Læsetid: 13 min.

»Vi bliver jo ikke en bananrepublik uden menneskerettighederne«

Med politiheste, burkaforbud, bandepakke og pebersprays har Dansk Folkeparti over en årrække sat dets retspolitiske fingeraftryk på Danmarks politiske landkort. Manden bag mange af forslagene er partiets unge retsordfører, Peter Kofod Poulsen, der senest har gjort sig bemærket med udtalelser om at eliminere danske IS-krigere. Information tegner et portræt
Peter Kofod Poulsen og Dennis Flydtkjær (DF) ryger i kabinen, som Kofod har døbt ’Den tværpolitiske rygekabine’. Det var her han først snakkede med Enhedslistens Rune Lund om at afskaffe forældelsesfrister i sager om myndigheders overgreb.

Peter Kofod Poulsen og Dennis Flydtkjær (DF) ryger i kabinen, som Kofod har døbt ’Den tværpolitiske rygekabine’. Det var her han først snakkede med Enhedslistens Rune Lund om at afskaffe forældelsesfrister i sager om myndigheders overgreb.

Peter Nygaard

23. februar 2018

Hvis Peter Kofod Poulsen var en fodboldspiller, ville han ikke være den, der driblede forbi både med- og modspillere for selv at score målene og modtage publikums hyldest.

For politik er en holdsport, siger Dansk Folkepartis 27-årige retsordfører. Det er ikke nok med stjerner, de skal også kunne spille sammen. Og levere fælles resultater. Til holdet. Til partiet. 

Journalister og politiske kommentatorer har ellers ikke tøvet med at kåre den unge politiker til Dansk Folkepartis kommende anfører. Det er næppe tilfældigt, at Peter Kofod Poulsen har fået tilnavnet ’Mini Tulle’. Han er en af formand Kristian Thulesen Dahls mest oplagte efterfølgere. Partiets kronprins.

Men Peter Kofod Poulsen drømmer hverken om formandskab, regeringsansvar eller ministerbil. Det er »totalt uaktuelt«, mener retsordføreren, der efter eget udsagn nød tiden som næstformand i Dansk Folkepartis Ungdom (DFU) mere end det halve år, han var formand. Hans primære politiske ambition er »at sætte flueben ved flere ting i Dansk Folkepartis valgbrochure«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Hans Aagaard
  • Oluf Husted
David Zennaro, Hans Aagaard og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

»vi bliver jo ikke en bananrepublik uden menneskerettighederne«... Nej, vi bliver et totalitært samfund uden menneskerettighederne, slet og ret. Men, det er måske det DF stiler imod.

Per Jongberg, Vibeke Hansen, Allan Stampe Kristiansen, Heidi Larsen, Dorte Sørensen, Karsten Lundsby, Curt Sørensen, Karsten Aaen, Flemming Berger, Lillian Larsen, Hanne Ribens, Martin Madsen, Christian Mondrup, Helene Kristensen, David Zennaro, olivier goulin, Torben Vous, Arne Lund, Bjarne Andersen, Torben Bruhn Andersen, Torben K L Jensen, Henriette Bøhne, Benny Larsen, Diego Krogstrup, Tue Romanow, Rune Rasmussen, Torben Skov, Bjarne Bisgaard Jensen, Ole Frank, Niels Duus Nielsen, Steffen Gliese, Lise Lotte Rahbek, Tommy Clausen, Peter Beck-Lauritzen, Jan Damskier og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
John Damm Sørensen

»vi bliver jo ikke en bananrepublik uden menneskerettighederne«. Nej, det blev vi allerede den dag Anders Fogh Rasmussen satte sig statsministerstolen.

Per Jongberg, Allan Stampe Kristiansen, Heidi Larsen, Karsten Aaen, Flemming Berger, Lillian Larsen, Hanne Ribens, Jens J. Pedersen, olivier goulin, Bjarne Andersen, Torben Bruhn Andersen, Torben K L Jensen, Henriette Bøhne, Benny Larsen, Diego Krogstrup, Torben Skov, Bjarne Bisgaard Jensen, Ole Frank, Niels Duus Nielsen, Steffen Gliese, Tommy Clausen, Peter Beck-Lauritzen, Jan Damskier, Eva Schwanenflügel og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er jo det der amerikaniserede udtyk der forventes.
Big Data.
Om et år vil der sikkert være ulovligt at dele info med hinanden.

Mikkel Kristensen, Torben Skov, Ole Frank, Steffen Gliese og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Det lyder nok så smigrende, men håber ikke DF får magt som de har agt. Den stærke har retten på sin side?? Forhåbentlig ikke og lad så "krikkerne" stå, hvor de står.

Ole Frank, Steffen Gliese og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

Er der et åndeligt lavvande i Information? Potræt af af en ligegyldighed. Hvis I mangler stof, så lad spaltepladsen stå tom. Vi kan så selv udfylde den med tegning eller digte efter lyst. Det ville i det mindste være meningsfyldt.

Flemming Berger, Hans Larsen, Jens Winther og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Johnny Werngreen

For Dansk Folkeparti er det småligheden, snæversynet og selvtilstrækkeligheden, der er fundamentet i en verden, som er irreversibelt globaliseret - og det kan kun ende galt.

Karsten Lundsby, Jens J. Pedersen, Karsten Aaen, Diego Krogstrup, Torben Skov, Tino Rozzo, Ole Frank, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

PS: Det var også DF der fik sat opgørelser af hvad grupper af mennesker og i særdeleshed ikke-vestlige indvandre koster.
Skal Danmark sætte et menneskes værd efter hvor meget det har kostet samfundet - sundhed, pleje, uddannelse, osv gennem livet holdt op mod hvor meget personen selv har bidraget med til BNP????
Ja så er mennesket rigtigt blevet en ren vare - og hvad vil DF gøre ved syge og gl. mennesker , der ikke kan bidrage skal de til at have en piller?

Heidi Larsen, Karsten Aaen, Lillian Larsen, Hanne Ribens, Bjarne Andersen, Benny Larsen, Diego Krogstrup, Torben Skov, Lise Lotte Rahbek, Ole Frank, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Dorthe Sørensen

Jeg blev nu noget forpustet, da Kristian Jensen i går fremlagde Finansministeriets opgørelse:

Tallene viser blandt andet, at omkostningerne forbundet med ikkevestlige indvandrere og efterkommere er steget fra 33 til 36 mia. kr. i perioden 2014 til 2015.

Kr. 36 mia pro anno - det er godt nok noget af en post.

Det fremgår videre af Finansministeriets tal, at det især er problemerne med at få kvinderne i beskæftigelse, der stadigvæk er uløste. Der er bestemt noget at arbejde med for kommunerne.

Per Torbensen, Finn Thøgersen og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar
Mikkel Kristensen

og hvad ved han så om livet? ud på r.. og albuer og få sig et arbejde - vi ses om 20år når du er blevet tør bag ørerne / sådan en mikro-dilettant, med alt for fine fornemmelser

Helene Kristensen, Tino Rozzo og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Nej, 36 mia er lige godt 3% af BNP til en befolkningsgruppe, der udgør 5%

Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Karsten Aaen, Flemming Berger, Kenneth Jacobsen, Jens Thaarup Nyberg, Hans Larsen, Mikkel Kristensen, Niels Duus Nielsen og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Fint interview, der viser, at også klaphatte er en slags mennesker. Og at intelligens kan bruges på godt og ondt.

At "..villigheden til at forsvare vores gode samfund er på retur..." skyldes efter min ringe mening, at det samfund, som folk ligesom Peter Kofod Poulsen kalder "det gode samfund" ikke er værd at forsvare.

Og man kan ikke blive noget, man allerede er. Bananrepublik altså.

Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Henrik Leffers, Heidi Larsen, Karsten Lundsby, Karsten Aaen, Lillian Larsen, Helene Kristensen, Jens Thaarup Nyberg, Mikkel Kristensen, Torben Skov, Steffen Gliese, Vibeke Hansen, Tino Rozzo, Lise Lotte Rahbek og Ole Frank anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

I Kristelig Dagblad er der en opgørelse hvor trækker de under 30- årige fra og man kommer så ned på 17 mia. Stort set det samme som 95 % af befolkningen koster. Det er dog en forskel og tallet ville altså være på en lille mia. hvis gruppen var som den dansk/danske.

Torben Lindegaard

@Steffen Gliese

Statistik .... og anden løgn - eller hva´ ??

Seriøst - din sammenstiling af den totale indvandregruppe og BNP uden smålig hensyntagen til aldersfordeling siger ikke så meget.

Som du utvivlsomt er bekendt med, så vores normale træk på og bidrag til BNP varierende med alderen.
Vi trækker på fællesskabet, mens vi er børn og senere er under uddannelse - i de arbejdsproduktive år bidrager vi til fællesskabet - for så at trække igen i vores alderdom.
Over et helt livsforløb vil de fleste af os være nettobidragsydere, hvilket er fint nok, da der altid vil være mennesker, der af skæbnens ugunst ikke vil være nettobidragsydere.

Manden fra df bruger den efterhånden velkendte strategi, som den afdøde langballe også brugte: Fremsæt en udtalelse, der er rettet imod en bestemt gruppe og uden for den normale debattone og se, om det går.

Men vær forberedt på en shitstorm. Så derfor hvis ikke det går, så undskyld dig med, at du udtalte dig klodset, er blevet fejlciteret, misforstået etc.

Mikkel Kristensen, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Vivi Rindom, Hanne Ribens, Niels Duus Nielsen, Diego Krogstrup, Tue Romanow, Steffen Gliese og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Ja det var en lang artikel som appellerer til en form for accept af mennesker, som man er uenig med, men som vi også kan snakke med uanset forskelligt menneskesyn. Jeg synes egentlig det klæder Information at beskrive mennesker, som flertallet af læserne her vist elsker at føle sig hævet over, mig selv inklusiv. Manden har vel i princippet pointer ind imellem, men nej og atter nej, jeg er dybt uenig med ham.

Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, David Zennaro, Niels Duus Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

"Danskerne er gode mennesker, " når de overholder menneskeretighederne.

Eva Schwanenflügel, Kristen Carsten Munk og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Torben Lindegaard, det er nu vore forældre, der trækker på samfundet, mens vi er børn - det er jo også dem, er skulle betale, hvis det var privat. Nu har de allerede gjort det på forhånd over skatten.
Sådan er det med velfærden i Danmark: der er altid betalt på forhånd.
Alligevel ville jeg gerne have en mere gennemsigtig form for skat: en ren afgift på erhvervslivet og ingen indkomstskat, medmindre indkomsten er meget høj (svarende til at være sit eget finansieringsselskab).
Vi bliver jo i forvejen tudet ørerne fulde med, at det er erhvervslivet, der betaler - og det er jo rigtigt. Det er også retfærdigt, eftersom erhvervslivet tjener penge på vores samfund og dets goder.

Eva Schwanenflügel, Karsten Aaen, David Zennaro, Jens Thaarup Nyberg og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Torben Lindegaard Ja 36 mia kr. er mange penge - var det ikke det indkøbet jagerflyene kostede og mindre end SKAT ikke har fået indrevet og hvad har alle de fejl IT-løsninger ikke kostet.

Men tallene var fra 2015 - var det ikke det år hvor krig og ødelæggelse fik mange, mange til at flygte hvoraf nogle fandt vej til de danske asylcentre. Her imellem var mange børn og mange havde sprog vanskeligheder samt fysiske og psykiske men fra deres oplevelser. Men hvor mange der bliver en gevinst for BNP vil kun tiden vise.
PS: der har også været opgørelser, der viste at de fleste danskere også var/er en udgift over livet - Det var vist kun folk der kom og arbejde og så tog tilbage igen efter endt arbejde, der var en overskudsforretning. Men der det sådan "vi" nu skal bedømme folks liv på??????

Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Steen K Petersen, Steffen Gliese, Karsten Aaen, Hans Larsen, Viggo Okholm, Kristen Carsten Munk, Arne Lund, Jens Thaarup Nyberg, Niels Duus Nielsen og Henning Kjær anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Dorthe Sørensen

Jeg kan stadigvæk ikke helt forlige mig med tanken om, at vi bruger de kr. 36 mia på en forkert måde.

Der er et eller andet forkert i, at der i nærområderne sidder flygtninge for lud og koldt vand - uden en jordisk chance for at sende et familiemedlem til Nordeuropa og udløse familiesammenføringsretten, samtidig med at vi bruger spidsen af en jetjager på de relativt få mennesker, der når herop.

Og hvad fører pengeforbruget til ??

Vi kan alle sammen finde uheldige eksempler på parallelsamfund, der ikke har den mindste interesse i at blive integreret i det danske samfund; men er glade for den kontanthjælp, der bliver ydet af kommunen.

Kan det virkelig ikke gøres bedre ??

jan henrik wegener

Blot en tanke: Måske går det helt fantastisk i Danmark, og såmænd også i den gruppe lande det opfatter sig som en del af. Måske er både "højre" og "venstre" rigtig tilfredse!
Politikere som Kofod, men hvorfor ikke også tænke europæisk og amerikansk (?) kan være uhyre tilfredse. Dem der går efter magt. Der er rigtig nok lidt hug undervejs, og en del hård kritik og endda modvilje. Men hvad. Dårlig omtale er bedre end ingen og kritikken øger snarere sympatien hos tilhængerne, som da også kan være uhyre tilfredse med at "deres" hold har magten.
Men er mon ikke også deres modpart (til "venstre"-? f.eks. mange læsere her), dybest set ganske tilfredse? Nok går den førte politik dem imod, men hvem siger at ens mål er at få gennemført noget? Måske er deres mål førsat og fremmest at demonstrere det "rette sindelag", at man er på det "rigtige hold"? At de andre er nogle "klaphatte"?

Torben Lindegaard

@Jens Winther

Okay, det var en uheldig bemærkning fra Statsministeren udtalt fra Folketingets talerstol.
Man kan simpelt ikke tillade sig at kalde Dansk Folkepartis andel af vælgerkorpset for "ikke stuerent".

Jeg bliver selv ret irriteret over at høre på Folkepartisterne; men hvorfor er det Søren Espersen, der skal formulere, at vi bør trække alle mand hjem fra Syrien - det burde vi alle kunne blive enige om.

Dorte Sørensen

Nu må "vi" ikke glemme hvorfor Nyrup Rasmussen kom med den bemærkning. Det var i en debat i Folketinget efter DF havde afholdt årsmøde, hvor de havde forslået at HELE familier skulle udvises, hvis EN i familien havde begået noget kriminelt. Kollektiv afstraffelse. I mine øjne en ret god betegnelse af det forslag.
Desværre har DF påvirket de fleste partier i Folketinget - så nu er det de få der endnu er stuerene. En trist udvikling.

Ole Frank, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Steffen Gliese, Karsten Aaen, Viggo Okholm, Christian Mondrup og Gaderummet Regnbuen anbefalede denne kommentar

Salig Svend Auken udbrød engang, at "Finansministeriet er Danmarks største holdnings-ministerium", og som enhver kan regne ud, så var det ikke nogen ros.
Ministeriet har lavet flere fejl, end der er sild og torsk i Øresund. En gennemgang af de sidste 10 års økonomiske prognoser for væksten i BNP viser, at Finansministeriets økonomer på 40 forsøg ikke har ramt rigtigt én eneste gang, ifgl. tidl. dep.chef Jørgen Rosted.
Så undskyld jeg er lidt skeptisk overfor Kr. Jensens seneste opus. Jeg tror ikke det holder - det ligner en bestillingsopgave.
36 mia kr. om året giver ca. 100 mio kr. om DAGEN. Lyder det sandsynligt? Er heri indregnet både udgiften til kontanthjælp og div. støtteordninger til folk med ikke-vestlig baggrund, samt hvor meget de pågældende kunne have betalt i skat, mons via et øget forbrug osv.
Jeg er ikke økonom, men kan man regne på den måde?
På ministeriets hjemmeside ligger nogle fact sheets. Et af dem viser forskellen i nettobidrag på tværs af oprindelseslande. Her blandes asylansøgere/flygtninge sammen med familiesammenførte og folk det har en anden status. Indlysende er der mange udgifter forbundet med flygtningene, men færre med familiesammenførte uden arbejde.
Udgifterne kan ikke være de samme for syrere og afghanere på den ene side, og tyrkere, jugoslavere og pakistanere på den anden - der jo ikke har flygtningestatus.
Nu er de jo ikke første gang, at Finansministeriet er nået frem til tal, der passer til en bestemt situation. Engang glemte de at medregne et par og 40 mia kr. De udsender prognoser, der baserer sig på ovreoptimistiske liberale modeller, der ikke indregner de positive effekter af off. investeringer.
Og så er der jo kritikken fra bl.a. Frank Aaen m.fl., om nødvendigheden af at bruge nogle mere opdaterede regnemodeller.
Men jeg er ikke i tvivl om, at de 36 mia kr. vil blive brugt flittigt at Pias stormtropper og medierne - de fleste - vil ukritisk lappe tallene i sig. Messerschmidt har allerede taget hul på legen og fortalt om al den ældreforsorg, der kan fås for 36 mia kr.
Nå, men hva' fa'en - det er jo fastelavn, og der uddeles masse af narremasker.

Torben Skov, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Karsten Aaen, Flemming Berger og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Helene Kristensen

"Tallene viser blandt andet, at omkostningerne forbundet med ikkevestlige indvandrere og efterkommere er steget fra 33 til 36 mia. kr. i perioden 2014 til 2015".

Det er 3 mia. over 2 år, altså 1½ mia. årligt.

Samtidig betaler vi 10 mia. årligt til industrilandbruget, som bidrager med omkring 3% til BNP. Industrilandbruget, som består af 10.000 heltidslandbrug, beriger os samtidig med kræftfremkaldende drikkevand, madvarer med pesticidrester, resistente bakterier, resistente svampe, hårdt belastet miljø - og retsager fordi vi gerne vil have rent drikkevand.

Hvem er mest en belastning for samfundet?

Hvad med lige at få lidt perspektiv ind i det.

Torben Skov, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Heidi Larsen, Steen K Petersen, Steffen Gliese, Niels Duus Nielsen, Karsten Aaen, Flemming Berger, Lillian Larsen, Frede Jørgensen, Hans Larsen, Dorte Sørensen, Viggo Okholm, Ole Frank og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar

@Torben Lindegaard, det er nok det klogeste, Nyrup Rasmussen nogensinde har sagt. Nuvel, det siger så ikke så meget..

Jeg synes, at den retorik, DF-politikere anvender, fortsat lyder decideret usmagelig. De har naturligvis lov til at have deres meninger, ligesom vi har ret til at være totalt uenige med dem. Men deres måde at udtrykke sig på er aldeles utiltalende og - ja, netop - ikke stueren.

Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Jens J. Pedersen, Steffen Gliese, Karsten Lundsby, Ole Frank, Karsten Aaen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Peter Sterling

Faktatjek: Giver danskerne plus og indvandrerne minus i statskassen? https://www.dr.dk/nyheder/indland/faktatjek-giver-danskerne-plus-og-indv...

Artiklen fortæller en helt anden historie end den som alle har viderebragt. Det er historien om hvordan en fjer bliver til 5 høns. Kristian Jensen udsender en analyse fra Finansministeriet, der forvrænger billedet af indvandrerne, og Detektor er nødt til igen at gribe ind.

Søren Lystlund, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Ja Peter Sterling, men 95 % koster 17 mia. og 5 % koster 16 mia. Det ER da en forskel, hvad enten man kan lide det eller ej.

Det er vist lidt for letkøbt med det udsagn fra DF politikeren, Peter Kofod Poulsen ; "Vi bliver jo ikke en bananrepublik uden menneskerettighederne"!

Det er ikke blot "NOGLE" man fjerner rettighederne fra, - men derimod for "ALLE" man fjerner rettighederne for, men det ser en ungdommelig DF politiker bare ikke, kun det populistiske, som kan samle vælgere.

Uden menneskerettigheder for alle, bliver det frit valg på alle hylderne for populistiske politikere til enhver tid, og det gælder ALLE borgere i dette land - ikke kun dem vi kalder "fremmede", migranter eller noget helt tredje.

Vi er som land nødt til at have et ståsted for vor moral, etik og humanisme overfor mennesker i vort samfund, for uden ståsted skrider alting mod laveste fællesnævner som er populistisk, - og ikke rammer os selv i første omgang.

Eva Schwanenflügel, Toke Andersen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Søren Lystlund

Runa skriver ikke SL
Jeg ved, at det jeg vil sige ikke er populært. Det er aldeles i orden. DF’s politik på indvanderområdet bryder jeg mig bestemt ikke om. De er med til at polarisere alt og de kommer aldrig med løsningsmodeller på noget.
Jeg kan ikke se, at det er godt for vores samfund, at ikke vestlige indvandrere og afkommere koster det danske samfund 33 milliarder i 2015 og 36 i 2017. Det er alt for højt tal og kan ikke sammenlignes med indkøb af militært udstyr. Et eller andet er gået galt i vores integration. Af 33 milliarder i 2015 gik 17 milliarder til mennesker over 18 år. Ikke vestlige indvandrere fra 0-18 kostede således 15 milliarder i 2015. Indvandrere fra ikke vestlige lande får flere børn end etniske dansker. Derfor er det vitalt for Danmark, at disse børn uddanner sig og kan forsørge sig selv, som det nu kan lade sig gøre, fordi de bliver en større og større andel af den danske befolkning. Det er vigtig at vi stiller de samme krav til disse unge mennesker, som unge etniske danskere og støtter deres vej til uddannelse og efterfølgende stiller de samme krav til efterfølgende arbejdsliv som, der stilles til etniske danskere, i særdeleshed pigerne, som er dygtigst. Det er fra pigerne ændringerne skal komme. Danskerne koster selv 17 milliarder om året, om det er med eller uden børn ved jeg ikke. Det vil sige, at voksne ikke vestlige indvandrere koster mindst det samme som alle voksne danskere koster, hvis vi går ud fra at de koster 17 milliarder, (hvis etnisk danske børn ikke er med i de 17 milliarder). Hvis børnene er indkluderede, står det endnu værre til. Nu skal vi så til at regne ikke vestlige indvandererbørn fra i antallet, for at se procentdelen. Voksne ikke vestlige indvandrere er så en del færre end 5% (Glieses tal) af Danmarks indbyggere, uden børn. Mon ikke vi skal til at bede disse voksne om at bidrage til landets velfærd. Det er ikke et urimeligt ønske og har ikke noget med racisme at gøre. Ved ikke at stille krav om arbejdsindsats er vi selv med til at beholde fattige mennesker i fattigdom og social armod. Det er vel ikke meningen. Jeg ved også selv, at alle kan lære dansk, hvis de vil. Jeg har selv skullet lære mig dansk og har uddannet mig og har arbejdet i mange herrens år. Det hæver ens selvværd og samtidigt bliver man en del af et hele og det er uvurdereligt.

jens peter hansen

Niels Nielsen, Søren Lystlund refererer jo netop til de tal du selv henviser til. At folk der kommer ind fra højre koster er vel ikke så mærkeligt, men at de unge indvandrere ikke arbejder og deres børn ikke bliver ordentlig uddannede er meget betænkeligt.

Søren Lystlund

Runa skriver ikke SL
Er 16 milliarder det rigtige tal for voksne ikke vestlige indvandrere fra 18 år, eller er det indklusiv yngre end 18? Jeg må sætte mig ind i tallene. Det er nok en kompliceret affære at regne omkostningerne. En undersøgelse har vist, at kun norske mænd i arbejdsdygtig alder giver økonomisk overskud i Norden. Jeg sælger det dog ikke dyrere, end at jeg læste det i forbindelse med hele diskussionen i 2015. Jeg synes stadigvæk, at det er vigtigt, at udlændinge, vestlige som ikke vestlige, deltager i landets arbejdsstyrke, fordi det knytter indvandrere bedre til hele tanken om at være en del af noget og hermed velfærdsamfundet.

Niels Duus Nielsen

Hvorfor arbejder de ikke? Er det mon fordi arbejdsgiverne ikke vil ansætte dem? Og hvem siger, at deres børn ikke bliver ordentligt uddannede? Hvis det er rigtigt, må der jo være problemer i Folkeskolen, det kan da aldrig være børnenes skyld.

Hvis Danmark og danskerne ville tage imod indvandrerne i stedet for hele tiden at mistænkeliggøre dem, ville meget se anderledes ud.

Eva Schwanenflügel og Kristen Carsten Munk anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

I 2014 var 27 pct. af de 25-årige mandelige ikke-vestlige efterkommere og 25 pct. af kvinderne hverken under uddannelse eller i beskæftigelse. Det er 12 og 9 procentpoint mere end 25-årige mænd og kvinder af dansk oprindelse.
Fra DST.
Der er altså desværre mange der ikke er i gang med en uddannelse. Hvem der lige er skyld i det er vist ikke så let at afgøre, men når selv meget imødekommende danskere, der er tolerante og derfor bestyrtede over Støjberg, sender deres børn væk fra skoler, der har mange børn med ikke-vestlig baggrund, så viser det med al ønskelig tydelighed at praksis er noget helt andet end smukke ord. Det møde, der kunne være, fravælges af de gode holdninger med allehånde forklaringer som bevidst undgår elefanten i stuen : Der er for mange børn med indvandrerbaggrund i klassen. Hvilken venlig imødekommenhed er dette mønster et udtryk for ? Hykleri skulle jeg mene, for man vil ikke åbent tilkendegive at alene antallet af børn med anden baggrund end dansk er bestemmende for valget. Det tipper ved de 40 %, for så fjerner de dansk/danske forældre ungerne og sender dem i en danskdomineret folkeskole lidt væk fra lokalområdet eller i en privatskole. På gymnasierne ser man det samme. Der var var man for år tilbage åh så tolerante, men i dag er fanden løs hvis skolen ikke får pæredanske børn. Den dag disse grupper slap deres unger løs med Ahmed og Fatima som kammerater, ville der måske blive mere dialog og mindre skyttegravskrig mellem de frelste og de fremmedfjentlige til glæde for alle.

Jens J. Pedersen

Meget tyder på, at indvandrerne giver et gevaldigt overskud, hvis man regner rigtigt. De her opgivne tal er specielt bestilt af Dansk Folkeparti, så de kan bruges i DF's propaganda.

Jeg tror, at vi skal være klar over, at Danmark for problemer, hvis alle indvandrere forsvinder ud af landet!

Eva Schwanenflügel, Ole Frank, Kristen Carsten Munk og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

@Jens J. Pedersen, jeg her intet - absolut intet - tilovers for DFs retorik, men meget tyder på, at du må være talblind.

Jeg er enig i, at vi ikke skal ønske os, at alle indvandrere forsvandt ud af landet - så ville der være en del danskere, der ville være nødt til at rejse sig fra divaneseren. Det kunne utvivlsom være sundt nok, men er næppe realistisk.