Nyhed
Læsetid: 1 min.

Israelsk lobbygruppe kårer Danmark til ’årets donorland’

Efter regeringens beslutning om at afvikle støtten til en række israelske og palæstinensiske menneskerettighedsorganisationer, kårer den israelske lobbygruppe, NGO Monitor, nu Danmark til ’årets donorland’
Indland
4. januar 2018

Danmark er ’årets donorland’. Det mener den israelske lobbygruppe NGO Monitor i hvert fald. Organisationen har på sin twitterprofil hædret Danmark som det mest »ansvarlige« europæiske donorland. 

»Tillykke til de danske skatteydere. Deres regering bekymrer sig virkelig om, hvor deres penge ender henne,« skriver NGO Monitor. 

Æren tilfalder Danmark, efter at den danske regering kort før jul meddelte, at Danmarks civilsamfundsstøtte i Israel og Palæstina skal ændres fundamentalt. Danmark trækker sig blandt andet fra sit hidtige donorsamarbejde med Holland, Sverige og Schweiz, ligesom støtten til en række ngo'er afvikles, og der fremover vil blive stillet strammere krav til modtagerne af dansk støtte.

Onsdag kunne Information fortælle, at NGO Monitor har fremstillet regeringens beslutning som »en direkte konsekvens« af sit arbejde.

NGO Monitor betragtes af flere som en kontroversiel organisation. Blandt andre af Hollands konservative udenrigsminister, Halbe Zijlstra, der har afvist at lægge anklager rettet af NGO Monitor til grund for den politiske debat om Hollands udviklingsstøtte. 

Danmark vinder prisen foran Norge og Storbritannien, mens Sverige, Spanien og Tyskland udpeges som årets dårligst præsterende donorlande af NGO Monitor.

Serie

Dansk udviklingspolitik i Israel og Palæstina

Kort før jul besluttede regeringen at skærpe betingelserne for Danmarks civilsamfundsstøtte i Israel og Palæstina og afbryde samarbejdet med en række ngo’er. Beslutningen blev truffet på baggrund af en undersøgelse, Udenrigsministeriet havde indledt på Israels opfordring. Regeringen lægger ikke skjul på, at Israel har lagt massivt pres på Danmark i sagen. Spørgsmålet er, om Danmark har været for imødekommende over for Israels pres. Det undersøger Information i denne serie.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Danmark som foregangsland. Fy for fanden!!!!

Katrine Damm, Eva Schwanenflügel og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Det er jeg lige så glad for som en hundelort på mit køkkengulv.

Carsten Munk, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Christian De Coninck Lucas

Yay.

Ulf Johannesson

det eneste danmark burde kåres som er "Årets Røvslikkerland" :-(

Anders Graae, Katrine Damm, Bjarne Bisgaard Jensen, Gert Romme, Eva Schwanenflügel og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Puha, hvor det stinker..
Bunden nås åbenbart aldrig !

Den kåring er som en ulækker bussemand der klæber til fingeren. Få den væk!

Hans Larsen, Carsten Munk, Eva Schwanenflügel og Tina Larsen anbefalede denne kommentar