Læsetid: 4 min.

Danske Universiteter tager studerendes brev om sexchikane 'meget alvorligt'

Både sammenslutningen Danske Universiteter og universiteterne selv tager godt imod et brev fra studerende om sexchikane på danske universiteter. Flere universiteter er klar med nye tiltag
Flere universiteter vil i den kommende tid lancere tiltag, der skal gøre det nemmere for studerende at indberette sexchikane.

Flere universiteter vil i den kommende tid lancere tiltag, der skal gøre det nemmere for studerende at indberette sexchikane.

Sille Veilmark

14. februar 2018

Samarbejdsorganisationen Danske Universiteter tager ikke let på tirsdagens åbne brev til rektorerne på danske universiteter.

I det åbne brev, som Dagbladet Information bragte i går, skriver 48 kvindelige studerende, at de ikke føler sig hørt eller taget alvorligt i sager om sexchikane på deres universiteter. Fordi de ønsker anonymitet, er Danske Studerendes Fællesråd (DSF) den officielle afsender af brevet.

»Vi er glade for, at den her debat er startet, så vi kan få forholdene afdækket og sagerne frem i lyset. Jeg tager det meget alvorligt, og det viser også en vis tyngde, at 48 kvinde har organiseret sig på tværs af universiteter,« siger direktør for Danske Universiteter Jesper Langergaard.

Sammenslutningen har ovenpå de seneste ugers debat om sexchikane i studiemiljøer påbegyndt et samarbejde med Danske Studerendes Fællesråd (DSF), så de sammen kan finde nye tiltag til at løse og afdække omfanget af sexchikane på danske universiteter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torsten Jacobsen

De 48 anonyme brevskrivere var studerende fra KU, RUC, DTU, CBS og Aarhus Universitet (AU). Sidstnævnte afdækker som det eneste danske universitet allerede omfanget af sexchikane blandt studerende gennem studiemiljøundersøgelser i 2011, 2014 og 2017. Den seneste undersøgelsen viser at 0,7 procent af de 15.000 respondenter, altså godt 100 personer, har været udsat for sexchikane inden for de seneste 12 måneder.

Endelig lidt substans at grave sig ned i for dagbladenes ihærdige journalister. Måske man kunne bringe sig denne seneste undersøgelse i hænde, for så at delagtiggøre vi læsere i en nærmere analyse af dens resultater?

For det første er det vel en diskussion værd, hvorvidt det er "alt for mange", når 0.7% af respondenterne giver udtryk for at have været udsat for sexchikane i løbet af et år? Man kan vel - ikke mindst tidens ophidselse taget i betragtning - med lige så god ret hævde, at der er tale om et glædeligt og forbavsende lavt tal?

Dette første afhænger ikke mindst af metodikken i den nævnte studiemiljøundersøgelse? For er der tale om rene selvrapporteringer, dvs. subjektive oplevelser af 'sexchikane'? Og i så fald, hvad kvalificerer så betegnelsen 'sexchikane'? Er der i undersøgelsen opstillet nogen objektive kriterier for dette flydende begreb overhovedet, eller er den subjektive oplevelse nok i sig selv?

Spørgsmål er der som sagt nok af. Med mindre man har bestemt sig for svarene på forhånd, naturligvis. For mit eget vedkommende afventer jeg en nærmere afdækning af dette indtil videre underbelyste emne i spænding...

Carsten Munk, Peter Hansen og Morten Clausen anbefalede denne kommentar
John Damm Sørensen

Ansatte på DTU bliver ligeledes spurgt ud om sexchikane i universitetet undersøgelser af det psykiske arbejdsmiljø. En aktindsigt ville måske være interessant.

Bjarne Asmussen

Der må foretages en grundig undersøgelse af forholdene og anmeldelser må laves hos politiet hurtigst muligt.

0,7% er selvfølgelig alt for meget og det skal stoppes.

Folk skal lære hvordan man opfører sig og hvad man ikke gør. Andre skal lærer hvornår noget ikke er krænkende eller ulovligt.

Der burde også blive undersøgt hvorfor minimum 5,2% af alle voldtægtsanklager er beviseligt opdigtede:

https://www.researchgate.net/publication/287327655_Assessing_Police_Clas...