Læsetid: 3 min.

Regeringen vil undgå brud på handikapkonventionen: Nu skal man også have vilje til at blive dansk for at få statsborgerskab

Regeringspartierne vil nødig beskyldes for systematisk at bryde handikapkonventionen, når de stemmer nej til at dispensere for sprogkravet, når handikappede søger om dansk statsborgerskab. Derfor har de nu fundet en kattelem
18. januar 2018

Indfødsretsordførere fra regeringen vil ændre reglerne, så de kan blive ved med at sige nej til at give statsborgerskab til handikappede ansøgere, der ifølge lægeerklæringer er for syge til at kunne bestå den nødvendige sprogprøve.

Som tidligere beskrevet i Information har et flertal i Folketingets Indfødsretsudvalg igennem flere år tilsyneladende systematisk brudt med handikapkonventionen, når de har afvist at give dispensation fra sprogprøven.

Ifølge handikapkonventionen må handikappede ikke stilles ringere end andre, og derfor er der i de nugældende regler for tildeling af dansk indfødsret netop åbnet for, at handikappede kan fritages for prøven, hvis de ifølge en lægelig vurdering er for syge til at kunne deltage i undervisningen og bestå prøven.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • John Hansen
 • Niels Duus Nielsen
 • Dorte Sørensen
 • Troels Ken Pedersen
 • Christian Mondrup
 • David Zennaro
 • Thomas Olsen
 • Eva Schwanenflügel
John Hansen, Niels Duus Nielsen, Dorte Sørensen, Troels Ken Pedersen, Christian Mondrup, David Zennaro, Thomas Olsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Hvor er det ætsende pinligt, når 'pæne mennesker' skjuler deres inhumanitet bag selvopfundne moral-regler. Føj !!

Elisabeth Andersen, Kim Folke Knudsen, Johanna Haas, John Hansen, Troels Ken Pedersen, Werner Gass, Christian Mondrup og Thomas Olsen anbefalede denne kommentar
Troels Ken Pedersen

OK, så. Vilkårlig magtudøvelse er den "anstændige" vej frem.

Kim Folke Knudsen, Johanna Haas og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Hvordan måler man vilje? Hvad hedder måleenheden?

Som mange måske ved, diskuteres det stadig, om der overhovedet findes sådan en ting som en fri vilje, netop fordi det ikke har været muligt at give objektive empiriske kriterier for, hvad "vilje" er.

Husk Venstres motto: "Danmark, for dem, der vil og kan". Op i røven med alle dem, der ikke kan.

At man SKAL ville Danmark forudsætter at man KAN ville Danmark. hvis man ikke KAN ville,er det en simpel sprogfejl at hævde, at man SKAL ville. Så vi behøver slet ikke at diskutere viljens ontologiske og moralske status, men kan nøjes med at se på den semantiske forbindelse mellem de to modalverber "kan" og "skal".

"Man skal ka' dansk", er en anden sproglig meningsløshed, for man er aldrig forpligtet til at kunne noget, man ikke kan.

Elisabeth Andersen, Kim Folke Knudsen, Johanna Haas, Flemming Berger, John Hansen, Bjarne Bisgaard Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Mette Ravn Larsen

Hvorfor lade DF rende med æren for at ville bryde konventionerne når man selv kan i regeringen? Støjbergs og regeringens opgør med indgåede konventioner kommer bid for bid pakket ind i flødeskum og gavepapir. Det er langt mere effektivt end eet stort opgør.

Elisabeth Andersen, Johanna Haas og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Mette Ravn Larsen

Hvorfor lade DF rende med æren for at ville bryde konventionerne når man selv kan i regeringen? Støjbergs og regeringens opgør med indgåede konventioner kommer bid for bid pakket ind i flødeskum og gavepapir. Det er langt mere effektivt end eet stort opgør.

Mette Ravn Larsen

Hvorfor lade DF rende med æren for at ville bryde konventionerne når man selv kan i regeringen? Støjbergs og regeringens opgør med indgåede konventioner kommer bid for bid pakket ind i flødeskum og gavepapir. Det er langt mere effektivt end eet stort opgør.

Kim Folke Knudsen

VLAK Marionetteater instrueres i den professionelle afsporing af en sag om Statsborgerskab. Hvem trækker i trådene endnu en gang - Nationens Egentlige Statsminister Kristian Dania Thulesen Dahlis DF ? Hvordan kan 65 sager om Statsborgerskab blive til en møllesten for det danske samfund ?. Tankegangen er afskyelig. Du skal ville det danske samfund og VLAK Marionetteatrets smagsdommere skal sidde for bordenden, når en handicappet borger møder op, og beder om det statsborgerskab, som gør vedkommende til en fri borger med valgret. Det næste bliver vel at syge på et hospital " skal vise den rette vilje til at blive raske ". Hvis ikke så må det være slut med gratis sygehusbehandling og andre goder. Det er mig ubegribelig, at de BLÅ politikere kan kalde sig borgerlige og liberale, for deres syn i denne sag har intet med det at gøre. Deres syn i denne sag er SORT som kul.

Niels Duus Nielsen, Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel og Johanna Haas anbefalede denne kommentar