Læsetid: 5 min.

Uafhængig rapport: Dansk civilsamfundsstøtte til Israel og Palæstina var ’glimrende’

Danmark ydede ’eksemplarisk’ bistand til civilsamfundet i Israel og Palæstina gennem det donorsamarbejde, som Danmark netop har trukket sig fra. Det konkluderer en uafhængig rapport fra oktober 2017, som blev udarbejdet på vegne af donorlandene, herunder Danmark
Danmarks støtte til en række ngo’er i Israel og Palæstina fik masser af ros i en uafhængig konsulentrapport, udarbejdet på vegne af donorlandene Schweiz, Sverige, Holland og Danmark i oktober 2017. Alligevel har udenrigsminister Anders Samuelsen som bekendt besluttet at droppe donorsamarbejdet og civilsamfundsstøtten.

Danmarks støtte til en række ngo’er i Israel og Palæstina fik masser af ros i en uafhængig konsulentrapport, udarbejdet på vegne af donorlandene Schweiz, Sverige, Holland og Danmark i oktober 2017. Alligevel har udenrigsminister Anders Samuelsen som bekendt besluttet at droppe donorsamarbejdet og civilsamfundsstøtten.

Jens Dresling

5. januar 2018

Den civilsamfundsstøtte, som Danmark sammen med Holland, Sverige og Schweiz ydede til 24 menneskerettighedsorganisationer i Israel og Palæstina, var en stor succes. Det konkluderer en uafhængig konsulentrapport fra oktober 2017, bestilt af det schweiziske udviklingsagentur på vegne af donorlandene, herunder altså Danmark.  

»De 24 organisationer udgør en imponerende helhed og fortjener fortsat støtte,« hedder det i rapporten, som også slår fast, at de 24 ngo’er generelt arbejder »glimrende«, at de konsekvent lever op til internationale standarder, og at støtteordningen fungerer »ekstraordinært« godt. Rapporten betegner donorlandenes bistand til civilsamfundet som »eksemplarisk«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Kurt Nielsen
  • Hans Martens
  • Elisabeth From
  • Anker Nielsen
  • Dorte Sørensen
Eva Schwanenflügel, Kurt Nielsen, Hans Martens, Elisabeth From, Anker Nielsen og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Whoops. Det var ikke godt men fuldt forventet. Hvad vil LA og regeringen nu?

Vindersag for venstrefløjen hvis de griber de rigtigt an.

Vibeke Hansen, Anders Graae, Elisabeth Christiani, Arne Lund og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Idiot.

Flemming Simonsen, Ib Christensen, Poul Anker Sørensen, Torben K L Jensen, Karsten Lundsby, John Andersen, Katrine Damm og Per Meinertsen anbefalede denne kommentar
olivier goulin

En politiker, hvis eneste virkelige politiske interesse og ambition begrænser sig til sænkning af topskatten, er simpelthen et dårligt valg til posten som udenrigsminister. Det er en post, der kræver statsmandsskab, ikke jysk kræmmermentalitet.

Og så kræver det en person, der kan sætte foden i jorden, og begå sig med autoritet internationalt blandt kolleger, diplomater og professionelle interessegrupper.

Jeg har ikke megen tillid til at Anders Samuelsen kan håndtere den opgave. Jeg tror bare han ville have en ministerpost med en vis status, uden at der blev skævet til evner og interesser.

Find en anden til jobbet, feks. en karrierediplomat fra udenrigsministeriet - hvis man må den slags.

/O

Flemming Simonsen, Eva Schwanenflügel, Carsten Wienholtz, P.G. Olsen, Tommy Clausen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Hov hov Olivier det er altså ikke en del af jysk kræmmermentalitet at lægge sig fladt ned for en fremmed magt.

Sus johnsen, Flemming Berger, Flemming Simonsen, Tommy Clausen, Bjørn Pedersen, olivier goulin og ingemaje lange anbefalede denne kommentar

Længe har man (jeg) undret sig over hvad laver " den mest kvalificerede nogensinde ved tiltrædelse" udenrigsminister egentlig. Åbenbart sådan noget læggen sig ned for Israel pjat.
Når han altså ikke sidder oppe i et træ.
Pinagtigt at han er DK's ansigt udadtil. Og så for et parti, som først sent overhovedet fik en udenrigspolitik udover: Vi synes det samme som USA.

Flemming Simonsen, Eva Schwanenflügel, Anders Graae, C Munk, Tommy Clausen, Tue Romanow og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Nu har DF også taget magten i udenrigsministeriet - det er utroligt hvad det satans parti kan slippe afsted med i topskattens hellige navn. Det minder forresten om det republikanske partis accept af Trump og hans uhyrligheder.

Vibeke Hansen, Flemming Simonsen, Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel, John Andersen, Karl Aage Thomsen og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

Anders Samuelsen viser atter, at det rette navn for hans parti er Labil Alliance. Ingen rygrad, ingen principper ud over, at kunne plante røven i en ministerbil. Han og partiet har al mulig grund til at frygte for eftermælet.

Niels Duus Nielsen, Flemming Simonsen, Eva Schwanenflügel, Jørgen Tryggestad og John Andersen anbefalede denne kommentar
Lars Møller Schandorff

Hvem kan afløse AS og sætte foden i jorden overfor Israel? Der skal vel en anden regering til, men hvem derfra skal være statsminister og udenrigsminister? Mette J (A) har aldrig udtrykt skepsis overfor Israel, tværtimod.

Flemming Simonsen, Arne Lund og John Andersen anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Politikerne med DF i spidsen gør Danmark mere og mere ekstremistisk og efterligner en Islamisk stat.
Dansk Folkeparti er så uendelig ødelæggende for Danmark. Det gælder økonomi såvel som international anerkendelse.

Vibeke Hansen, Niels Duus Nielsen, Flemming Simonsen, Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel, Carsten Wienholtz og John Andersen anbefalede denne kommentar
Lars Møller Schandorff

Jens, DF efterligner Israel.

Eva Schwanenflügel, Mikkel Rytzel, Flemming Simonsen, Tina Larsen og John Andersen anbefalede denne kommentar

sikke man får lejlighed til at lufte sine fordomme. Det er da ikke en dialog værdig.
Har man erfaring med ‘konsulentrapporter’ og deres værdi som sandhedsvidne, vil man ikke fæste lidt til den nævnte rapport. Tænk bare på betydningen af passagen:” Han understreger, at forfatterne til rapporten tager forbehold for, at de ikke har haft tid til at undersøge hver enkelt ngo i dybden, men at arbejdet skal forstås som en vurdering af samarbejdet og ngo’erne som helhed.“
Det er måske i virkeligheden for tyndt et grundlag til at erklære at alt står godt til med de nævnte ngo’er og deres virke. Det vil derfor være rart at høre på hvilken konkret basis udenrigsministeriet har truffet sin beslutning, men konkret er som regel ikke det man får fra politikere - uanset deres observans.

Mikkel Rytzel

Israel og den globale zionist-bevægelse har længe været kæledække og åndelig bannerfører for ny-nazister som Søren Espersen og de fleste medlemmer af DF, samt hvidt-overherredømme-typer som Trump og Bannon.

Niels Duus Nielsen

Arne Lund: "Han og partiet har al mulig grund til at frygte for eftermælet."

De er sgu da ligeglade, ministerpensionen er i hus for resten af livet, så op i røven med eftermælet.

Eva Schwanenflügel, olivier goulin og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
olivier goulin

Nej - jeg tror sgu heller ikke noget så ideelt som eftermæle strejfer Anders Samuelsens sind eller nogen anden hos Danmarks uden sammenligning mest vulgære politiske parti.. Det er de alt for profane til. Deres politiske projekt er 100% opportunistisk - og på det punkt er de kun et mulehår foran Venstre.

/O

Arne Lund,
fra wikipedia “En fordom (at dømme nogen på forhånd, uden at kende dem) er en negativ, ubevist og generaliserende påstand eller folkelig konvention, hvis rigtighed der ikke argumenteres for.”
så kan du læse indlæggene og se om der skulle være udsagn af den art.

Niels Duus Nielsen

Hans Martens, vi kan ikke vide alt om alt, hvorfor vi det meste af tiden er henvist til at agere ud fra antagelser om, hvordan verden er skruet sammen. Det er simpelthen nødvendigt for at kunne leve med en ufuldstændig viden om en mangfoldig verden

Det er netop derfor vi har opfundet etikken, hvor vi afprøver vore antagelser i tankerne, før vi fører disse antagelsers konsekvenser ud i livet. "Gør aldrig mod andre, hvad du ikke vil at andre skal gøre mod dig", "lad tvivlen komme den anklagede til gode" og "man er uskyldig til det modsatte er bevist", du ved, den slags maximer og tommelfingerregler, som netop skal forhindre vore nødvendige antagelser i at udarte til unødvendigt generaliserende og menneskefjendske fordomme.

fortsættelse,
derfor er argumentationen for udsagn af enhver art så vigtig - på hvilket grundlag bygger det?