Læsetid: 6 min.

Her er overblikket over, hvordan Venstre har ændret retorikken fra burkaforbud til maskeringsforbud

Venstre diskuterede internt sidste år et forbud mod burka og niqab. Til sidst blev de enige om et maskeringsforbud, som også omfatter burka og niqab. Det er ikke det samme, hævder politikerne.
27. januar 2018

Før hed det et burkaforbud. Nu er det et maskeringsforbud.

Venstre har slået knuder på sig selv for at nå frem til et forbud mod at bære burka og niqab.

I denne uge afslørede DR så, at regeringens lovforslag til det såkaldte maskeringsforbud også vil ramme folk med hjelme, huer, halstørklæder og falske skæg. Det har endnu en gang skabt splid i regeringen mellem liberale og konservative stemmer.

Det begyndte alt sammen 11. juni 2017, da Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol fastslog, at Belgien har lov til at indføre et forbud mod tildækning af ansigtet i det offentlige rum. Forbuddet omfattede klædedragterne burka og niqab, men gjaldt også andre former for tildækning. Ellers ville der være tale om diskrimination.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hans Larsen
  • Eva Schwanenflügel
  • Dorte Sørensen
  • Niels Duus Nielsen
Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

henrik poulsen

En burka er den lyseblå heldækkende dragt fra Afghanistan,hvor kvinden skal kigge ud gennem et trådgitter.Er der nogen blandt læserne,som overhovedet set en sådan dragt her i landet? Jeg har ikke!

Verner Nielsen, Tue Romanow, Niels Duus Nielsen, Rikke Nielsen, Karsten Lundsby og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det minder om dengang man lavede knivloven. Pludselig gik det også ud over håndværkere, fiskere, spejdere osv. Eller hvad med hundeloven, der medfører aflivning blot der er mistanke om at en 'ulovlig' race er tilstede i en blandingshund? Eller 'smykkeloven' der skulle tage højde for, om flygtninge ankom med 'kufferten fuld af diamanter', som Søren Pind kom til at sige?
Det bliver spændende, om knallertkørere nu skal have bøder for at have hjelm på. Og kommer der massearrestationer ved julemændenes march på Bakken til sommer? De har jo ikke alle ægte skæg, he he.. ;-)

Kasper Kjær, Verner Nielsen, Torben Skov, Tue Romanow, Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Duus Nielsen, Rikke Nielsen og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar
Rikke Nielsen

Politisk makværk når det er værst.

Et så stort indgreb overfor danskernes ret til selv at bestemme påklædning forårsaget af en konstrueret bekymring overfor et næsten ikke-eksisterende antal kvinder i burka/niqab, hvoraf hovedparten er gammeldanske konvertitter.

Jeg forstå ikke at der ikke er demonstrationer mod dette grove indgreb mod os alle.

Verner Nielsen, Torben Skov, Tue Romanow, Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel og Kenneth Jacobsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Rikke Nielsen: "Jeg forstå ikke at der ikke er demonstrationer mod dette grove indgreb mod os alle."

Det er fordi lovforslaget simpelthen er så absurd, at fornuftige mennesker ikke kan forestille sig, at det nogensinde vil få gang på jord, men afviser det som et trivielt udtryk for menneskelig tåbelighed.

Vi BURDE demonstrere over så vanvittigt et forslag, for det er jo på ingen måde trivielt, når politikerne vedtager vanvittige love i panik, således som Eva Schwanenflügel har givet eksempler på.

Hvis politiet begynder at hive mig i skægget for at se, om det er ægte, agter jeg at overbebyrde retssystemet med klager over politiet. Jeg er ligeglad med, om jeg får medhold eller ej i en sådan klage, ideen er at påføre systemet så store udgifter som muligt, så politikerne - som jo kun tænker på penge - vil indse, at de igen er gået over stregen for ikke bare almindelig anstændighed (som de ikke ejer) og økonomisk fornuft (som de i egen selvforståelse er overbegavede med).

Kasper Kjær, Rikke Nielsen, Verner Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

PS: Please Information, genindfør det udvidelige tekstfelt, så man kan læse pålidelig korrektur på egne indlæg. Det er næsten umuligt at fange umulige sætningskonstruktioner i det lille frimærke, sin vi for tiden er henvist til at skrive i.

Kasper Kjær, Toke Andersen, Eva Schwanenflügel og jens peter hansen anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

@Niels Nielsen, skriv indlægget i Word (eller andet lignende) og copy-paste det til replikboksen.

Ikke at det er optimalt - men det er en mulighed.

Niels Duus Nielsen

Anders Sørensen, livet er sgu for kort til MSWord (men tak for forslaget).

:-)

Eva Schwanenflügel, Kim Houmøller og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

@Niels Nielsen, Jow, men når nu replikboksen er for kort til Information, må man jo prioritere.

:)

Hvis I vil forbyde burka og niqab, så gør dog det, og stå ved det. Dette kæltringefifleri er utåleligt!

Verner Nielsen, Eva Schwanenflügel og Peder Bahne anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Ja, Torbe Skov, det har jeg også hørt. Men det hjælper ikke. Ikke i mit tilfælde, i hvert fald, tværtimod bliver mine indlægge længere, når jeg ikke kan få et overblik over, hvor meget jeg breder mig.

Kasper Kjær, Torben Skov og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Lad folk gå klædt som de vil når de er private. Når vi er sammen med andre mennesker professionelt må der være et minimum af genkendelse. Kan man ikke klare det heller ja så ryger støtten.

Hvilke(n) paragraf(fer) i Grundloven umuliggør indførelsen af et forbud mod færdsel i det offentlige rum, iklædt heldækkende klædedragt uden mulighed for ansigtsidentifikation ?

henrik poulsen

Jeg tror det handler om overvågning af os allesammen.Der findes software for ansigsgenkendelse,som kan indbygges i kameraerne.Burkaen - som vi næsten alle afskyr - er blot et påskud.Så "opdager" man at det er diskriminerende overfor muslimer og vupti,så bliver huer og hjelme gjort ulovlige.

Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Henrik Poulsen,
Jeg er selv meget på vagt, når det gælder tiltag der underminerer borgernes rettigheder mht privatliv.
Du har en helt klar pointe i at ansigtsgenkendelse vil kunne benyttes. Og ville måske kunne indføres ad bagdøren på et senere tidspunkt.
Men lige pt fremstår billedet af de politiske uenigheder alt for rodet til, at jeg tror der har været denne uhyggelige bagtanke.
DF har prøvet at få et burka- og niqab forbud i lang tid. Efter en nylig EU-dom vejrede de morgenluft, og genfremsatte forslaget. Venstre ville først slet ikke være med, heller ikke K. Men vi ved jo, at der er stærke kræfter i de to partier, der egentlig bedre var egnede til at sidde i DF, og vi kan jo gisne om, at også Venstres og LA's drømme om skattelettelser indgik i overvejelserne om at give DF lidt tuskhandel.
Men, men.. DF synes nu det er fjollet med et generelt maskeringsforbud, for de vil bare have forbudt de muslimske klædedragter, og er ligeglade med om det overtræder Grundloven eller andet.
Og nu stritter LA også imod, og truer med at nedlægge veto mod loven i dens nuværende form.
Så muligvis bliver det famøse forbud slet ikke til noget? Man har jo lov til at håbe :-)