Læsetid: 3 min.

Sverige har længe fulgt menneskeretsdom. Danmark venter stadig på Støjberg

Mens det i Danmark foreløbig har taget Inger Støjberg mere end et år at tage konsekvensen af en vigtig dom fra Menneskeretsdomstolen om humanitære opholdstilladelser, var svenske myndigheder godt tre måneder om samme øvelse. Juridisk ekspert kritiserer Danmark for ikke at have gjort som Sverige
Inger Støjberg har endnu ikke efterlevet dom fra Menneskeretsdomstolen. Det gjorde hendes svenske kolleger helt tilbage i marts sidste år. Der er samråd i sagen torsdag den 11. januar.

Inger Støjberg har endnu ikke efterlevet dom fra Menneskeretsdomstolen. Det gjorde hendes svenske kolleger helt tilbage i marts sidste år. Der er samråd i sagen torsdag den 11. januar.

Jonas Olufson

10. januar 2018

I slutningen af marts 2017 offentliggjorde Migrationsverket i Sverige på deres hjemmeside en ændring af retstilstanden for alvorligt syge udlændinge, der søger om humanitær opholdstilladelse. Baggrunden for ændringen var den såkaldte Paposhvili-dom afsagt af Den Europæiske Menneskeretsdomstol i december 2016.

Men selv om det nu snart er 13 måneder siden, så har udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) endnu ikke sørget for en tilsvarende ændring i Danmark. Det har fået juridiske eksperter og politiske modstandere til at kritisere ministeren i skarpe vendinger for at videreføre en konventionsstridig praksis, og torsdag skal Inger Støjberg i samråd i Folketinget om sagen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Katrine Damm
  • Henrik Rasmussen
  • Dorte Sørensen
Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, Henrik Rasmussen og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Igen og igen viser det sig, at de danske love og undertegnede konventioner ikke overholdes i Danmark. Og lige så ofte viser det sig, at Danmarks værn mod disse overtrædelser slet ikke fungerer, men at politikerne helt kan forvalte deres område, som det passer dem.

Derfor mangler Danmark en forfatningsdomstol, der på eget initiativ kan tage sager op til vurdering, og hvis afgørelse skal følges. For det har vist sig, at befolkningen slet ikke kan stole på de valgte politikere. Og at det arbejdsgrundlag og den kapacitet danske politikere har givet Ombudsmandsinstitutionen i Folketinget slet ikke er tilstrækkeligt.

Werner Gass, Egon Stich, Tue Romanow, Jesper Sano Højdal, Flemming Berger, Theo Rieck, Eva Schwanenflügel, Wilhelm May, Katrine Damm, John Andersen, Johanna Haas, Niels Kjøller, Bjarne Bisgaard Jensen, Mads Berg, Tommy Clausen, jørgen djørup, Henrik Rasmussen, Dorte Sørensen, Kim Folke Knudsen, Karsten Lundsby, Anne Eriksen, Ole Frank, Ken Sass og Poul Anker Sørensen anbefalede denne kommentar
Lars Bo Jensen

Støjberg har 90 mandater bag sin politik, så hun behøver ikke overholde loven. Men Danmark er et demokrati???

Werner Gass, Eva Schwanenflügel, John Andersen, Johanna Haas, Karsten Lundsby og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Rune Rasmussen

Disintegrationsministerens udlændingepolemik. Hun gør det omvendte af, hvad hendes titel siger.

Eva Schwanenflügel, Johanna Haas, Tommy Clausen og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

I Sverige og Norge fylder politik om indvandring og flygtninge måske 25% af dagsordenen. I Danmark fylder udlændingepolitik og Værdidebat 99,5% af dagordenen, og alt anden politik er havnet på ophørsudsalg.

Eva Schwanenflügel, Wilhelm May, John Andersen, Hans Larsen, Johanna Haas, Mads Berg, Tommy Clausen og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar
Tommy Clausen

Danmark er Nordens første slyngel-stat, der vil være Nordens første minimal-stat, og slæt ikke en social-stat. Hele den neo-liberalistiske ide er at spare og spare, nedlægge og nedlæge tils der kun er diktatorn tilbage, samt de rige er blevet rigere, tænk over det!

Egon Stich, Eva Schwanenflügel og Johanna Haas anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Jeg tilslutter mig helt og fuldt Gert Rommes opråb om, at vi i Danmark mangler en forfatningsdomstol noget så meget.
At EU ikke forlængst har grebet ind er mig en gåde, men de har måske heller ikke værktøjet til det, når det kommer til stykket ?
Retssikkerheden er efterhånden eroderet fuldstændig, det er kun de som har råd, der får ret :-(