Læsetid: 9 min.

285 kilo gris afgjorde kampen om det veterinære beredskab. DTU og Fødevarestyrelsen er lodret uenige om, hvorvidt det var fair

DTU har tabt det veterinære beredskab til SSI og KU i en konkurrenceudsættelse. Det skyldes, at DTU dimensionerede deres bud efter større, og dermed dyrere, forsøgsdyr, end konkurrenterne. DTU mener, at kravene blev ændret undervejs. Vås, siger Fødevarestyrelsen
Det gør en vis forskel, om man skal have fasciliteter til smågrise eller til store dyr på op til 300 kilo, og DTU kommer til at betale dyrt for oprindeligt at ville have opført stalde til grise – uanset om fejlen var deres eller Fødevarestyrelsen.

Det gør en vis forskel, om man skal have fasciliteter til smågrise eller til store dyr på op til 300 kilo, og DTU kommer til at betale dyrt for oprindeligt at ville have opført stalde til grise – uanset om fejlen var deres eller Fødevarestyrelsen.

Rasmus Baaner

27. februar 2018

Siden 2007 har Danmarks Tekniske Universitet (DTU) haft ansvaret for det nationale veterinære beredskab og den forskningsbaserede myndighedsbetjening i alvorlige husdyrsygdomme som mund- og klovsyge, svinepest og fugleinfluenza. Men snart er det slut.

Fødevarestyrelsen konkurrenceudsatte det veterinære beredskab, fordi DTU ville have forhøjet deres årlige bevilling for at varetage det. DTU tabte udbuddet til Statens Serum Institut (SSI) og Københavns Universitet, der overtager myndighedsopgaven fra 2020, som tidligere beskrevet i Information.

Men konkurrencen var unfair fra start, mener DTU.

Universitetet har oplevelsen af at have manglet oplysninger om udbuddet, og at kravene er blevet ændret undervejs. Det er Fødevarestyrelsen uenig i.

Sagen er kompliceret. Men den handler i bund og grund om grisestørrelser. Og om de nødvendige staldfaciliteter til grisene, der fungerer som forsøgsdyr.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Stakkels gris - man mindes trebenede eksempler nederst i stalden - de kunne jo altid gøres i penge.
Fødevarestyrelsen er ingen undtagelse, erfaringsmæssigt ikke helt tilregnelig. Man ønsker ikke en realistisk vurdering af problemerne...
Der er det med udbud, at de sjældent er andet end en ublu konkurrence, fødevarestyrelsen under de nuværende forhold og ledelse, er et humbug foretagende uden en kvalificeret ledelse, så sørgeligt, det end er.

Eva Schwanenflügel og Estermarie Mandelquist anbefalede denne kommentar