Læsetid: 4 min.

Sådan lærte Løkke kvotekonge at kende, mens Folketinget forhandlede om fiskekvoter

Lars Løkke Rasmussen skal i dag forklare Folketinget, hvor godt han egentlig kender de såkaldte kvotekonger, og om storfiskerne har haft nogen indflydelse på regeringens fiskeripolitik. Information bringer et overblik over sammenfaldet mellem Løkkes relationer og regeringens politik
Lars Løkke Rasmussen skal i dag forklare Folketinget, hvor godt han egentlig kender de såkaldte kvotekonger, og om storfiskerne har haft nogen indflydelse på regeringens fiskeripolitik. Information bringer et overblik over sammenfaldet mellem Løkkes relationer og regeringens politik

Johan Gadegaard

31. januar 2018

25. maj, 2012:

Storfiskeren John-Anker Hametner Larsen skriver til daværende oppositionsleder Lars Løkke Rasmussen på Facebook og klager over, at han mangler fiskekvoter og derfor må fyre ti medarbejdere.

»Kære Lars, giv mig muligheden for at snakke med dig. Afsæt et par timer og hør på mig,« skriver han og inviterer sig selv på kaffe hos Løkke.

Løkke reagerer tilsyneladende ikke på henvendelsen.

19. januar, 2014:

John-Anker Hametner Larsen holder nytårskur for Løkkefonden i Fiskehallen i Thyborøn.

Løkke forklarer til TV Midt Vest, at han ikke kendte John-Anker Hametner Larsen på forhånd, før denne skrev til ham på Facebook og inviterede ham til Thyborøn.

Løkke deltager i torskegildet i Thyborøn sammen med John-Anker Hametner Larsen og flere end 100 gæster, der har købt billet og får serveret kogt torsk, øl og snaps. Ved arrangementet bliver der indsamlet 95.137 kroner til Løkkefonden.

15. maj, 2014:

Lars Løkke Rasmussen fylder 50 år. Han hævder, at det er ved denne lejlighed, John-Anker Hametner Larsen giver ham et gavekort på en uges ferie i sit sommerhus i Skagen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Nikolai Beier
 • Britta Hansen
 • Bettina Jensen
 • Katrine Damm
 • Poul Anker Sørensen
 • Bjarne Andersen
 • Lise Lotte Rahbek
 • Eva Schwanenflügel
Nikolai Beier, Britta Hansen, Bettina Jensen, Katrine Damm, Poul Anker Sørensen, Bjarne Andersen, Lise Lotte Rahbek og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Hvis der før har været tale om en såkaldt 'grå-zone', nærmer farveskalaen sig nu det blå-sorte for inhabilitet og korruption, efter oplysningerne om sommerhuset, deltagelse i firmafesten, møder mellem Løkke, Hametner Larsen og Thomas Danielsen - der er medejer af et firma sammen med Hametner Larsen - og de betragtelige bidrag Løkke-Fonden har modtaget fra storfiskerne/kvotekongerne ved de årlige torskegilder i Thyborøn.
Med de seneste anklager fra Ib Poulsen (DF), hvor han 'fornemmer' at statsministeren har styret Fiskeriministeriet i en udemokratisk retning for at beskytte kvotekongernes interesser, tegner der sig en situation vi sjældent har set; vil DF tage det ultimative skridt og erklære mistillid til statsministeren?
Det bliver et spændende samråd.

P.G. Olsen, Søren Jensen, Nette Skov, Elisabeth Andersen, Poul Anker Sørensen, Mogens Holme, Tue Romanow, Britta Felsager, Bjarne Andersen, Karsten Lundsby, Erik Jacobsen og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar
Henrik holm hansen

mon ikke df vil forsøge at handle sig til nogle udlændinge stramninger så alt bliver ved det kendte

Søren Jensen, Nette Skov, Torben Bruhn Andersen, Helene Kristensen, Mogens Holme, Olaf Tehrani, Bjarne Andersen, Karsten Lundsby og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Henrik Holm Hansen,
Faktisk virker det som om Ib Poulsen er ret indædt modstander af Venstre, og især Løkke.
Men om DF bruger al deres mistillid til et decideret springbræt til et valg, eller de bare er ude i den samme stammedans om udlændingestramninger, har jeg svært ved at gennemskue..
Godt spørgsmål.

Bjarne Bisgaard Jensen

Det bliver business as usual. Hvorfor skulle DF pludselig påtage sig et ansvar?

Nette Skov, Mogens Holme, Torben Bruhn Andersen, Bjarne Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Bjarne Andersen

Hvis man vil se samrådet, skal man se det direkte kl 13:00 på tv fra folketinget, for modsat alle andre samråd, er det ikke sikkert du kan gense det, det sidste han var til, om samme emne er ikke på siden.

Det ligger klart at kvotekongen er en rig, begærlig, magtsyg herre, der tror han kan styre landets ledelse, helt som han har styret erhvervet sammen med en gruppe ligesindede.
Sommerhuset er et forsøg på bestikkelse - hvad ellers.

Jan Nielsen, Søren Jensen, Eva Schwanenflügel, Nette Skov, Slettet Bruger, Bettina Jensen, Henriette Bøhne, Kim Houmøller, Mogens Holme, Torben Bruhn Andersen, Tue Romanow, Karsten Lundsby, Bjarne Andersen og Anders Reinholdt anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

Hej Eva - ja man har lov at håbe, men håbet er som bekendt lysegrønt og ikke mørkeblåt/sort

Britta Hansen

Beklager, at skulle sige det. Men jeg mener ikke, at den var gået i Tyskland. Jeg tror - og håber - at manden der ville have været fjernet asap., dvs. rimeligt omgående fra sit korrupte embede.

Egon Stich, Eva Schwanenflügel og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Britta Hansen

Én ting er, at være sur på en lille tyk mand, der er magtsyg og grisk. En barok person, der ikke kan se noget galt i, at han ombejles - og lader sig ombejles (det tyske 'hofieren' ville være mere passende).

Det andet er, at være nærmest fortvivlet over, at der ikke er et kæmpe ramaskrig. Et skrig, der får Danmark til at skælve: UD med dig! VÆK. Vi føler væmmelse ved én som dig.

Væk med ham. Det er snart, det eneste jeg ønsker. På egne og på Danmarks vegne.

Egon Stich, Jesper Sano Højdal, Eva Schwanenflügel, Torben Bruhn Andersen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Løkke burde have studset over så stor en fødselsdagsgave fra et så nyt bekendtskab.

Da Løkke fylder 50 den 15. maj 2014, har han kendt Hametner i mindre end 4 måneder, og som vi er oplyst har de to kun mødt hverandre ved én lejlighed, nemlig 19. januar 2014 i Thyborøn.

I min verden, er det da en ganske 'fyldig' og meget personlig gave Løkke modtager fra én, han kun har kendt i så kort tid.

50 år er en milepæl i livet hvor man fejres og hyldes af familie og venner/bekendte man har kendt en stor del af de 50 år man har lagt bag sig.

Skulle der dukke noget op på gavebordet fra nogen man kun har kendt i få måneder, ville et par flasker vin være niveauet.

Henriette Bøhne, Lillian Larsen, Britta Hansen, Leo Nygaard og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Lillian Larsen

Især taget i betragtning, at samme person et par år forinden ønskede at tale fiskekvoter med ham.

I virkeligheden burde der slet ikke være nogen som helst diskussion om hvad og hvorfor, og at statsministeren bedyrer, at han bestemt ikke blev mere eller mindre styret af fiskekongens henvendelser af diverse slags.

Det er og forbliver bare forbudt, at tage nogen som helst henvendelser (læs bestikkelser, være det sig ure, ferieophold, penge eller andre ting og fordele), når man er ansat i staten. Især som ledende medlem. Hvordan kan det være, at dette ikke simpelthen slås fast, der køres en retssag og slut?

Virkelig, jeg fatter det ikke.

Eva Schwanenflügel, Leo Nygaard og Per Jakobsen anbefalede denne kommentar