Læsetid: 5 min.

Politileder: Livet er for kort til at læse Tibetkommissionens konklusioner

Politiets øverste ledelse siger, at politiet vil tage ved lære af Tibetsagen. Men en af sagens hovedpersoner har afvist at læse den del af Tibetkommissionens beretning, der handler om ham selv. Det interesserer ham ikke, hvad andre mener om hans rolle i sagen, har han skrevet til kommissionen
Den kinesiske præsident Hu Jintao sammen med overborgmester Frank Jensen under det offcielle kinesiske besøg i Danmark i 2013. Vicepolitiinspektøren, der havde en ledende rolle under det kinesiske besøg, hvor der blev givet ulovlige ordrer, har i modsætning til mange andre nøglepersoner afvist at kommentere Tibetkommissionens konklusioner i et høringssvar, inden kommissionens beretning udkom

Den kinesiske præsident Hu Jintao sammen med overborgmester Frank Jensen under det offcielle kinesiske besøg i Danmark i 2013. Vicepolitiinspektøren, der havde en ledende rolle under det kinesiske besøg, hvor der blev givet ulovlige ordrer, har i modsætning til mange andre nøglepersoner afvist at kommentere Tibetkommissionens konklusioner i et høringssvar, inden kommissionens beretning udkom

Stine Bidstrup

12. januar 2018

Vicepolitiinspektør Kim Lykke Østergaard havde det operative ansvar for et officielt kinesisk besøg i København i 2013.

Et besøg, hvor demonstranter med tibetanske flag og gule T-shirts blev bortvist og skærmet af politiet – ifølge Tibetkommissionen i strid med loven. Senere gav Københavns Politi urigtige svar til Folketinget om politiets håndtering af demonstranter.

Det kan man alt sammen læse om i Tibetkommissionens beretning, som udkom kort før jul. Hvis man da gider læse beretningen.

Men det gider Kim Lykke Østergaard tilsyneladende ikke. Vicepolitiinspektøren, der altså havde en ledende rolle under det kinesiske besøg, hvor der blev givet ulovlige ordrer, har i modsætning til mange andre nøglepersoner afvist at kommentere Tibetkommissionens konklusioner i et høringssvar, inden kommissionens beretning udkom.

Det fremgår af bilagene til Tibetkommissionens beretning. I september skrev han således til kommissionen som svar på, at de havde sendt ham et udkast til den del af beretningen, der handlede om ham selv:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Henrik Rasmussen
 • lars søgaard-jensen
 • Eva Schwanenflügel
 • David Zennaro
 • Troels Ken Pedersen
 • Oluf Husted
 • Katrine Damm
Henrik Rasmussen, lars søgaard-jensen, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Troels Ken Pedersen, Oluf Husted og Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

olivier goulin

Vi er sådan set heller ikke så interesseret i politiets mening.
Vi vil meget hellere vide, hvem der gav dem instrukserne.

/O

Peter Hansen, søren andersen, Henrik Rasmussen, René Skov, Flemming Berger, lars søgaard-jensen, Palle Yndal-Olsen, Eva Schwanenflügel, Jacob Mathiasen, Thomas Olsen, Poul Simonsen, Katrine Damm, Bjarne Bisgaard Jensen, Tommy Clausen, Søren Kristensen, Anders Reinholdt, Torben Bruhn Andersen, Ole Frank, Christian Mondrup, Karsten Lundsby, Poul Anker Sørensen, Johanna Haas og Jan Nielsen anbefalede denne kommentar
John Damm Sørensen

Danmark er efterhånden den mest veldrevne bananrepublik.

Henrik Rasmussen, René Skov, lars søgaard-jensen, Egon Stich, Thomas Olsen, Poul Simonsen, Katrine Damm, Tommy Clausen, Ole Frank, Eva Schwanenflügel og Johanna Haas anbefalede denne kommentar

“Lov er lov, og lov skal holdes." sagde justitsminister Søren Pape Poulsen for nylig
“Tragikomisk” siger jeg

Henrik Rasmussen, Thomas Olsen, Poul Simonsen, Katrine Damm, Tommy Clausen, Tue Romanow, Ole Frank, Karsten Lundsby, Poul Anker Sørensen, Eva Schwanenflügel og Johanna Haas anbefalede denne kommentar

@John Damm Sørensen, hvori består det "veldrevne"?

lars søgaard-jensen, Oluf Husted, Tommy Clausen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Vicepolitiinspektør Kim Lykke Østergaard burde fyres lodret - og hvis ikke det sker (hvad det desværre nok ikke gør) må man konkludere, at der ikke er nogen i politiet, der for alvor mener det, når de siger, at befolkningens tillid til politiet skal genskabes.

Flemming Lundh, Olav Bo Hessellund, Henrik Rasmussen, Flemming Berger, lars søgaard-jensen, Jens Falkenberg, Eva Schwanenflügel, Bjarne Andersen, Jacob Mathiasen, Egon Stich, Ken Sass, Thomas Olsen, Poul Simonsen, Katrine Damm, Bjarne Bisgaard Jensen, Tommy Clausen, Steffen Gliese, Tue Romanow, Anders Reinholdt, Ole Frank, Karsten Lundsby og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Ja, få dog fjernet det fjols fra korpset. Det burde være sket for længe siden.

Eva Schwanenflügel, Tommy Clausen, Tue Romanow, Ole Frank, Karsten Lundsby og Jens Winther anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Glem nu ikke det overordnede formål: at holde os på god fod med kineserne. Det er der penge i.

Olav Bo Hessellund

Med sin utrolige arrogance desavouerer vicepolitiinspektøren jo reelt den øverste politiledelse, dvs. rigspolitichefen. Ufatteligt, hvis det får lov at passere upåtalt.