Læsetid: 8 min.

K-borgmester: Borgerlighed er at finde balancen mellem sikkerhed og frihed

For den konservative borgmester Sofia Osmani handler borgerlighed først og fremmest om ansvar. Frihed og lavere skat skal der også være plads til i den konservative version af borgerlighed, men uden den liberalistiske overbygning, mener en af de nye borgerlige stemmer
Staten skal blande sig mindre, mener den konservative Lyngby- borgmester Sofia Osmani. Det gælder ikke mindst på skoleområdet, hvor ansvaret i alt for høj grad er blevet fjernet fra forældrene, mener hun.

Staten skal blande sig mindre, mener den konservative Lyngby- borgmester Sofia Osmani. Det gælder ikke mindst på skoleområdet, hvor ansvaret i alt for høj grad er blevet fjernet fra forældrene, mener hun.

Sofie Amalie Klougart

5. februar 2018

Der står en funklende spade ved siden af Sofia Osmanis skrivebord, hvor der er udsigt til det regnvåde Lyngby. Det er en Maserati-spade, som hun brugte til første spadestik for Ferraris kommende bilhus, forklarer den spinkle og elegante borgmester i Lyngby-Taarbæk.

Selv kører Sofia Osmani i Nissan, fortæller hun og skænker te op, mens hun forklarer, hvor akavet det kan være ikke at kunne lide kaffe i kommunalpolitik.

Trods tedrikkeriet blev den 38-årige Osmani i 2017 genvalgt og fik mere end 23 procent af stemmerne i kommunen. Bydronning kan Sofia Osmani måske ikke kalde sig endnu, men for at høre en af de nye borgerlige stemmer er Information taget til Nordsjælland for at spørge, hvad borgerlighed er i dagens Danmark.

Hos Sofia Osmani går ordet ansvar igen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Bemærkning til - "....man bliver heller ikke et bedre menneske af, at ens handlinger ikke har konsekvenser, så her må hensynet til retsfølelsen og offeret vægte højt, og det er borgeligt," -
Det må så betyde, at det ikke er borgerlig politik, at lade Inger Støjberg blive som minister, når hun flere gange har givet Folketinget ukorrekte oplysninger.

Flemming Berger, Martin Madsen, Marie Jensen, Arne Lund, Torben Bruhn Andersen, Niels Duus Nielsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Mogens Holme, Lars Jørgensen, Anne Eriksen, Tue Romanow, John S. Hansen, Eva Schwanenflügel, Josephine Kaldan og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Bagefter raden af borgerlige koryfæer håber jeg, vi får en meget lang serie om hvad det vil sige at være socialist.

Flemming Berger, Marie Jensen, Vivi Rindom, Torben Bruhn Andersen, Jan Damskier, Torben K L Jensen, Mogens Holme, Anne Eriksen, Carsten Wienholtz, Hans Larsen og Helle Christiansen anbefalede denne kommentar
Michael Pedersen

Dorte Sørensens evige evne til at side-tracking debatterne er legendarisk.

IS er venstre minister men Osmani er konservativ lokalpolitiker.

Henning Wettendorff

".. kunne et fællesborgerligt projekt være at give ansvar tilbage til kommunerne. Især på folkeskoleområdet mener hun, at der er behov for større frihedsgrader."
Det er et forståeligt ønske set fra borgmesterstolen. Ønsker Osmani især mere frihed til byråd og forvaltninger - eller snarere frihed til skoler og forældre? Det er forskellige friheder, når man tænker på den skruetvinge, Christiansborg og KL har været fælles om at sætte folkeskolen i.