Læsetid: 5 min.

Undervisere og studerende bliver ikke hørt, selv om det er et lovkrav

Ansatte og studerende i de videregående uddannelsers bestyrelser mener ikke, at de bliver hørt og inddraget på lige fod med flertallet af eksterne medlemmer. Det viser en ny undersøgelse fra tænketanken DEA, der vurderer, at nogle uddannelsesinstitutioner stadig ikke tager lovens krav om medinddragelse alvorligt nok
Loven om medindragelse på universiteterne bliver ifølge en ny undersøgelse ikke overholdt.

Loven om medindragelse på universiteterne bliver ifølge en ny undersøgelse ikke overholdt.

Thomas Lekfeldt

15. januar 2018

Medarbejdere og studerende, der er medlemmer af bestyrelserne på de videregående uddannelser, oplever ifølge en ny undersøgelse fra tænketanken DEA, at de ikke har særligt meget at skulle have sagt. Og den tendens risikerer at skabe dårligere arbejdsmiljø og uddannelser, mener Dansk Magisterforening og Danske Studerendes Fællesråd. Bestyrelsesformændene ser derimod statslig styring som den væsentligste årsag til, at medlemmerne af uddannelsernes øverste styrende organer ikke har så meget at skulle have sagt.

Ifølge undersøgelsen mener kun lidt over 40 procent af medarbejderne, at bestyrelsen i høj grad er i stand til at udfordre ledelsen, stille relevante spørgsmål og forholde sig kritisk til svarene. Over 60 procent af de eksterne medlemmer mener, det er tilfældet. Blandt de studerende på universiteter og professionshøjskoler mener cirka 42 procent, at det i ringere grad eller slet ikke er muligt at udfordre ledelsen i bestyrelsesarbejdet.

Konsulent i DEA Kristian Klausen, der har stået for undersøgelsen, forklarer, at det især er medarbejderne, men også de studerende, som er kritiske over for bestyrelsesarbejdet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Væk med eksterne bestyrelser, tilbage med et repræsentativt sammensat, valgt konsistorium.

Curt Sørensen, Hans Hüttel, Per Klüver og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar