Læsetid: 8 min.

390 er druknet på Middelhavet den seneste måned. Og det er lavsæson

Det skal være slut med at spille ’Asyl-sorteper’, siger de to brødre, som har rådgivet Mette Frederiksen om et nyt asylsystem. Der er brug for en total nytænkning af systemet, mener de
Flygtninge og migranter om bord på et NATO-fartøj på vej ind i Palermos havn, efter de er blevet samlet op på Middelhavet. Den seneste måned er knap 400 druknet eller døde på Middelhavet. ’Der er omhyggelige omkostninger ved det nuværende system,’ siger konsulenten Morten Lisborg.

Flygtninge og migranter om bord på et NATO-fartøj på vej ind i Palermos havn, efter de er blevet samlet op på Middelhavet. Den seneste måned er knap 400 druknet eller døde på Middelhavet. ’Der er omhyggelige omkostninger ved det nuværende system,’ siger konsulenten Morten Lisborg.

Carlos Spottorno

9. februar 2018

Tre eksperter i flygtninge og immigration roste i onsdags Socialdemokratiets nye valgoplæg i en kronik i Berlingske:

»Asyllejre i Nordafrika er det eneste svar på flygtningekrisen,« lød overskriften.

Det kunne partiet lide.

»Stærk opbakning til asylforslag,« noterede det socialdemokratiske folketingsmedlem Morten Bødskov på Twitter.

»Klog og god kronik,« tweetede folketingsgruppens næstformand Dan Jørgensen.

Gruppeformand Henrik Sass Larsen skrev på Facebook:

»Jeg kan varmt anbefale at læse kronikken i dagens Berlingske.«

Hvad der ikke umiddelbart var til at se i hverken kronikken i Berlingske eller de varme anbefalinger fra den socialdemokratiske folketingsgruppe, var, at to af kronikkens tre forfattere gennem længere tid har arbejdet som konsulenter for Socialdemokratiet under udarbejdelsen af forslaget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

Befolkningerne bliver fyldt med politisk løgn og medfølgende propagande.

Der er en folkevandrings udfordring, under kraftig opsejling, den er skabt af politikere i den rige del af verden bl.a. EU, der ikke vil se realiteterne i øjnene, vires politikere planlægger nu starten til, hvad der tydeligt ender med udryddelseslejre i bl.a. Afrika og oprettelse politistater i hjemlandene, men politikerene i bl.a. EU, vil selv blive de første og mest udsatte ofre, for de uløste handlingskrævende opgaver, som politikerne ikke vil addresser, når det virkelige omfang af udfordringerne, går op for befolkningerne i de i dag rige lande i bl.a. EU, her hjemme stiger grundvandet og flere mister deres huse, det er begyndelsen til enden, for de løgnagtige politikere og de medløbende jounalister.

Fortsat forbrugsdrevet økonomisk vækst på olie, gas og kul afbrænding, er urentabelt, men ingen vil tale om det, journalister er i denne forbindelse ikke en del af en løsning, journalister er samlet set mikrofonholdere for politikere, der ikke vil tale om substansen i problematikkerne og journalister nægter at stille de rigtige og relevante spørgsmål til den dobbeltmoral, der er i den usammenhængende ‘førte politik’, hvilket jeg addresser i indlægget efter dette indlæg.

Det er et eksistentielt problem.
Ingen nulevende økonom har til dato kunne skabe, samlet set global vækst, uden brug af energi fra afbrænding af kul, olie og gas.

Ingen nulevende økonom har til dato kunne beskrive et alternativ, der kan skabe samlet set global vækst i fremtiden, uden energi fra afbrænding af kul, olie og gas.

Konklusionen:
Vores politikere og traditionelle vækst økonomer generelt og samlet set, har ikke forstået, hvad gode økonomiske forhold er, økonomer har ikke forstået skabelsen af samlet set global økonomisk vækst, rimelig fordeling af den samlede globale velstand og på den ’lange bane’ bekæmpelse af global fattigdom og befolkningstilvækst i kølvandet.

Det estimeres af UN/FN, at der de kommende få årtier kommer ‘nye’ 200 millioner klimaflygtninge

Det globale energiforbrug, hvor udledningen af CO2 stiger i 2017.
“Vedvarende energi som biomasse, vind og sol udgør mindre end ‘tre procent’ af det samlede energi forbrug i 2015.”
Link: http://www.eof.dk/Viden/Statistik/Globalt%20forbrug%20af%20energi/global...

Det er årsagen til, at der af politikere nu tales om ‘flygtningelejre’ og ikke løsning på de menneskeskabte klimaforandringer, der er årsagen til befolkningstilvæksten ‘ikke kan addresseres’, uden det vil skabe stigende menneskeskabte klimaforandringer.

Philip B. Johnsen

"Ifølge FN vil havstigninger, vandknaphed, ørkendannelser etc. underminere levegrundlaget for millioner af mennesker og skabe omkring 200 millioner nye klimaflygtninge inden 2050. Allerede i dag findes der såkaldte klimaflygtninge fra Alaska til Stillehavsøerne.
Link: http://raeson.dk/2015/100-dage-til-cop21-hvor-er-det-sikkerhedspolitiske...

De hjemlige politikere der nu er politistat opbyggende i hjemlandene og planlæggende udryddelseslejre i Afrika mf. viser deres sande ansigt i den førte hjemlige politik.

"Det er afgørende for regeringen, at vi gør alt, hvad vi overhovedet kan for at understøtte, at Danmark fortsat er et førende olie- og gasland."
Klimaminister Lars Christian Lilleholt.

"Der bør ikke være begrænsninger for, hvor meget olie og gas, der må pumpes op af den danske undergrund ‘på trods af’ den nye klimaaftales målsætning om at holde den globale opvarmning »et godt stykke under to grader«.

Det mener et bredt politisk flertal i Folketinget, som dermed bakker op om Energi, Forsynings- og Klimaminister Lars Christian Lilleholt (V)."
Link: https://www.dr.dk/nyheder/penge/minister-danmark-skal-vaere-et-foerende-...

Kan det virkelig passe at afrikanere, i disse verdensomspændende oplysningstider, ikke ved at det er ganske farligt at begive sig ud på Middelhavet ? Nej vel, altså desperation grænsende til selvmord.
Vestlig støtte må derfor være at tackle problemet ved roden, både med oplysning og faktisk assistance på stedet i hele Afrika - og ikke oppe på kanten af de dødbringende hav.

Henrik L Nielsen, René Arestrup, Peter Frost, Vibeke Hansen og John Andersen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Den 'vestlige støtte' til 'fattigdoms- og bekvemmelighedsflygtninge' fra 'fejlslagne' afrikanske nationalstater via Marokko og andre tidligere europæiske kolonier, som fik politisk og økonomisk selvstændighed efter afslutningen af WW II, kunne jo f.eks. bestå i blokering af deres adgang til internettet .............. ;(

Noget uden for artiklens tema, men du, hvor det står i artiklen:

"De siger, at man skal tænke det som opførslen af en Storebæltsbro. Måske begynde med at undersøge jordbunden."

Netop her undersøgte man jo ikke jordbunden (= undergrunden) ordentligt, men borede bare, til der kom vand ind.
Overført til den aktuelle problemstilling, så vil en ordentlig undersøgelse føre til, at man ikke skal løse problemet med økonomiske flygtninge fra "Midtafrika" i Nordafrika, men i de lande, hvor migranterne kommer fra: Jobs, jobs, jobs!

Vi kan jo blot starte med det Nordafrika, som det danske Socialdemokrati vil have lejre i.

Egypten:
Her skal snart have præsidentvalg, og en politiker, der kom hjem fra udland og indskrev sig som kandidat forsvandt på registreringskontoret denne november-dag, og ingen har hørt fra han siden.
En højtrangerende general der stillede op i januar, blev anklaget for manglende loyalitet, og straks idømt 6 års fængsel.
Og 4 andre civile kandidater, herunder menneskeretsjurist, er fjernet fra valglisten, og venter på anklage og straf.

Libyen:
Landet er i længerevarende opløsning, og har 2 diktatorer i hver sit område foruden en række små lokale stammediktatorer. Ingen vil afgive magt, og alle bekæmper alle, og snyder dem, der vil noget i landet - herunder EU.
Her råder omfattende brud på menneskerettighederne, og der er ligefrem landbrug og fabrikker, der kun beskæftiger slavearbejdskraft. Og disse slaver er dels flygtninge, og dels borgere der har protesteret over forholdene.

Tunesien:
Det eneste arabisk land hvor det "arabiske forår" lykkedes. Det er forsat så fattigt og medtaget, at EU anslag at 72% er arbejdsløse. Og politiet skyder med skarp mod demonstranter, og dræbte på en dag 37 og på samme uge omkring 75-80 demonstranter.

Marokko: Dette er et ret hårdført voldsdiktatur. Landet er besat republikken, Vestsahara, og lejer fiskerettighederne ud til EU. Og befolkningen, der levede af fiskeri, kan ikke fiske mere. De bliver desuden holdt i et jerngreb helt uden demokrati, helt uden sociale- og sundhedsmæssige muligheder og helt uden rettigheder.

Dette er altså det Nordafrika, som ikke blot behøver hjælp, men man må også skaffe rimelige forhold og demokrati. Og vi kan fortsætte med Afrikas Horn, hvor de 2 nationer slet ikke fungerer som nationer. Det ene har ligesom Libyen 2 forskellige selvbestaltede regeringer, og det anden er i total opløsning og fuldstændig smadret af Saudi og dets allierede.

Så ideen med at hjælpe landene i Afrika er god, men er også omfattende. Og alle de diktatorer som EU og medlemslandene samarbejder med, må stoppes helt. Desuden må man også betale fuld pris for de råvarer, som man fjerner fra landene, og her vil det nok knibe meget.

Ea Movang, Kristen Carsten Munk, morten rosendahl larsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
René Arestrup

Billedet, der illustrerer artiklen indrammer på udmærket vis hele problematikken: I forgrunden en samling spartansk klædte afrikanske mænd, siddende på et krigsskibs ståldørk, i baggrunden et krydstogtskib - et flydende luksushotel, hvor europæiske og amerikanske turister svælger i alskens bekvemmeligheder.
Helt bortset fra at det er tæt på at være vulgært, er det også et vidnesbyrd om et gigantisk svigt. Der er én, og kun én vej, til at dæmme op for folkevandringen og tragedierne på Middelhavet: Massiv hjælp/omfordeling. Hvis ikke vi formår, at hjælpe millioner af afrikanere til at skabe et holdbart livs-perspektiv i deres respektive hjemlande, vil problemerne blot eskalere helt ud af nogen form for kontrol.

Henrik L Nielsen, morten rosendahl larsen, Leo Nygaard, Bjarne Andersen og Erik Karlsen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

De afrikanske ledere ønsker, at EU tager imod mange flere af deres borgere, det har stor økonomisk betydning for Afrika, det er naturligvis rigtigt set, det er hvad der er mest fremtid i, remitter er vigtige så, hvis der ses bort fra skabelsen af de menneskeskabte klimaforandringer og der fokuseres på udryddelse af fattigdom, der skaber befolkningstilvækst problematikkerne i Afrika af den vej, skabes der håb om en bedre fremtid i Afrika.

Hvis Danmark og alle andre EU lande, modtog et væsentlig antal afrikanske universitet studerende gratis og samtidig udbetalte de dygtige og de flittige en ydelse, der gjorde dem i stand til at sende penge hjem til familien, så var der sansynligvis med tiden håb om, at folkevandringen vil aftage.

Det kræver nok også gældssanering og rimelig samhandel, med andre ord, en afskaffelse af neokolonialismen generelt i Afrika.

PS.
Danmar og EU har allerede i dag EU betalte koncentrations og tortur lejre i Afrika.

Hvor er journalisterne, der vedvarende vil fortælle om den virkelige verden og stille kritiske spørgsmål til vores politikere?

6 July 2017

"Those trapped in Libya are vulnerable to human rights violations and abuses including killings, torture, rape, kidnappings, forced labour, and arbitrary and indefinite detention in cruel, inhuman and degrading conditions."

John Dalhuisen, Amnesty International
Link: https://www.amnesty.org/en/press-releases/2017/07/central-mediterranean-...

Her er eksempler på andre udlandske lejre af samme danske/EU type.

I Australiens Nauru flygtninge og tortur koncentrationslejr, får Iraner bøde for forsøg på selvmord.
Link: http://www.mwcnews.net/news/asia-pacfic/58379-asylum-seeker-in-nauru.html

"Australien afviser overgreb på asylbørn som ’hype’
Det massive læk af indberetninger om overgreb og selvskade på børn i australske asylcentre på øen Nauru får formentlig ingen reelle politiske konsekvenser. Uddelegering af flygtningeansvar og accept af skadelige forhold er ifølge eksperter blevet ’the new normal’"
Link: https://www.information.dk/udland/2016/08/australien-afviser-overgreb-pa...

Jacob Mathiasen

Dette problem vil kun vokse. Der kommer ikke flere ressourcer i Afrika eller resten af verden - tværtimod spidser det virkeligt til - som beregnet i standard scenariet i Limits to Growth fra 1971.

Politikere og meningsdannere har decideret vildledt og misbrugt deres positioner til at spilde de sidste 40 år, hvor vi faktisk kunne have gjort noget.

Selv i dag er der ingen mod eller vilje til at gøre noget ved roden af problemet: Overbefolkning og det medfølgende overforbrug af ressourcer.

Der er det åbenbart at enten løser naturen problemet for os - eller så bruger vi den metode vi altid har brugt: Krig.

Desto længere vi venter desto hårdere bliver det at løse - og der er virkeligt ingen seriøs indsats endnu.

Touhami Bennour

Nogle sætter ledigheden i Tunesien til 72 %,. de passer ikke, ledigheden er på 15,2 % måske 16 % i 2017, (25% på landet). Den måde at beskrive situationen på i Tunesien viser bare at det nytter ikke med "arabiske forår. Folk er tilfreds med Revolutíonen og penge ligger hos folket faktisk, de kræver hverdag løn forhøjelser, det er med i en revolution at folk kræver og forlanger mere. I en revolution sker en omvæltning i økonomien, det skal flyttes fra den gamle til de nye magthaver. Ja alt skal ændres og det tage tid. I Danmar kom "velfærd" først efter WW2. Toilettere var fælles i Mange steder i København og ligger højt oppe. Altså folk er meget tilfreds med revolutionen og virker fuldsstændig frit, det har ytingsfrihed men også tanke frihed. Vesten ser negativ og ønsker ikke at det bebre for arabere og det forslag om "azyl lejer" er et led at skaber problemer og Siger til dem: hør her " det er vi der har overherredømme". Landet har uddannet mange folk, det er mange uddannet på mange områder. Den stemning jeg hører er at Tunesien vil klare sig. Selv president Macron har fire tunesiske Kvinder, en rådgiver. en leder i "en marche" og to i parlament for "macrons bevægelse".

Kim Folke Knudsen

Vi kommer til at beskæftige os med Afrika de næste mange årtier. Klimaforandringer, og den økonomiske kløft mellem Afrika og " Det rige Europa " vil bestå i lang tid fremover med mindre en stor krig lægger Europa øde. Tysklands daværende forbundskansler Willy Brandt advarede helt tilbage i 1970´erne om at ny overset kløft mellem nord og syd ville føre til massive politiske problemer, hvis Vesten ikke gjorde en mere helhjertet indsats for at skabe velstand og udvikling i naboområderne i Afrika. USA kan gemme sig bag et Atlanterhav, men det kan Europa ikke. Middelhavet er skillelinien mellem velstand ( ikke for alle ) og dyb fattigdom på den anden side. Det bliver EU og G20 og de store aktører, som skal drive værket at skabe den økonomiske udvikling i Afrika. Er der muligheder i landene, så vil befolkningen ikke drømme om at begive sig ud på en farefuld og fjern færd. Danmarks rolle. Vi er det lille men ret effektive hjul, hvis vi ikke ødelægger det os for os selv med at grave os ned bag en hjemmelavet Berlinmur. Vi har entreprenørfirmaer med kendskab til verdensmarkedet. Vi har intellektuel ekspertise i nødhjælpsarbejde og humanitært arbejde. Vi er et land som ikke er forbundet med korruption og med ønsket om at ville genkolonisere Afrika, som man til tider kunne mistænke andre store nationer for. Grib muligheden vi kan yde vores bidrag til at skabe den udvikling i Afrika, som gør det muligt for unge afrikanere at etablere en tilværelse i det land, som de er født i.

Men ikke afvente fodslæbende internationale initiativer, som ikke arbejder efter sammeprincipper :
Let omskrevet : "Grib muligheden vi skal nu yde vores bidrag til at skabe den udvikling i et land i Afrika, som gør det muligt for unge afrikanere at etablere en tilværelse i det land, som de er født i."
Som alternativ til den politik der lægges op til nu i "asylforslaget".
Så vil andre følge efter.

René Arestrup

Ak ja, man kunne drømme om, at vi havde mere visionære politikere her til lands - at Danmark gik foran og beredte vejen som det gode eksempel. Men næ nej, vi vil hellere diskutere interneringslejre og aftaler med afrikanske stater og FN i et i øvrigt håbløst spil Sorteper.