Læsetid: 6 min.

Nu er der jobfest i Danmark. Men det betyder ikke, at alt er godt. Hvad gør vi så?

Mens forhandlinger om ny overenskomst til offentligt ansatte i går brød sammen pga. uenighed om løn, buldrer beskæftigelsen derudad, og Danmark slår snart EU-rekord som det mest arbejdende land. Men selv om der er fest, er alt langtfra godt. Arbejdsgiverne og LA vil have reformer. Fagbevægelsen efterlyser job til dem, der stadig er ledige, og mere i løn, mens økonomer advarer mod ulighed. Information giver et overblik over positionerne
Dansk Industris direktør, Karsten Dybvad, advarer da også om, at overophedning og en faretruende mangel på arbejdskraft vil skade dansk økonomi og det opsving, der er i gang.

Dansk Industris direktør, Karsten Dybvad, advarer da også om, at overophedning og en faretruende mangel på arbejdskraft vil skade dansk økonomi og det opsving, der er i gang.

Mads Nissen/Ritzau Scanpix

24. februar 2018

Arbejdsgivere: Øg arbejdsudbuddet

Beskæftigelsen er 1.100 hoveder fra at sætte dansk rekord, lyder det glade budskab fra Danmarks Statistik, som kan oplyse, at 2.721.000 personer i december måned havde et lønmodtagerjob. Og jobvæksten fortsætter, viser prognoser.

Men den slags er langtfra sød musik i arbejdsgivernes ører, der synes svære at gøre rigtig tilfredse.

Når dansk økonomi har det skidt, er det produktiviteten, den er gal med. Og når det går godt, er det arbejdsudbuddet, der er problemet, som en twitterbruger kommenterede forleden.

Dansk Industris direktør, Karsten Dybvad, advarer da også om, at overophedning og en faretruende mangel på arbejdskraft vil skade dansk økonomi og det opsving, der er i gang. I DI forventer de, at beskæftigelsen vil stige med 36.000 personer i 2018 og 31.000 i 2019 efter en fremgang på 45.000 personer i 2017.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Kurt Nielsen
 • Torben K L Jensen
 • Anne Eriksen
 • Britta Hansen
 • Bjørn Pedersen
 • Eva Schwanenflügel
 • Lise Lotte Rahbek
 • Michael Hullevad
 • Ervin Lazar
 • Cristina Nielsen
Kurt Nielsen, Torben K L Jensen, Anne Eriksen, Britta Hansen, Bjørn Pedersen, Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek, Michael Hullevad, Ervin Lazar og Cristina Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Løsningen på alle disse problemer er en gennemgribende automatisering af så mange jobfunktioner som muligt - og en omlægning af den produktion til behovsstyring snarere end konkurrence på et marked.
Dertil så solidarisk fordeling af overskuddet - efter en betydelig erhvervsbeskatning til at sikre den universelle velfærd.

Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel, Torben K L Jensen, Lise Lotte Rahbek og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

DI vil have flere udlændinge; LA vil have de syge i arbejde; økonomerne vil have den relative ulighed ned, og 3F opfordrer alle til at spise brød til, da der er masser af ledige at tage af.

Hvem skal man tro? Jeg sætter mine penge på AE, som forudser, at danskerne vil gå ned med stress i hidtil uhørt grad. Når man har stress, består kuren jo i bl. a. i at undgå arbejdspladsen og holde fri i en periode, så det gamle ord vil blive sandhed: Arbeit macht Frei!

Eva Bertram, Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Det er ikke et mål i sig selv at så mange som muligt konkurrerer om at få lov at løbe med i hamsterhjulet og slås om at tjene penge til de allerrigeste.. eller.. ?

Ib Christensen, Eva Schwanenflügel, morten rosendahl larsen, Flemming Berger, Tue Romanow og Vibeke Hansen anbefalede denne kommentar

Vi går i gag med at uddanne alle de på offentlig forsørgelse. Der er brug for alle og Danmark bliver et riger samfund hvis alle uddanner sig. Ingen skolegang = ingen kontanthjælp-

Nils Bæjden -
"der er brug for alle".
Det er ikke det, vi ledige på 60+ oplever.

Eva Bertram, Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen, Hans Larsen, Kim Houmøller, Tue Romanow, Ebbe Overbye og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

" Det er ikke det, vi ledige på 60+ oplever."

Og det er trist og en kæmpe fejl. Men min personlige mening er at alle skal uddannes. Samfundet bliver rigere med bedre uddannede mennesker. Uanset om de arbejder eller ej.