra det meste af vestbredden, så der bliver plads til israelske kolonister.

Spritnyt. Nu har Israel nægtet indrejse til amerikanske jøder som aktivt støtter ngo’en Jewish voice for peace. Fredsbevægelser har trange kår i Israel, og Knesset er gået i femte gear for at bekæmpe dem.
Dansk Folkeparti følger Netanyahus menneskesyn. De seneste år er en perlerække af love, møntet på israelske NGO’er som arbejder med menneskerettigheder gået igennem Knesset. Selv Obama(som er hadet af et flertal af israelere) advarede tidligt imod at sådanne love ville sætte landet i bås med oprimerende styrer, og underminere demokratiet.
En anti-NGO lov fra april 2014 siger at en NGO ikke må udtrykke tvivl om at Israel er ‘en jødisk og demokratisk stat”. Med 50 love, og utallige praksisser som diskriminere imod ikke-jøder, er Israels demokrati ved at implodere.

Det lyder som dybe indgreb i ytringsfriheden det du beskriver Sus. Tak for oplysningerne. Jeg tror vil finde en artikel omkring emnet. Det lyder voldsomt indgribende.