Note
Læsetid: 1 min.

Lægeprotester over kontrolinstans breder sig

5.900 læger har nu skrevet under på et mistillidsvotum rettet mod Styrelsen for Patientsikkerhed
Indland
15. januar 2018

5.900 læger har nu skrevet under på et mistillidsvotum rettet mod Styrelsen for Patientsikkerhed. Lægerne mener, at styrelsen fører en alt for hård kurs linje med flere politianmeldelser og overdrevent fokus på kontrol og småfejl. Det kan føre til en problematisk, »defensiv kultur« blandt læger, frygter initiativtager Kristian Rørbæk Madsen. Da Information beskrev protesterne lørdag, havde 2.700 læger skrevet under på mistillidsvotummet.

Som følge af sagen har Styrelsen for Patientsikkerhed inviteret initiativtagerne til »dialogmøde«. Det har lægerne afvist. De ser hellere, at styrelsen skrider til handling, og henviser i øvrigt til, at eventuelle forhandlinger bør ske gennem Lægeforeningen. Desuden er det vigtigt at fortsætte underskriftindsamlingen, så det fulde omfang af lægernes utilfredshed dokumenteres, skriver han.

Styrelsen direktør, Anne-Marie Vangsted, beklagede lørdag, at lægerne føler sig mistænkeliggjort, men fastholdt, at styrelsen er »nødt til at gå systematisk til værks«.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Børge Neiiendam

Til lægerne bare dette: Velkommen til det Danske bureaukrati, som i vel ikke har patent på at undgå.