Læsetid: 2 min.

Mette Frederiksen: Ikke-vestlig indvandring den største udfordring i Danmark

Sammensætningen af Danmarks befolkning har ændret sig med uhørt hast siden 1980, siger Mette Frederiksen
»Det her er et opgør med, hvad det vil sige at være humanist. Hvis vi laver et nyt asylsystem, så kan vi hjælpe mange flere,« siger Mette Frederiksen på mandagens pressemøde

»Det her er et opgør med, hvad det vil sige at være humanist. Hvis vi laver et nyt asylsystem, så kan vi hjælpe mange flere,« siger Mette Frederiksen på mandagens pressemøde

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indland
5. februar 2018

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen udråber nu ikke-vestlig indvandring til den største udfordring for Danmark.

Det sker i forbindelse med præsentationen af Socialdemokratiets udspil til et nyt asylsystem med navnet ’Vi skal hjælpe flere og mere’ på Christiansborg.

»Vi kommer med udspillet, fordi vi som resten af det danske samfund kan se, at vi har store udfordringer med integrationen.«

»Det er efter vores opfattelse den største udfordring i det danske samfund nu,« siger Mette Frederiksen.

Hun peger på, at udviklingen er sket med stor fart, og nu bliver politikerne nødt til at skride ind. Ellers vil det danske velfærdssamfund ikke kunne opretholdes i sin nuværende form:

»Den danske befolkning har ændret sig med stor hast. I 1980 havde én procent ikke vestlig-baggrund. Nu er tallet lidt over otte procent. Så hurtigt har befolkningen ikke ændret sig på noget andet tidspunkt i nyere tid,« siger Mette Frederiksen.

Socialdemokratiet foreslår konkret et stop for spontan asylsøgning i Danmark.

Det betyder, at man ikke længere kan rejse til Danmark og bede om asyl, hvorefter man bliver indkvarteret i Danmark mens asylansøgningen behandles.

I stedet kan asylsøgere sendes til lejre i eksempelvis Nordafrika, og der skal indføres et loft over, hvor mange ikke-vestlige personer, der kan komme til Danmark via asylsystemet og familiesammenføring.

Det vil dog ikke betyde, at Danmark hjælper færre flygtninge, understreger Mette Frederiksen.

Hun peger på, at hver gang der i dag bliver brugt 135 kroner på asylsøgere i Europa, bliver der kun brugt én krone på at hjælpe flygtninge i nærområderne:

»Det her er et opgør med, hvad det vil sige at være humanist. Hvis vi laver et nyt asylsystem, så kan vi hjælpe mange flere,« siger Mette Frederiksen.

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen vil ikke lade de øvrige partier i rød blok bremse den retning i asylpolitikken, som partiet nu opstiller:

»Der er en meget bred opbakning i befolkningen til, at vi får styr på tilstrømningen. Det vil ikke ændre sig uanset udfaldet af det kommende folketingsvalg,« siger Mette Frederiksen og tilføjer:

»For nu at sige det meget direkte: Hvis man vil have et tillidsbaseret skandinavisk velfærdssamfund, så bliver man nødt til at styre, hvor mange der kommer her til.«

»Vi kan ikke blive ved med at betale regningen for de mange, der står uden for arbejdsmarkedet. Og vi skal også være enige om de værdier, der gælder i vores samfund,« siger Mette Frederiksen.

Socialdemokratiet vil ikke sætte tal på partiets forslag om et loft, hvor mange med ikke-vestlig baggrund, der må komme til Danmark.

»Vores loft vil blive lagt ud fra de indstillinger og anbefalinger, der kommer fra kommunerne om, hvor mange de effektfuldt kan integrere. Det skal meldes ud é gang om året fra Christiansborg,« siger Mette Frederiksen.

Hun understreger, at loftet både skal gælde flygtninge og familiesammenførte med ikke-vestlig baggrund.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

christian christensen

Er det ved at gå op for resten af Socialdemokratiet med tredive års forsinkelse? Hvad var det Anker sagde i 1987? At vi skal passe på at Danmark ikke bliver overrendt af udlændinge, hvorefter han blev sat grundigt på plads af de andre sosser.

Jesper Westergaard, Søren Ferling, Lars Jørgen Hansen, Bjarne Frederiksen, Steen Piper, Torben Bruhn Andersen, Charlotte Svensgaard, Kim Houmøller, Britta Felsager, Lars Jensen, Jørn Andersen, Martin Sørensen, Maria Jensen, Karsten Lundsby, Peter Hansen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Der er åbenbart ingen grænser for, hvor manipulatorisk og fladpandet Socialdemokratiet er villigt til at argumentere i disse år!

Lillian Larsen, Martin Madsen, Colin Bradley, Jens Winther, Mogens Holme, Flemming Berger, Christian Lucas, Frede Jørgensen, Ole Frank, Allan Stampe Kristiansen, Anders Reinholdt, Knud Chr. Pedersen, Niels Duus Nielsen, Kim Øverup, Tue Romanow, Lasse Glavind og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Kan kun opfordre til at Danmark, når USA kalder kalder næste gang, angriber et vestligt land...

Tak til Mette og og et nu oplyst Socialdemokratiet, det tog 30 år for den anerkendelse, og har kostet S og Danmark dyrt!

Nu gælder det så virkeligt om at handle og ikke kun snakke, Socialdemokratiets nuværende troværdighed hænger i en meget tynd tråd, så de har meget at bevise!

Søren Ferling, Lars Jørgen Hansen, Bjarne Frederiksen, Steen Piper, Karsten Lundsby, Britta Felsager, Torben K L Jensen, Jens Bruun og Maria Jensen anbefalede denne kommentar

Som Niels Hausgaard siger (@Leo Nygaard): "Er de fleste de bedste, eller bare de fleste?"

Colin Bradley, Steffen Gliese, Mogens Holme, Flemming Berger, Christian Mondrup, Vibeke Hansen, Frede Jørgensen, Ole Frank, Karsten Lundsby, Anders Reinholdt, Britta Hansen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
John S. Hansen

S. har prolameret at alle flygtninge skal arbejde 37 timer om ugen.Spændende at se hvad deisse mennesker skal bruges til udover at være en del af det nedafgående lønpres!

Søren Ferling, Martin Madsen, Steffen Gliese, Flemming Berger og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Med den slags holdninger er det altså Mette Frederiksen og hendes partisoldater, der er den største udfordring i Danmark.

Lillian Larsen, Martin Madsen, Colin Bradley, Steffen Gliese, Mogens Holme, Mogens Nielsen, Flemming Berger, Torsten Jacobsen, Frede Jørgensen, Ole Frank, Anders Reinholdt, Dorte Sørensen, Knud Chr. Pedersen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

Skråt op med stigende ulighed, børnefattigdom, ydmygelse af mennesker på overførsel m.m. siger Mette F. Forventer hun et tordnende bifald fra baglandet? Får hun det?

Steffen Gliese, Niels Duus Nielsen, Mogens Holme, Flemming Berger, Frede Jørgensen, Ole Frank, Britta Hansen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

En stor dag hvor landets største parti vælger side i en 30 årig borgerstrid omkring vores ret til at kalde en spade for en spade og et problem for et problem. Vi bruger alt for mange ressourcer på at integrere alt for få i det lille danske samfund i stedet for at gøre en forskel for de rigtig mange flygtninge uden helt basale fornødenheder ude i verden. Dyre penge for en ineffektiv, feel-good, no-good indsats i forhold til udfordringernes omfang. Ren samvittighed er en god ting, men et større resultat er bedre.

Hvis vi kunne være med til at hjælpe inden for de mere sekundære behov som skolegang og beskæftigelse i de mange store flygtningelejre for at forberede en bedre hjemvenden for flygtningene og en bedre start på den nødvendige genopbygning, kunne vi gøre en langt større forskel med de midler, vi råder over.

Det kræver bare, at vi ikke modtager flere flygtninge her, end vi kan lykkes med at integrere og assimilere i vores velfærdssystem, som vi med rette er stolte af, og som vi må kunne enes om ikke kan dække globalt med kun lokal beskatning.

Søren Ferling, Randi Christiansen, Lars Jørgen Hansen, Kim Houmøller, Britta Felsager, Jørn Andersen, Martin Sørensen, Karsten Lundsby og Else Marie Arevad anbefalede denne kommentar

Og jeg sidder i mit opholdsland, hvor hver 4. er født uden for landets grænser, og undrer mig.

For hvad er det egentlig for en udfordring, som Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, ikke er i stand til at klare?
- Det er næppe det økonomiske, for det har lidt forsinket givet vækst i andre lande.
- Det er næppe heller manglen på arbejdskraft, der er stærkt på vej i Danmark med stigende ældre befolkning.

Måske burde Mette Frederiksen også oplyse dette. For som det er nu, ser det ud til at være simpelt og fordummende populisme for de mest lavpandede vælgere.

Randi Christiansen, Martin Madsen, Colin Bradley, Steffen Gliese, Torben Bruhn Andersen, Marie Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Duus Nielsen, Flemming Berger, Martin Pedersen, Frede Jørgensen, Ole Frank, Britta Hansen, Anders Reinholdt, Ebbe Overbye, Tue Romanow og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Er det Mette Frederiksens ambition blive Danmarks svar på Marine Le Pen, og kan det virkelig være hendes bedste svar på Socialdemokratiets krise?
Sådan ser det unægteligt ud.
Hvor sølle!

Martin Madsen, Colin Bradley, Steffen Gliese, Jens Winther, Marie Jensen, Mogens Holme, Frede Jørgensen, Ole Frank, Randi Jensen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Christian De Coninck Lucas

Virkelig Mette? Overbudspolitik på indvandrer området i stedet for gennemarbejdet og empirisk baseret socialpolitik? Det er da en falliterklæring, ifølge mig.

Lillian Larsen, Olaf Tehrani, Steffen Gliese, Marie Jensen, Mogens Holme, Flemming Berger, Frede Jørgensen, Anders Reinholdt og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Anders Reinholdt

Største problem? For hvem? Og i forhold til hvad?

Jeg bor i et område, hvor andelen af borgere med ikke-vestlig baggrund ligger langt over landsgennemsnittet, hvilket også er tilfældet i mine børns skole. Det største og mest følelige problem er de lange skoledage - ikke integrationen.

Socialdemokraterne fokuserer på alle de forkerte ting og trækker samtidig samfundet til højre. Der er snart intet forsonende tilbage ved dem. Vælgerflugten er selvforskyldt.

Lillian Larsen, Martin Madsen, Steffen Gliese, Marie Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Duus Nielsen, Torsten Jacobsen, Mogens Holme, Flemming Berger, Viggo Okholm, Hans Larsen, Knud Chr. Pedersen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Else Marie Arevad

Jeg tror ikke, at Danmark kan afvise spontane asylansøgere uden at komme i konflikt med flygtningekonventionen, og det vil socialdemokraterne nok helst undgå.

Lars Steffensen

Hvis indvandringen hidtil aligevel udvikler sig til at være et stort problem, så kan vi trods alt glæde os over at det ikke er gået helt så galt som i Tyskland, England og Sverige. Og at det er et problem som det højest tager 3-400 år at få overstået.

Knud Chr. Pedersen

Det kunne være, at Mette Frederiksen og Socialdemokratiet skulle integreres og assimileres med Dansk Folkeparti. Forskellen er ens.

Frede Jørgensen, Ole Frank, Mogens Nielsen, Flemming Berger og Nike Forsander Lorentsen anbefalede denne kommentar
René Arestrup

Analysen er - til dels - rigtig. Men løsningen er helt ude i hampen.
Hvad er det for et afrikansk land, som vil bukke og takke, når Danmark, med MF som statsminister, retter henvendelse om etablering af et stort asylcenter?

Mogens Nielsen

Og tænk sig. Hvis vi handlede med den trejde verden på lige vilkår ville der være færre konflikter, mindre elendighed og mere politisk stabilitet..... og ja færre flygtninge.

Randi Christiansen, Martin Madsen, Steffen Gliese og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Mogens Nielsen

Lars Steffensen. Kan du uddybe hvad det er der tager 400 år og samtidig linke til bevis. Tak.

Lars Steffensen

"Lars Steffensen. Kan du uddybe hvad det er der tager 400 år og samtidig linke til bevis. Tak."

Det er kun et optimistisk skøn. Og der står højest, hvilket jo ikke betyder nødvendigvis. De fleste invanderergrupper er assimilieret inden for nogle få hundrede år, sådan at man uden problemer kan opfatte dem som en del af befolkningen som ikke stikker ud. Således er f.eks. efterkommere af irske indvandrere til USA nu ved at opgive støtten til IRA og mere betragte sig selv som amerikanere. Den slags tager tid, men det er vist kun i de første hundrede år at det går den gale vej.

Mogens Nielsen

Irerne i USA betragter sig selv som amerikanere nu? Er det det din forskning viser? Eller er det også bare et skøn?

Ok så det er ikke nødvendigvis 400 år men for de flestes vedkommende nogle få hundrede år. Got it. Og er link hvor jeg kan se alle disse "skøn"?

Lars Steffensen - hvad er det helt præcist, der er gået galt i Tyskland, Sverige og England? USA er et indvandrerland.

Du går åbenbart ind for assimilation. Den slags synspunkter er jo ren fascisme, hvis det skal gennemføres ad lovgivningens vej.

Lars Steffensen

"Lars Steffensen - hvad er det helt præcist, der er gået galt i Tyskland, Sverige og England?"
Disse lande har ikke i samme grad som Danmark fået kontrol over indvanding fra ikke-vestlige lande. Der er svært at sige hvorfor og der er jo også stor forskel på, hvordan det er sket.
Men jeg synes at det er godt, at vi ikke har grooming bander og gruppevoldtægt som et fast indslag i de lokale aviser.

"Du går åbenbart ind for assimilation."
Hvis du gider at forklare lidt mere detajleret, hvad der er jeg mener, så kan jeg forklare dig hvorfor jeg tager fejl. ;)

Lars Steffensen

Og er link hvor jeg kan se alle disse "skøn"?

Prøv Douglas Murray for en god introduktion (ca. 14 minuter):

https://www.youtube.com/watch?v=pTB6Wy6KA8o&t=59s

Lars Steffensen - det er da en gang bodegavås, du lukker ud.
Hvorvidt du er i stand til at forklare noget som helst, må jo bero på de milde øjne, der ser.

Dorte Sørensen

Der skrives meget om at forslaget splitter rød-blok. Men er socialdemokraterne ikke blevet meget mørkeblå???? og høre derfor ikke længere med til rød blok - Bare mærkeligt at Mette Frederiksen godt vil have deres stemmer for at kunne blive næste statsminister - hun ønsker bare ikke at føre deres politik - Sidste brud er at hun ikke vil afskaffe "fattigdomslovene" som trods alt Thorning gjorde - nej hun vil nedsætte en undersøgelse/syltekrukke.

Lillian Larsen, Martin Madsen, Steffen Gliese, Herdis Weins og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Touhami Bennour

Hvad er problemet? Ikke vestlig hvad betyder det. I virkligheden det drejer sig om to ting ; Islam og Palestina. For palestina Danmark er selv for tostatsløsning Det bliver altså aldrig redet ud. For Islam, selv om man kommer til at forbyde den, det ville udgøre en dråbe i havet i forhold de muslimer i øst og vest. I øvrigt de som har muslimsk afstamning mange er høje uddannede, for indvandring er stopped for længe siden i 70 erne. Med mindre man mener med ikke vestlige, flygtninge.

Michael Pedersen

Efter 25 års tilløb kan vel ikke være overrasket over et så langt spring.

Carsten Svendsen

Det gode ved nærområder er, at de ligger så langt væk...

Torben Skov, Mogens Nielsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

For et par uger siden fik Lykkeberg optur over, at LLR "satte DF stolen for døren" - så MF bruger nu anledningen til at indynde sig hos DF, så hun kan blive kalif i stedet for kaliffen. Det er danskerne, det handler om, det er ikke engang Danmark, det handler om, det er statsministerens taburet, der er målet, og DF er midlet.

"Det her er et opgør med, hvad det vil sige at være humanist." - nej, det er en cementering af, hvad det vil sige ikke at være socialdemokrat.

Torsten Jacobsen, Søren Ferling, Martin Madsen, Steffen Gliese, Hans Larsen, Ebbe Overbye, Rune Rasmussen og Anders Reinholdt anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

retteles: "Det er IKKE danskerne, det drejer sig om..."

Rune Rasmussen

Hvad er det for en dæmonisering af de ikke-vestlige? Hvad er det for en overtagelse af det syndebuksretoriske, som DF ellers plejer at bruge? Hvorfor skal ikke-vestlige mennesker arbejde 37 timer for deres kontanthjælp, når det vil betyde, at der skal oprettes en masse pseudojobs på den måde, der aldrig vil blive oprettet som rigtige jobs? Man føler ikke, at man bidrager til samfundet, hvis man bliver påduttet et såkaldt nyttejob. Man føler blot, at man bliver deponeret, evt. udnyttet. Hvis det skal give mening, så skal det enten være praktik og/eller uddannelse, der er tale om, som fører til et rigtigt job. Det her er bare endnu en udgave af en form for dansk apartheid, der forsøges indført.

Lillian Larsen, Martin Madsen, Ole Frank og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

I en vis forstand er statsministerens taburet vel målet for enhver politiker med ambitioner. Det er det mest optimale sted at bringe politisk vilje ud i virkeligheden. Det er gratis at bashe politikeren, som melder ud med en politik, man er uenig i. Prisen burde være et alternativ til denne.

Rune Rasmussen

Hvis den politik, der meldes ud, bygger på dæmonisering af udvalgte befolkningsgrupper samt forslag til forskelsbehandling under påskud af at det skulle være integrerende, hvilket er så selvmodsigende, som noget kan være, så står det enhver frit for at påpege dette. Et alternativ kræver, at der i det mindste er noget godt i forvejen. Ellers kan folk smide plastic i havet og sige, at for at nogen skal kunne kritisere det, så må de komme op med et alternativ.

Knud Chr. Pedersen, Britta Felsager, Ole Frank og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Undskyld Rune. Jeg fik ikke sat adresse på min kommentar til Niels Nielsen. Med hensyn til plastiksvineriet skulle man erstatte plast med produkter baseret på organiske hampefibre hvor muligt. Det rydder op efter sig selv.

Jacob Mathiasen

Uanset om det er for at udjævne vores demografiske mareridt eller for at hjælpe folk i nød er det en forkert "løsning" at tage i mod dem.

I stedet kunne vi lade være med at skabe krig i f.eks. Libyen, Irak - som beviseligt står for størstedelen af de problemer der er i MENA for tiden.

Hvis man regner på det har alene USAs udgifter være 2 trilliarder til Irak krigen - eller med andre ord 80.000$ per indbygger i Irak eller cirka 4 mio. $ per dræbt Irakker. Jeg vil påstå at, hvis pentagon havde sat sig ned og spillet retard bingo på fuld-tid så havde der både været færre problemer og flere penge til at løse rigtige problemer.

Og husk på at Danmark, UK, Spanien var med i den hæslige affære, som har sat ild på så mange lande nu.

Men det er stadigvæk i de krigshærget lande den bedste indsats kan gøres.

Det er ikke de lande, som producerer våbnene der bruges. Hvis man lige tænder hjernen så ved man godt, hvor alle de våben bliver produceret og frivilligt leveret til terrorister sammen med militær træning.

Listen er lang over beviserne.

Randi Christiansen, Torben Skov og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
René Arestrup

'- Hvad med indsatsen i de lande, flygtningene kommer fra - altså løse problemet ved kilden ?
- Hvad nytter Dansk indsats overhovedet, hvis ikke det hele organisere internationalt ?'
Svarene på de to spørgsmål, rummer eneste mulige - og holdbare - løsning.

Før man kommer ud i, at skulle "løse problemet ved kilden", må man jo nødvendigvis først forsøge at definere problemet.

I øjeblikket er der ingen interesse for at undersøge, hvad der gør ikke-vestlige lande til "shithole contries", hvor befolkningerne ikke kan leve, eller hvad der gør, at befolkningerne ikke selv gør, hvad der skal gøres, for at etablere politiske, demokratiske institutioner.
Den slags forskning er nemlig på forhånd stemplet som diskriminerende og stigmatiserende, for tænk hvis man opdagede politisk ukorrekte årsager.

Afrika, for eksempel, er jo ikke fattigt på hverken ressourcer, landbrugsjord eller arbejdskraft, så hvad pokker er årsag(erne) til, at landene her er i så miserabel tilstand, at befolkningerne selv opfatter landene som lortelande?

Ja, ja, jeg ved det godt, og jeg kan allerede nu høre argumenterne om vestlig udbytning, kolonialisering og imperialisme, men det har mange andre verdensdele - for eksempel det meste af Asien - været udsat for, uden at deres borgere har følt sig nødsaget til "flygte" hertil.
Nogle af de asiatiske lande, er ovenikøbet blandt de rigeste i verden!

Er det iøvrigt ikke en smule kultur-imperialistisk og stigmatiserende, at påstå, at vi i de rige lande, bedre end indbyggerne selv, ved hvordan deres lande bør opbygges, og at kun Vesten kan redde de ædle vilde fra dem selv?

Niels Duus Nielsen

Jens Bruun, der er masser af forskning, der påviser, hvordan økonomiske ressourcer systematisk er blevet suget ud af diverse ikke-vestlige lande, som derfor ikke har været i stand til (haft råd til) at opbygge de institutioner, som er nødvendige for et velfungerende samfund.

Og at de asiatisk lande har kunnet finde ud af det, skyldes dels en form for Marshallhjælp (Japan, Korea), dels økonomiske støtte fra de gamle koloniherrer (de fhv. engelske og franske kolonier), dels revolutionær vold (Kina, Vietnam).

Selv IMF kan se problemet, så nu venter vi bare på dig ;-).

http://www.halifaxinitiative.org/updir/ImpoverishingAContinent.pdf
http://www.globalissues.org/article/3/structural-adjustment-a-major-caus...
https://www.theguardian.com/business/2016/may/27/austerity-policies-do-m...

Knud Chr. Pedersen og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Kurt Svennevig Christensen

At kalde den "ikke vestlige indvandring" for det største problem her i landet, er helt enkelt en hån mod såvel fornuft som forstand. Socialdemokratiet repræsenterer nu et politisk vælde når det er aller værst.

Torsten Jacobsen, Knud Chr. Pedersen, Torben Skov og Anders Reinholdt anbefalede denne kommentar

Jo, der er "masser af forskning, der påviser, hvordan økonomiske ressourcer systematisk er blevet suget ud af diverse ikke-vestlige lande", men det jeg efterlyser, er forskning som undersøger, hvorfor i alverden borgerne i disse lande lader det ske.
Om kort tid ejer kinesere hele Afrika, hvis borgerne her ikke snart gør noget ved det, men gør de det?

Hvis vi i vores del af verden, ikke selv havde taget hånd om udbytning og korruption, havde vi været ligeså ilde stedt, men her lykkedes det trods alt at få en slags styr på udviklingen, så hvorfor mon denne forskel?

Niels Duus Nielsen

"...forskning som undersøger, hvorfor i alverden borgerne i disse lande lader det ske..." - af samme grund som danskere finder sig i at den rigeste ene procent løber med alle pengene: Det virker uoverskueligt at gøre noget ved det, og hvis man alligevel prøver, kommer politiet og/eller militæret og arresterer/skyder de mennesker, som kæmper for en mere retfærdig fordeling - og med god grund, set fra herskernes synspunkt:.

"Tracing the global history of inequality from the Stone Age to today, Walter Scheidel shows that inequality never dies peacefully. Inequality declines when carnage and disaster strike and increases when peace and stability return."

https://press.princeton.edu/titles/10921.html

René Arestrup

@Jens Bruun
Du har helt ret. Mange lande i Afrika synes at være kronisk dysfunktionelle. Men det kan da ikke være et argument for at vi skal vende ryggen til problemerne - og slet ikke, når Afrikas problemer i stigende omfang bliver vores problemer. Vi har, som jeg ser det, en direkte interesse i, koste hvad det vil, at berede vejen for, at de problematiske lande bliver bragt så meget på fode at migrantstrømmen ophører.
I virkeligheden er det sikkerhedspolitik og jeg kan ikke lade være at tænke på hvor langt vi - og alle vores europæiske naboer - kunne nå, hvis vi, istedet for at poste milliarder i mere militært isenkram, brugte pengene på målrettede udviklingsprojekter i Afrika.
Og glem nu alt det der med imperialisme og nykolonialisme. Det er historiens synd, som vi ikke kan bruge til en disse i dag. Desuden tror jeg ikke det fordrer nogen omfattende erkendelsesproces at indse, at man har brug for hjælp, når hovedparten af ens landsmænd er analfabeter og store dele af befolkningen lever under FNs fattigdomsgrænse.

Randi Christiansen

"Analysen er - til dels - rigtig. Men løsningen er helt ude i hampen.
Hvad er det for et afrikansk land, som vil bukke og takke, når Danmark, med MF som statsminister, retter henvendelse om etablering af et stort asylcenter"

Det land, som kan få øje på en god forretning. Et velfungerende, state of the art, femstjernet asylcenter har, udover at være en attraktion i sig selv, naturligvis også afsmittende effekter på det omgivende samfund.

Forudsat selvfølgelig kun i samme omfang som de miljø-og socioøkonomiske fordelingsdynamikker, der ligger til grund for forretningen, kan respektere planetens cirkulære økonomi uden at fortsætte nuværende fejlforvaltning.

Hvilken fordelingsnøgle skal anvendes her? Svaret er : den cirkulære økonomi - brug ikke mere, end du har = snittet er der, hvor det økologiske aftryk lokalt og globalt ikke er for stort ifht bæreevne.

Og her fungerer det altså ikke med et system som det nuværende, der tillader aktører, hvis eneste kvalifikation til magten er evnen til at erhverve sig store formuer, at forvalte fællesejet - hvilket de jo i kraft af deres økonomiske magt uundgåeligt vil gøre.

Randi Christiansen

Korrigering :

" ... naturligvis også afsmittende effekter på det omgivende samfund som f.eks. vækst i velfærd men
selvfølgelig kun i samme omfang, som de miljø-og socioøkonomiske fordelingsdynamikker, der ligger til grund for forretningen, kan respektere planetens cirkulære økonomi uden at fortsætte nuværende fejlforvaltning."

Jesper Westergaard

Jeg er dansk statsborger og begik den utilgivelige forbrydelse at forelske mig i en smuk og veluddannet kvinde fra (bevares) et ikke vestligt land. Resultatet er, at min datter, i modsætning til sine fætre og kusiner, må leve uden det sociale sikkerhedsnet, som hendes forældre, besteforældre, deres forældre osv. har betalt for her i landet i mange år. Det er for mig at se direkte tyveri, for skat må selvfølgelig gerne betale på lige fod med alle andre.

Hvordan vi skal være "den største udfordring for det danske samfund" er mig en gåde. Nej, den største udfordring for det danske samfund er, at Danmarks største parti nu ønsker at lovgive baseret på race-ideologi. Bortset fra, at det er dybt diskriminerende for almindelige borgere som min familie, så er det allerede afprøvet for ca. 80 år siden i Tyskland.

Indvandringen til Danmark er og har ikke vist sig at være farlig generelt, da mange i tidens løb selv er fundet ind i Danmark ved egen hjælp, og som har vist Danmark som et åbent demokrati for alle der vil et demokrati.

Imidlertid må vi også samtidig erkende at der er nogle, der er kommet til Danmark i tidens løb, som ikke deler denne opfattelse fordi, de har taget deres "fundamentalistiske religiøse livskultur nisse" med i "bagagen" som eneste sande måde livet skal forme sig for familiens livsførelse i Danmark, og i stedet for at stille krav til deres egen forståelse af nye liv i et helt andet land(Danmark), kræver at Danmark omstiller sig til deres "fundamentalistiske religiøse livskultur nisse", og helt kompromisløst fra deres side.

Vi skal ikke lave om på vores svømmeundervisning med tildækkede svømmehaller, og adskillelser vi har fjernet for mange år side, og dem vi har beholdt - kønsopdelt omklædning.

- Man kan så stille sig spørgsmålet om det fornuftige i disse krav, om tildækning og adskillelse i svømmehaller for at gå til svømmeundervisning, - hvad så den dag de vil på stranden og bade, - der kan man ikke gøre det samme.

Så er der hele madproblematikken, - noget vi slet ikke har kendt til fra andre folkeslag i tidens løb, men som er blevet det helt store, - det er ligesom med andre folkeslag - "de må selv løse dette problem", hvis "fundamentalistiske religiøse livkultur nisse" er deres åg, og som de selv må bære.

I nu snart 50 år har integrationen af disse stovte "fundamentalistisk religiøse livkulturers nisse" ikke fået såvel den modstand som de havde krav på, men åndseliten, meningsdannelseseliten og den politiske elite har sviget groft, ved ikke selv at have taget del i integrationen af disse fremmede, men alene i ord har fortalt den danske befolkning hvordan tingene skulle være.

Bedrevidenheden har trukket sit grimme spor efter sig fra deres side, sammen med "den blonde racisme" som de selv har dyrket samtidige, ved ikke at have integreret én eneste i deres eget næromårde / boligområde.

Senest så vi dette udspille sig i Gentofte, hvor en ombygning af et hus gav anledning til protest fra en tidligere udenrigsminister for tab af udsigt - et ganske lille bitte tab, som andre endog tilsluttede sig, men da rigmanden så ikke fik lov til ombygningen ville han leje sin bolig ud til en flok fremmede, så skiftede såvel kommunen som beboerne holdning og vendte 180 grader på et øjeblik, og pludselig var der givet tilladelse til ombygningen på grunden.

- JO.., åndseliten har svigtet Danmark igennem tiår helt gratis og fra for medvirken til integrationen, og selv sørget for at undgå at have fremmede i deres boligområder, - men alligevel samtidig spillet åndsvejleder overfor danskernes forhold til de fremmede.

Nu gælder det så om at hakke på Mette Frederiksen, som det seneste misforståede i debatten om de fremmede, - og samtidig undertrykke debatten offentligt i medierne, - borgerskabet og eliterne vil ikke selv have de fremmede i deres boligområder og medvirke til integrationen - "der må ikke flyve ugræs ind over hegnet", som det engang blev sagt af borgerskabet og åndselitens folk i forfærdelse over det der dengang blev sagt om de fremmede.

Ånds- og medieeliten vil ikke selv have "dette ugræs" i deres egne boligområder, men gerne anvise og fortælle - "hvor lidt de selv er i nærheden af problemerne", - det vil sige hvor forstående de er overfor de fremmede og hvor meget kritik de kan hælde ned over den danske befolkning, - for man vil jo gerne have den "rigtige mening" udadtil, så andre kan beundre dem for deres menneskelige holdning overfor fremmende, - men som de i det skjulte ikke vil have noget som helst med at gøre selv, - den slags er det rene hykleri fra elitens side!

Niels Duus Nielsen

Espen Bøgh: "Nu gælder det så om at [...] undertrykke debatten offentligt i medierne..."

Er du ikke lidt paranoid? Debatten er da på ingen måder undertrykt, jeg debatterer da indvandrerspørgsmålet næsten dagligt, og det er sjældent mig, der bringer emnet op, men altid en eller anden tribalist, der føler sig krænket af at andre mennesker opfører sig anderledes end ham (m/k).

Og der er da sikkert nogle, som kun er xenofile i ord, og ikke i handling, men vi er altså også mange "åndselitister" (tilgiv min manglende beskedenhed), som bor dør om dør med både indvandrere, bumser, ludere og lommetyve, og derfor ved på første hånd, hvad vi taler om.

Lommetyvene kan vi ikke lide, de andre kender vi kun som almindelige mennesker med aparte vaner - ligesom dig og mig.