Læsetid: 14 min.

Da der ikke var flere penge at hente til velfærd på skat, reformer og resultatkontrakter, kastede Moderniseringsstyrelsen sig over de offentlige ansattes løn, fridage og frokostpauser

Forhandlingerne om nye overenskomster for de offentlige ansatte er gået i stå. Baggrunden for den ulmende konflikt er en ny værdikamp i den offentlige sektor, hvor Moderniseringsstyrelsen forsøger at hente mere velfærd via indgreb i de offentligt ansattes løn- og arbejdsvilkår. Information tegner et portræt af en upopulær styrelse
Tilbage i de første år af Moderniseringsstyrelsens levetid hører offentligheden ikke meget til den nye styrelse på Landgreven 4. Men da Kommunernes Landsforening lockouter folkeskolelærerne i april 2013, indledes der daglige demonstrationer foran styrelsens hidtil så anonyme adresse med solidaritetskaffe og hjemmelavede skilte, der bl.a. viser Bjarne Corydon i gang med at dolke en forpint mandsling med påskriften ’den danske model’.

Tilbage i de første år af Moderniseringsstyrelsens levetid hører offentligheden ikke meget til den nye styrelse på Landgreven 4. Men da Kommunernes Landsforening lockouter folkeskolelærerne i april 2013, indledes der daglige demonstrationer foran styrelsens hidtil så anonyme adresse med solidaritetskaffe og hjemmelavede skilte, der bl.a. viser Bjarne Corydon i gang med at dolke en forpint mandsling med påskriften ’den danske model’.

Thomas Lekfeldt

16. februar 2018

Den 27. oktober 2011 udsender Finansministeriet en pressemeddelelse om noget så tilforladeligt, nogle vil sige kedeligt, som en organisationsforandring blandt Slotsholmens anonyme budgetbisser. Nyskabelsen hedder Moderniseringsstyrelsen og er en sammenlægning af Økonomistyrelsen og Personalestyrelsen. Den skal, skriver Finansministeriet, »frigøre de betydelige ressourcer, der ligger i modernisering af de offentlige overenskomster, bedre offentlig økonomistyring og i bedre ledelse«.

Den daværende socialdemokratiske finansminister Bjarne Corydon har store forventninger til den nye styrelse, udtaler han i pressemeddelelsen:

»Med de nye styrelser får vi målrettede institutioner til at fremme en effektiv offentlig sektor. Krisen betyder, at det er vigtigere end nogensinde, at vi udnytter hver en krone bedst mulig og sikrer, at der er ressourcer til velfærden i de kommende år. Digitalisering, smidige arbejdstidsregler og bedre ledelse kan frigive meget betydelige ressourcer.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Egon Clausen
 • Anne Eriksen
 • lars søgaard-jensen
 • Bjarne Andersen
 • David Zennaro
 • Katrine Damm
 • Torben K L Jensen
 • C Munk
 • Hans Larsen
 • Anders Graae
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Eva Schwanenflügel
 • Tommy Clausen
 • Niels Duus Nielsen
 • Kurt Nielsen
 • Lise Lotte Rahbek
 • Sebastian Sylvester Rosenberg
 • Oluf Husted
 • Michael Hullevad
Egon Clausen, Anne Eriksen, lars søgaard-jensen, Bjarne Andersen, David Zennaro, Katrine Damm, Torben K L Jensen, C Munk, Hans Larsen, Anders Graae, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Tommy Clausen, Niels Duus Nielsen, Kurt Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Sebastian Sylvester Rosenberg, Oluf Husted og Michael Hullevad anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Først og fremmest: samfundet drives for de penge, der tjenes ind i eksporterhverv. De opkræves ganske vist igennem lønmodtagernes løn, men det er alene en foranstaltning til at sikre, at virksomhederne ikke kan unddrage sig al den skat, de er skyldige.
Man bør i den erkendelse revolutionere skattesystemet, give lønmodtagere en nettoløn og opkræve en to- eller tredelt erhvervsskat, der dels bygger på en afgift, som alle over et omsætningsminimum skal betale, dels en procentvis omsætningsafgift og dels en ekstre afgift for meget store overskud.
Det vil være betydeligt mere enkelt at opkræve, det vil altså også lettere virksomhedernes regnskabspligt og dermed i sig selv være attraktivt.
Først og fremmest vil det afskaffe den cirkusforestilling, artiklen omtaler, hvor folk oplever at have en interesse i statens nødvendige udgifter.

Anne Eriksen, Lars Jørgensen, Jens Thaarup Nyberg, Karsten Aaen, John Andersen, Karsten Lundsby, Povl Jensen, Eva Schwanenflügel, Tommy Clausen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Mette-Line Thorup

Og det er jo rigtig smart med Moderniseringsstyrelsens gode forbindelser til Regeringen.

Hvis de offentligt ansatte finder på at strejke, så kan strejken bringes til ophør ved lov i Folketinget. Og hvis de ikke strejker, så bliver de lock-out'ed - og så bliver lock-out'en bragt til ophør ved lov.

Sådan barberes den ged - glem alt om aftaleretten.

Torben Kjeldsen, Ib Christensen, Mogens Holme, Anne Eriksen, jørgen djørup, Bjarne Andersen, Flemming Berger, Torben Bruhn Andersen, Britt Skardhamar, John S. Hansen, Katrine Damm, kjeld jensen, morten rosendahl larsen, Torben K L Jensen, Kim Houmøller, Vibeke Hansen, John Andersen, lars søgaard-jensen, P.G. Olsen, Lise Lotte Rahbek, Karsten Lundsby, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Tommy Clausen, Oluf Husted, Niels Duus Nielsen, Børge Neiiendam og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
Børge Neiiendam

Moderniseringstyrelsen er en ækel polyp, skabt i en neoteknokratisk hjerne og bemandet med ansatte der har en forkærlighed for statsmagt og kold beregning.

Mogens Holme, Anne Eriksen, Vivi Rindom, Anders Skot-Hansen, Steffen Gliese, Torben Bruhn Andersen, kjeld jensen, Karsten Aaen, Vibeke Hansen, John Andersen, Lise Lotte Rahbek, Egon Stich, Karsten Lundsby, Anna Sørensen, Povl Jensen, Jens Illum, Allan Filtenborg, Eva Schwanenflügel, Tommy Clausen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Hvad vi ser her, er intet andet end nedlæggelsen af den danske model og etableringen af et nyt, korporativt system til styring af hele den offentlige sektor. Korporative systemer forbindes normalt med totalitære samfund, navnlig Mussolinis Italien.

Generalprøven fandt sted med lærerlockouten i 2013, og den gik glat og næsten gnidningsfrit takket være en snorksovende presse. Hvis denne artikel er begyndelsen på en opvågning i det danske pressekorps, er det tænkeligt, at denne de facto afskaffelse af vores demokrati kan standses. Spørgsmålet er, om det ikke allerede er for sent. Den fjerde statsmagt synes at have abdiceret.

Niki Dan Berthelsen, Bo Klindt Poulsen , Anne Eriksen, Steen K Petersen, jørgen djørup, Bjarne Andersen, Vivi Rindom, Anders Skot-Hansen, Mette Poulsen, Lars Jørgensen, Curt Sørensen, Steffen Gliese, Flemming Berger, Hanne Ribens, Jens Thaarup Nyberg, Torben Bruhn Andersen, Britt Skardhamar, Katrine Damm, kjeld jensen, Karsten Aaen, morten rosendahl larsen, Torben K L Jensen, Jens Jensen, Kim Houmøller, jens peter hansen, Niels Bent Johansen, Vibeke Hansen, Tue Romanow, Dorte Sørensen, Per Kaas Mortensen, Anders Graae, John Andersen, lars søgaard-jensen, Børge Neiiendam, Taina Berg, Lise Lotte Rahbek, Hans Larsen, Egon Stich, Karsten Lundsby, Ebbe Overbye, Anna Sørensen, Povl Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Jens Illum, Allan Filtenborg, Eva Schwanenflügel, Tommy Clausen, Niels Duus Nielsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Allan Filtenborg

Gad vide hvad Moderniseringsstyrelsens gøren og laden har haft af menneskelige omkostninger? Gad vide hvor mange der sidder uarbejdsdygtige tilbage, kronisk syge i effektivitetens navn og ikke mindst hvad det har kostet?

Bo Klindt Poulsen , Anne Eriksen, Bjarne Andersen, Torben Bruhn Andersen, Karsten Aaen, kjeld jensen, Torben K L Jensen, C Munk, Asger Harlung, Børge Neiiendam, Anna Sørensen, Povl Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Man kan ikke skære de offentlige lønudgifter over en kam. De menige medarbejderes løn er stagneret, mens de øverste lederes løn er fuldstændig stukket af med især fratrædelsesordninger og dyre bonuser. Det begrundes med at man skal konkurrere med det private erhvervsliv om topchefer, der rekrutteres udefra, istedet for at avancere indenfor sektoren.
Dermed kommer også chefer ind i billedet, som slet ikke har indsigt i hvordan de offentligt ansatte egentlig arbejder med mennesker.
Der er en maskinel dagsorden, der slet ikke tager højde for, at man ikke kan effektivisere tiden man har brug for til eksempelvis at relatere til fru Sørensen, der sidder gigtplaget i sin kørestol, således at hun udover rengøring og toiletbesøg også får en menneskelig kontakt. Eller normeringen i børnehaven, hvor det nu forudsættes, at en enkelt pædagog kan bedrive sin profession ordentligt, med indlevelse i det enkelte barn - der nu også omfatter inkluderede børn med udiagnosticerede problemer - selvom der er 15-20 børn, der skal deles om hende/ham.
At spare på lønnen skal åbenbart kun foregå i de nederste lag af hierakiet, ligesom effektiviseringerne rammer de borgere, der har brug for hjælp. Det svarer til, som det ofte er sagt, at fodre hunden med sin egen hale.
Fru Sørensen bliver glemt på toilettet natten over, børn kommer hjem med bidemærker i kinden, fordi der ikke er tid eller råd til dem.
Så hvordan vi får mere velfærd ved at beskære og forringe de offentlige ydelser, er en øvelse der udelukkende fungerer i teorien på et regneark.
De professionelle medarbejdere forlader den offentlige sektor i stimer, og det bliver sværere og sværere at tiltrække nye elever på uddannelserne. I mellemtiden hyres revl og krat ind som substitutter for de der faktisk ved hvad de har med at gøre.
Men det er måske også det, der er meningen? En offentlig sektor bemandet med tidligere taxichauffører, pornofotografer, butiksansatte, vinduespudsere og andre ufaglærte ville selvfølgelig medføre store besparelser. Altimens topcheferne render frem og tilbage fra konsulentfirmaer som MacKinsey.

Malene Stokholm, Torben Kjeldsen, Mogens Holme, Anne Eriksen, Jesper Sano Højdal, Steen K Petersen, Bjarne Andersen, Lars Jørgensen, Steffen Gliese, Jens Thaarup Nyberg, John S. Hansen, Finn Egelund, Katrine Damm, kjeld jensen, Karsten Aaen, C Munk, Kim Houmøller, Niels Bent Johansen, Frede Jørgensen, Asger Harlung, Henrik holm hansen, Dorte Sørensen, Per Kaas Mortensen, Anders Graae, John Andersen, lars søgaard-jensen, Børge Neiiendam, Bjarne Bisgaard Jensen, Lise Lotte Rahbek, Egon Stich, Karsten Lundsby, Povl Jensen og Anna Sørensen anbefalede denne kommentar
Jan Christensen

Noa Redington er ekspert i at tale udenom: "Det er legitimt at interessere sig for statens udgifter." Ja, men det burde være økonomi for begyndere også at interessere sig for, hvordan de forskellige udgifter fungerer i samfundsøkonomien. Så længe udgifter til børnepasning og ældrepleje kun ses som udgifter, så praktiserer Finansministeriet den systemfejl, der sikkert og effektivt nedbryder et ellers velfungerende samfund og gør det til en parodi på minimalstaten. Tænk at Socialdemokraterne ikke kan være mere visionære.

Poul-Erik Hjort Pedersen, Anne Eriksen, Steen K Petersen, Bjarne Andersen, Robert Söderstand, ingemaje lange, Lars Jørgensen, David Zennaro, Steffen Gliese, Jens Thaarup Nyberg, Kim Houmøller, Katrine Damm, kjeld jensen, Karsten Aaen, Torben K L Jensen, C Munk, Kenneth Jacobsen, Tue Romanow, Eva Schwanenflügel, Per Kaas Mortensen, John Andersen, lars søgaard-jensen, Børge Neiiendam, Bjarne Bisgaard Jensen, Lise Lotte Rahbek, Povl Jensen og Anna Sørensen anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

Forkvinden fra FTF var i Deadline her den anden aften, hvor hun blev forsøgt underløbet af Niels Krause Kjær med spørgsmål ala "Hvad nu hvis den såkaldte musketered om lærernes arbejdstid kommer til at koste dine medlemmer penge eller medfører en konflikt?" Hun holdt hovedet koldt og understregede nødvendigheden af at man stod skulder ved skulder og modstod atbejdsgivernes forsøg på at underløbe systemet. RESPEKT

Niki Dan Berthelsen, Bo Sørensen, Anne Eriksen, Steen K Petersen, jørgen djørup, David Zennaro, Steffen Gliese, Flemming Berger, Torben Bruhn Andersen, Katrine Damm, Karsten Aaen, Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen, Anders Graae, John Andersen, Børge Neiiendam, Allan Filtenborg, Torben Lindegaard, Taina Berg, Hans Larsen, Egon Stich, Karsten Lundsby og Anna Sørensen anbefalede denne kommentar
Anna Sørensen

Ren manipulation!!!
"Moderniserings"-styrelsen.... Smag lige på ordet... Et tydeligt eksempel på 'New Speak', som startede under Anders Fogh-regeringen. Ingen kan kritiserer nogen for at ville modernisere, men det fortæller ikke noget som helst om styrelsens arbejdsområde:
Hvad siger navnet om styrelsens opgave, funktion, formål? Hvad laver de i en 'moderniserings-styrelse?
Det viser sig nu at de stort set styrer det hele fra styrelsen!! Er det bare Finansministeriets 'forlængede arm'?

Vi skal i den grad være opmærksomme, når New Speak forekommer, ikke mindst pressen. Hensigten med nysprog/New Speak er nemlig at styre vores tanker og er ren manipulation af borgerne. OG det stik modsatte af demokratisk samtale mellem borgerne (som jo også er staten, den består af folk vi har ansat til at styre landet ;o).
Men en 'stat' kan også udvikle sig til et magt-organ, hvor nogle mennesker prøver at styre andre mennesker, enten direkte ved vold (diktaturer) eller usynlige midler som New Speak).
Læs gerne Viktor Klemperer: "Linqua Tertii Imperii" om Nazi-Tysklands under 2. Verdenskrig og deres brug af 'nysprog'...
Ha' en god, new speak-fri dag... ;o)

Lillian Larsen, Poul-Erik Hjort Pedersen, Mogens Holme, Anne Eriksen, jørgen djørup, Anders Skot-Hansen, Kim Houmøller, Steffen Gliese, Torben Bruhn Andersen, Katrine Damm, Karsten Aaen, Niels Bent Johansen, Asger Harlung, Eva Schwanenflügel, lars søgaard-jensen, Frede Jørgensen, Børge Neiiendam, Bjarne Bisgaard Jensen og Taina Berg anbefalede denne kommentar
Johnny Werngreen

Tak for en virkelig god artikel, som måske kan få danske vælgere til at indse, at teknokratisk ledelse af velfærdsprofessionerne er noget af det mest stupide, en offentlig styrelse i nyere tid har bedrevet. Ved at fjerne fokus fra kerneydelserne har man suget så meget af livskraften ud af professionsudøverne, at mange har svært ved at fungere fagligt tilfredsstillende. Det er et skoleeksempel på dårlig ledelse, og det er dyrt, for vi har som samfund brug for de kerneydelser, som man ved overstyring lægger hindringer i vejen.

Anne Eriksen, lars søgaard-jensen, Anders Skot-Hansen, ingemaje lange, Karsten Lundsby, Steffen Gliese, Kim Houmøller, Bjarne Bisgaard Jensen, Katrine Damm, Karsten Aaen, C Munk, Jørgen Wassmann, Asger Harlung, Eva Schwanenflügel og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Henrik holm hansen

konkurrence staten (og her menes konkurrencen mellem borgerne) blev udrullet under en S ledet regering men mon ikke strejker og demonstrationer hvis de er omfattenede nok kan blødgøre de hårde hjerter i styrelsen en rigtig god artikel Mere af det

Mogens Holme, Anne Eriksen, Steffen Gliese, Karsten Aaen, C Munk og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Den tid, man bruger på sin arbejdsplads, i den tid er man ikke hjemme, men på arbejde, og det skal man have løn for.

Det er fuldstændigt absurd og inderligt usympatisk, at der findes steder, hvor dette ikke er en selvfølge.

Torben Kjeldsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Steffen Gliese, Flemming Berger, Karsten Aaen, C Munk, Hans Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Bjarne Corydon har været en dyr fornøjelse på alle parametre - både menneskeligt og økonomisk.
NPM og lederne kommer til at koste det hvide ud af øjnene med de lange briller på.
Til sidt i artiklen anbefales det eneste rigtige : Skrot regnemodellerne i finansministeriet - lav nogle nye der indregner de dynamiske effekter af alle investeringer der gavner trykheden for arbejdende forældre og deres børns fremtid og man vil se nogle tal i arbejdsudbuddet der signalerer at der er god økonomi i at gøre det gratis. - Over hele linjen. Det ved de godt - men de er begyndt at elske pisken.

Anne Eriksen, Cristina Nielsen, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, David Zennaro, Steffen Gliese, Torben Bruhn Andersen, Karsten Aaen og C Munk anbefalede denne kommentar
Henrik Brøndum

Jeg mener overskriften er en "ikke nyhed". Det har altid været en væsentlig del af den samlede offentlige udgiftspolitik, at sørge for løntilbageholdenhed (skønt ord i en ellers søvnig debat) for de offentlige ansatte. Se f.eks. "Når Staten skal Spare" af Torben Beck Jørgensen.

Niels K. Nielsen

Anna Sørensen
16. februar, 2018 - 09:24

Den hellige Velfærdsstat og dens fortræffeligheder er banket ind i knolden på de fleste danskere - som New Speak.

Ingen taler om udgifterne samt de menneskelige og miljømæssige omkostninger af det åg af offentlige udgifter, som de arbejdende i samfundet og naturen skal bære.

Redington m.fl. sætter kikkerten for det blinde øje. Naturligvis er det legitimt, at politikerne forsvarer samfundets økonomiske interesser og sikrer, at skatteyderne får mest muligt for pengene. Men filmen knækker, når de bruger lovgivningsmagten til at tryne lønmodtagerne, sådan som de gjorde i 2013 mod lærerne. Den danske model bygger på en anstændig brug af lovindgreb i fastlåste overenskomstmæssige konflikter. Når lovgivningsmagten og regeringen rotter sig sammen med arbejdsgiverne, er vi ovre i ren korporatisme. Og det er uanstændigt. slet og ret.

Anne Eriksen, lars søgaard-jensen, jørgen djørup, Bjarne Andersen, Allan Filtenborg, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Bjarne Bisgaard Jensen, Steffen Gliese, Flemming Berger, Kim Houmøller, Torben Bruhn Andersen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Poul Taankvist (svensker?) udtaler her i Information:

»Til OK18 har vi eksempelvis stillet krav om decentralisering af løndannelsen, fordi ca. 90 procent af lønmidlerne til de statsansatte er fastsat i centrale regler og overenskomster. Vi tror på, at man får mere værdi for de 90 milliarder kroner, hvis en større del af dem bliver fordelt lokalt ude på de enkelte arbejdspladser. På den måde kan lønnen bedre kobles med den enkelte arbejdsplads strategi, kerneydelse og medarbejdernes motivation.«

Atter engang ser vi hvordan Moderniserings-styrelsen og Finansministeriet tænker: de tror, at folk, der er ansat i den offentlige sektor, udelukkende bliver motiveret af at få flere penge! Men se, sådan er det ikke! Adskillige undersøgelser viser, at dette slet slet ikke er tilfældet! NPM's største fejl ift. den offentlige sektor er at tro, at den offentlige sektor er som den private sektor, f.eks. som en kjole-fabrik, hvor arbejderne får en bonus, hvis de producerer flere kjoler end fabrikkens måltal siger, at de skal!

Desuden overser Paul Taankvist også det her - der er forskel på at sidde på et offentligt kontor i et ministerium og lave analyser af dette eller hint, og så at være ude hos hr. Jensen eller Fru Hansen som sosu-assistent, eller stå foran en klasse og undervise 20-30 elever, og lære dem noget.
Og nu ved jeg ikke helt, hvad denne svensker? Taankvist mener med kerneydelsen? - det er sådan et meget moderne ord som vistnok blev opfundet af Anders Fogh Rasmussen, og så videreført af Bjarne Corydon - vistnok for at få forklare?, hvordan det dog kunne være, at de offentligt ansatte ledere har fået en hel del store lønstigninger......

Taankvist synes totalt uvidende om, at da man i Sverige gjorde det sammen, decentraliserede løndannelsen, bl.a. lagde løn-dannelsen hos de svenske lærere ud til de enkelte kommuner, og i nogle tilfælde også til den enkelte skole, ja, der har det medført, at en hel del svenske lærere har forladt erhvervet og faget som lærere - og det er meget besværligt at få unge svenskere til at søge ind som lærere....

Anne Eriksen, lars søgaard-jensen, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar

Urimelighederne vil ingen ende tage for det skal kunne betale sig at arbejde, men man skal vist arbejde før end det kan betale sig. I Frankrig vil lastbilchaufførerne have løn af Staten, da de ikke kunne arbejde. Da snevejret satte ind på RN 118 måtte de spise deres madpakke i stedet for at køre truck, da de sad fast. Da de første ubekymrede om snedriverne størrelse kørte fast tog de næste nødsporet, og til sidst sad alle helt fast og blokerede al trafik i flere døgn. Sneplove kunne ikke, ja ingen kunne komme hverken frem eller tilbage, og folk måtte overleve i bilen eller gå hjem. C'est con, som man siger på fransk, nå nej, Information skriver con betyder kusse. Og tænk, om få år er fransk det næst mest talte sprog i verden sagde de i aftes...

Poul Taankvist udtaler også dette her:
"Borgerne har en forventning om, at staten leverer service og velfærd 24/7 og ikke kun på hverdage fra 9-16. Derfor er det afgørende, at vi har fleksible arbejdstidsregler, så de lokale arbejdsgivere har mulighed for at tilrettelægge arbejdet, så man bedst muligt kan imødekomme borgernes behov.«"

Jeg ved ikke helt, hvad Taankvist mener her? Men hvis han mener det, er det da så ikke mærkeligt at man med centraliseringen af alt og alle, især i provinsen, har nedlagt politiet, har nedlagt domstolene, mm. og mv. ved kommunal-reformen af 2007 - politiet i visse områder af DK, i visse provinsbyer, især i Jylland, har kun åbent en eller to dage om ugen; dertil kommer, at også de lokale sygehuse er blevet nedlagt - som følge af kommunal-reformen af 2007. Og hvorfor har man så valgt - fra Finansministeriets side - og fra Folketingets side - helt at afskaffe de døgnåbne apoteker? Hyklerisk er dette jo fra Taankvist's side....

Og dertil kommer det her:
Taankvist, og Moderniserings-styrelsen, skal da aldeles ikke bestemme, hvordan hjemmeplejen i f.eks. Kolding Kommune, Esbjerg Kommune, eller Horsens kommune, eller i Odense kommune vælger at organisere deres sosu-assistenters arbejde; allerede i dag har man, i kommunerne, mulighed for at organisere arbejdet så borgernes behov bliver tilgodeset mest muligt....

Katrine Vinther Nielsen, Anne Eriksen, lars søgaard-jensen, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
olivier goulin

Hvad sker der med avisernes overskrifter?

De er lidt som dovne folks Word-dokumenter, som bare tager navn efter den første sætning i dokumentet.

At konstruere koncise overskrifter plejede at være en redaktionel kompetence - men formentlig sparet væk efterhånden.

/O

Anne Eriksen, Jens Falkenberg og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Karsten Aaen, manipulationen ligger i, at de lokale LEDERE skal have mulighed for - men reelt er det selvfølgelig de faglige medarbejdere, der skal have lejlighed sammen med borgerne at finde de optimale løsninger på borgernes problemer, og så må forvaltningen sørge for at finde pengene.

Anne Eriksen, lars søgaard-jensen, Eva Schwanenflügel og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Torben Kjeldsen

Modernitetsstyrelsen er gift for et demokratisk velfærdssamfund, hverken mere eller mindre. Den er alene et ideologisk redskab, fuldstændig uden en rationel kerne af fornuft, når det gælder udvikling af et moderne demokratisk samfund. En nedlæggelse ville være en ærefuld symbolsk handling og give værdi til en forsat udvikling af vores meget effektive offentlige sektor. Det vil fx give mere plads til demokratiske åbne diskussioner blandt politikere og medarbejdere. Baseret på forhandlede værdier fremfor et snævert magtfuldt centralistisk og neoliberalt tankesæt, hvortil den herskende New public management er forankret. Ingen tvivl, var Danmark en koncern kunne man med en hvis form for rationel fornuft anvende det herskende snævre værdisæt. Men vi er ikke en koncern, vi er et demokrati, desværre et udsat demokrati. Et af de nyere største tab for et ægte folkeligt demokrati var fx kommunalreformen, og ændringen af styrelsen af universiteterne. Næste offer er som det fremgår de offentlige ansattes arbejdsbetingelser og lidt mere skjult kommunernes selvstyre.
PS. Måske skulle man sende hele styrelsen ud i ’Alene i Vildmarken. Så kunne vi spille på om de overlevede efter ideologien i Fluernes herre, regler og kontrol eller de opdagede at overlevelse handler om omsorg, deling, fælleskab og selvbestemmelse. Jeg vil vædde på at de gode medarbejdere selvfølgelig valgte demokrati og selvbestemmelse, med nærvær og omsorg. Præcis det de hjemme hos dem selv i deres fine varme kontor langt væk fra os der skal yde varme til andre, ved giver værdi. Nemlig kortere arbejdstid og længere frokosttid. Det skaber nemlig ægte værdi, og spin of er sjovt nok også højre indtjening.

Lillian Larsen, Steffen Gliese, Karsten Aaen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar