Læsetid: 3 min.

Øget kontrol med opholdsgrundlaget fører næppe til markant færre flygtninge

I finanslovsaftalen er afsat knap fem millioner til en udvidet kontrol med opholdsgrundlaget for flygtninge fra 27 udvalgte lande. Men ifølge Udlændingestyrelsen vil en generel forbedring af forholdene i flygtningenes oprindelseslande ikke være tilstrækkeligt til at inddrage deres opholdstilladelser. Martin Henriksen, DF, erkender, at det bliver ’op ad bakke’
Det lykkedes Kristian Thulesen Dahl og Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti at få afsat 4,8 mio. kr. til at gennemgå opholdsgrundlaget for flygtninge fra en række udvalgte lande på finansloven for 2018.

Det lykkedes Kristian Thulesen Dahl og Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti at få afsat 4,8 mio. kr. til at gennemgå opholdsgrundlaget for flygtninge fra en række udvalgte lande på finansloven for 2018.

Jens Dresling

5. januar 2018

Regeringen og Dansk Folkeparti har som et af elementerne i finanslovsaftalen for 2018 afsat 4,8 millioner kroner til en udvidet kontrol med opholdsgrundlaget for flygtninge fra en række lande. Men det vil næppe være realistisk at tro, at den udvidede kontrol vil føre til inddragelse af særligt mange opholdstilladelser, sådan som det er ambitionen.

I hvert fald ikke ifølge en vurdering fra Udlændingestyrelsen, som fremgår af et folketingssvar fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V). Tværtimod skriver styrelsen, at »hovedparten« af disse flygtninge har fået asyl på grund af konkrete og individuelle konflikter, og derfor vil selv »en forbedring af de generelle forhold i hjemlandet« ikke være tilstrækkelig til at nægte at forlænge de pågældendes opholdstilladelse i Danmark.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kim Folke Knudsen

Har de etablerede borgerlige partier og Dansk Folkeparti i Danmark overvejet årsagerne til den seneste emigrations og flygtningebølge. Krigen I Irak fra år 2003, hvor et diktatur blev erstattet af et land, der imploderede i borgerkrig. Den amerikanske besættelse af Irak medførte, at den irakiske hær blev opløst og hjemsendt af amerikanerne. I stedet for at genopbygge hæren og integrere den. Resultat vrede mod USA fra de mange militære personer i Irak og et våbenlager som kunne forhandles og bruges til at opbygge terrororganisationen ISIL. Krigen i Syrien. USA melder pas overfor undertrykkelsen af den demokratiske opposition i Syrien. Landet går gradvist i opløsning i en langvarig borgerkrig, hvor ISIL siver ind i landet fra det amerikanske kaos i Irak. Borgerkrigen producerer den flygtningebølge, som først ramte Tyrkiet og Jordan og dernæst Grækenland i løbet af år 2015. Libyen USA daværende administration vælger at gå målrettet efter at gribe militært ind i Libyen og fjerne Muammar Gaddafi. Det første lykkedes men derefter så imploderer Libyen ligesom Irak. I kølvandet på den sammenbrudte nation siver ISIL og andre islamistiske terrororganisationer ind i landet. Libyen var under Muammar Gaddafi i stand til at kontrollere landets grænser mod syd og mod Middelhavet. Denne kontrol bryder sammen med regimets fald. Det varer ikke længe inden den næste bølge af afrikanske emigranter og flygtninge vælter ind i landet med løftet om at blive smuglet til Italien. 3 gange har USA med deres katastrofale udenrigspolitik forårsaget de flygtninge og emigrationsbølger, som nu truer den sociale og politiske stabilitet i Europa. USA har hele vejen igennem satset på det salafistiske og fundamentalistiske Saudi Arabien, som er et ideologisk arnested for islamistisk fundamentalisme. Hvor mange af politikerne i Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og lignende advarede USA mod denne hovedløse udenrigspolitik ?. Den der sår vind med en kaotisk udenrigspolitik må høste storm sidenhen.

Eva Schwanenflügel, Johanna Haas og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

Martin Henriksen: "Jeg anerkender, at der ikke er flertal for det, som DF mener, men alligevel har vi nu fået afsat midler til det, og det tager jeg som udtryk for, at tingene bevæger sig i den rigtige retning, selv om det går langsomt.«
Jeg tager det som et sørgeligt udtryk for, at regeringen prostituerer sig hæmningsløst i forhold til DFs højreekstremistiske udlændinge- og flygtningepolitik.
At dømme efter de holdninger som Socialdemokratiet lufter har det været en smal sag for DF, at med-radikalisere S.
Det er ikke de højreekstremistiske, nationalistiske partier som DF, der kaster det danske demokrati ud i et opgør med alle de værdier, som tidligere var kendetegnende for os så som humanisme, respekt for menneskerettighederne, international ansvarlighed, mindretalsbeskyttelse, tolerance, udsyn o.s.v., men "midterpartierne" (V og S), der ikke står fast, men ideologi- og åndsforladte skøjter til højre - og dermed gør højreekstreme synspunkter til mainstream politik. De skyller barnet ud med badevandet.

Philip B. Johnsen

Kim Folke Knudsen
Dette her handler underliggende om et helt andet dilemma for Europa.

Europas syndebuk politik anno 2018.

De menneskeskabte klimaforandringer hvor af historisk set 99% af CO2 udledningen er skabt af den rige del af verden, underminere mulighederne, for at fattige landet kan rejse sig ved egen hjælp.

Det er en udvikling, der i fremtiden ikke kan styres ved hjemsendelse/afslag på asyl, om få år har de mange mennesker intet hjem, at vende tilbage til, klimaforandringer vil have fjernet eksistensgrundlaget i deres hjemlande.

"Ifølge FN vil havstigninger, vandknaphed, ørkendannelser etc. underminere levegrundlaget for millioner af mennesker og skabe omkring 200 millioner ‘nye’ klimaflygtninge inden 2050.
Allerede i dag findes der såkaldte klimaflygtninge fra Alaska til Stillehavsøerne.
Link: http://raeson.dk/2015/100-dage-til-cop21-hvor-er-det-sikkerhedspolitiske...

"Nyt studie viser sammenhæng mellem klimaforandringer og Syriens kaos"
Link:https://globalnyt.dk/content/nyt-studie-viser-sammenhaeng-mellem-klimafo...

The Center for American Progress The Arab Spring and Climate Change.
According to a special case study from last year’s United Nations’ 2011 Global Assessment Report on Disaster Risk Reduction, of the most vulnerable Syrians dependent on agricultureparticularly in the northeast governorate of Hassakeh (but also in the south) nearly 75 percent suffered total crop failure.

Herders in northeast Syria also lost around 85 percent of their livestock, affecting 1.3 million people.

The human and economic costs of such shortages are enormous. In 2009 the United Nations and the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies reported that more than 800,000 Syrians had lost their entire livelihood as a result of the droughts.
Link: https://climateandsecurity.org/tag/arab-spring/

2017 was the hottest year on record without an El Niño, thanks to global warming

Link: https://www.theguardian.com/environment/climate-consensus-97-per-cent/20...