Læsetid: 5 min.

Ni ud af ti sygemeldte indvandrerkvinder i Odense var raske nok til at arbejde

Både kommuner og arbejdsgivere mener, at der er stort potentiale i at tvinge flygtninge og indvandrere til at arbejde eller uddanne sig 37 timer om ugen, som Socialdemokratiet foreslår i sit nye valgoplæg om udlændinge
Odense Kommune opdagede, at ni ud af ti sygemeldte indvandrerkvinder var raske nok til at arbejde eller uddanne sig

Odense Kommune opdagede, at ni ud af ti sygemeldte indvandrerkvinder var raske nok til at arbejde eller uddanne sig

Pelle Rink

6. februar 2018

Odense Kommune besluttede i foråret 2016 at gennemgå lægeerklæringerne hos ikke jobparate kontanthjælpsmodtagere, der havde meget sparsom eller slet ingen erfaring på arbejdsmarkedet. Det gav pote. Kommunen opdagede, at ni ud af ti sygemeldte indvandrerkvinder var raske nok til at arbejde eller uddanne sig.

Og ifølge koncernchef i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, Susanne Kvolsgaard, er der også arbejde til de jobparate ikkevestlige indvandrere i kommunen. Derfor mener hun også, at der er potentiale i et nyt udlændingepolitisk udspil fra landets førende oppositionsparti, Socialdemokratiet, der ønsker at tvinge indvandrere og flygtninge til at arbejde eller uddanne sig i 37 timer om ugen. Ellers skal de trækkes i ydelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Svend Erik Sokkelund
Svend Erik Sokkelund anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kim Houmøller

Hvis de kan arbejde og forsøge sig selv, er alt jo i den skønneste orden. Hvis de ikke vil, er pengekassen vel lukket i?

Morten Nielsen, Per Torbensen, Morten Clausen, morten rosendahl larsen, Hans Aagaard, Svend Erik Sokkelund, Dan Jensen, Niels Duus Nielsen, Karsten Lundsby og Jørn Andersen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Arbejdsmarkedet er socialdemokratiets helligdom.
Arbejdsmarkedet kan helbrede syge, få stumme til at tale og børnerige familier til at effektivisere yngelplejen.
Hvis bare borgerne kan lokkes, tvinges, sultes ind på arbejdsmarkedet, hvor præsteskabet (arbejdsgiverne) vil sortere konvertitter og syndere efter sindrige systemer for lønsomhed, så vil
delinkventen dernæst opleve lyksaligheden i dagligdagens udfordringer som morgentrafik, pasningsordninger, ulvetid, spidsbelastninger, stress og voksenmobning, KPI og mangel på overskud til at følge med i samfundsforhold.

Krig er fred.

Niels Borre, Eva Bertram, Morten Nielsen, Karsten Aaen, Ulla Holger, Helle Brøcker, Gustav Alexander, Torben Skov, Henrik L Nielsen, Niels Duus Nielsen, Jan Jensen, Randi Christiansen, Flemming Berger, Morten Balling, Elisabeth Andersen, ingemaje lange, Anne Eriksen, Hans Larsen, Verner Nielsen, Kristen Carsten Munk, Mikael Velschow-Rasmussen, Torben Bruhn Andersen, Hanne Koplev, Slettet Bruger, Britta Hansen, Ebbe Overbye, Mogens Holme, Martin Madsen, Eva Schwanenflügel, Frede Jørgensen, Katrine Damm, Anders Reinholdt og John S. Hansen anbefalede denne kommentar
John S. Hansen

Det spørgsmål som står tilbage uden at være helt afklaret er hvordan kommunen, ved at se på de omtalte lægerklæringer, nåede frem til at ni ud af ti var friske som havørne. Hvis det er den i kommunerne almindeligt anvendte metode med at lade en lægefaglig bijobbende konsulent desavouere lægerklæringer og anden dokumentation - er jeg langtfra imponeret!
Og at "arbejdsgiverne ser et potentiale", det kommer ikke helt bag på mig.

Eva Bertram, Karsten Aaen, Torben Skov, Karsten Lundsby, Flemming Berger, Elisabeth Andersen, lars søgaard-jensen, ingemaje lange, Anne Eriksen, Hanne Ribens, Claus Nielsen, Verner Nielsen, Ken Sass, Hanne Koplev, Ebbe Overbye, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Frede Jørgensen, Katrine Damm, Benjamin Bjerre, Anders Reinholdt og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
John S. Hansen

@Jørgen

Hvis du skulle være så uheldig selv at gå hen og blive for syg til arbejdsmarkedet - ville du så værdsætte en snak i kommunalt regi om haveredskaber?

Karsten Aaen, Steffen Gliese, Ole Frank, Mogens Nielsen, Elisabeth Andersen, Hanne Ribens, Svend Erik Sokkelund, Hanne Koplev, Hans Larsen, Frede Jørgensen, Eva Schwanenflügel og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Hvis man vil have ydelser skal man stå til rådighed eller forsøge på det, sådan har det altid været. Men endnu har hverken kommuner eller private været parate til at ansætte "staklerne" Men hvis man nu lige nærlæser fra min kommune(Odense) er 25% a fra ikke vestlig baggrund, dem med småskavanker. Men læg lige mærke til at de 75% så må være med vestlig baggrund! Hvis de tal er rigtige behøver man vel ikke at hyle så meget op.

Eva Bertram, Lars-bo Jensen, Mogens Holme, Martin Madsen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Hvis de skal arbejde, skal de vel også have løn. Har arbejdsgiverne så også lønnet arbejde til de , åbenbart, småskrantende kvinder? Eller vil de få tildelt fuld kontanthjælp på trods af det moderne kontanthjælpsloft, som gør at mange par kun har en indtægt? Arbejdsgiverne glæder sig selvfølgelig til endnu mere dejlig gratis arbejdskraft, gør de.

P.G. Olsen, Karsten Aaen, Torben Skov, Eva Schwanenflügel, Finn Egelund, Katrine Damm, Karsten Lundsby, Flemming Berger, Elisabeth Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Ebbe Overbye, Steffen Gliese, Verner Nielsen, Britta Hansen, Mogens Holme, Martin Madsen, Frede Jørgensen, Lise Lotte Rahbek og John S. Hansen anbefalede denne kommentar

@John S Hansen, det er ikke sjældent set at mennesker, som af den ene elle anden grund ikke har lyst til at arbejde, er i stand til at få deres egen læge til at udskrive en lægeerklæring om uarbejdsdygtighed på grund af sygdom. Det gælder såmænd både etniske danskere og indvandrere.

Det er naturligvis (heldigvis!) langtfra alle læger, der har en så flosset moral, men nogle har tydeligvis. At kommunerne ikke kan finde en måde at sanktionere således ikke-lægefagligt begrundede uarbejdsdygtighedserklæringer overfor de pågældende læger, forstår man ikke rigtig - for det er med til at undergrave tilliden til systemet.

P.G. Olsen, Hans Aagaard, Jørn Andersen og Svend Erik Sokkelund anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Så nu er det ikke kun kvinder af anden etnisk oprindelse som har en flosset moral, men også deres læger. Herligt. Er der flere faggrupper/befolkningsgrupper der skal beklikkes, nu gryden er i kog.

Eva Bertram, Morten Nielsen, Lars Bo Jensen, Torben Skov, Ivan Breinholt Leth, Henrik L Nielsen, Eva Schwanenflügel, Kevin Vilhelmsen, Katrine Damm, Flemming Berger, Niels Duus Nielsen, Elisabeth Andersen, lars søgaard-jensen, ingemaje lange, Bjarne Bisgaard Jensen, Hans Larsen, Steffen Gliese, Kristen Carsten Munk, John S. Hansen, Hanne Koplev, Britta Hansen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Henrik L Nielsen

Der er nok ikke megen tvivl om at nogen (uanset oprindelsesland) udnytter systemet.
Men det jeg får ud af dette er, at man bør se på om kommunernes lægekonsulenter er for hårde i deres vurdering når 9/10 meldes raske selvom egen læge har vurderet borgerne syge.

Lars-bo Jensen, Randi Christiansen, Karsten Lundsby, lars søgaard-jensen, Steffen Gliese, Slettet Bruger og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Det kære,kære arbejdsudbud - men hvis det er det der skal til for at bryde det traditionelle muslimske familiemønster og forresten det der skete for det danske efter krigen - er det for mig at se i orden.

Problemet er jo,at de ikke kan få et arbejde

Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Elisabeth Andersen, Verner Nielsen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Jeg forstår ikke problemet - hvis de ikke er syge, er de vel raskmeldt? Og hvis de er raskmeldt, kan de vel ikke finde et job? Hvad nytter det at være rask nik til at arbejde, hvis der ikke er nogen,d er vil ansætte en?

Bjørn Pedersen, Karsten Lundsby, Torben Skov, Marie Jensen, Eva Schwanenflügel, Kevin Vilhelmsen, Anders Reinholdt, Katrine Damm, Flemming Berger, Elisabeth Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Steffen Gliese, Verner Nielsen, Mogens Holme og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
John S. Hansen

@Winther

Det kan da ikke udelukkes, at der finder bedrageri sted i et eller andet omfang - men det er jo en undergravelse af lægernes kompetencer, og en stor mistillidserklæring til både læge og borger.
Hvis vi forestiller os, at man skulle udbrede det princip til resten af samfundet - altså at erklære mistillid i alle sammenhænge hvor nogen KUNNE snyde - så ville det jo ikke gå.

Endelig er det jo systemet/lovgivningen, som kræver lægeerklæringer - lidt overflødigt hvis de ikke respekterer dem, ikke sandt?

Eva Bertram, Karsten Aaen, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, Karsten Lundsby, Elisabeth Andersen, lars søgaard-jensen, Viggo Okholm, Lise Lotte Rahbek, Anne Eriksen, Hanne Ribens, Bjarne Bisgaard Jensen, Steffen Gliese, Ebbe Overbye, Niels Duus Nielsen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Svend Erik Sokkelund

Jeg mener, at man skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet, hvis man vil ha' penge fra offentlige kasser. Og når en læge skriver en erklæring om helbredstilstand/arbejsduelighed, skal erklæringen afspejle virkeligheden; hvad dælen skulle vi ellers med den?
Hvis fr. Rahbek synes, indvandrer- & andre kvinder skal kunne vælge frit, om de har lyst til at arbejde (lidt motion ville vel være godt for sukkersygen?) må hun finde en måde at financiere det. Det skal ikke være med mine penge.

John S. Hansen

@Svend

Jamen du har jo ret! En lægeerklæring skal da afspejle virkeligheden - det er jo formålet.
Men det at tilsidesætte lægeerklæringer er jo en retssikkerhedsmæssig glidebane som kan ramme alle borgere her i landet. Eller foreslår du, at alle sammenhænge hvor der kræves en lægeerklæringer skal ændres - at konceptet "en lægeerklæring" skal afskaffes?

Og hvad vil du i bekræftende fald sætte i stedet?

Eva Bertram, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, Niels Duus Nielsen, lars søgaard-jensen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Er der noget både mange danskere og indvandrere er gode til, er det at snyde systemerne. Helt som at klare sig i junglen. Sådan er det i regeldanmark.
De griner hele vejen hjem fra lægen, socialkontoret og borgerservice.
Så kan vi gætte på, hvad der har opdraget os til det.
Hvem har ikke udført/fået udført sort arbejde.
Lad den der er ren , kaste kaste den første sten.
Fjerner man en regel om noget, kan vi ikke snyde hermed.

Spørger mig selv - hvem er egentlig de værste?

Dem, som er lukker øjnene for,at mere end halvdelen af alle ikke-vestlige kvinder er isoleret fra det danske samfund?

Eller dem, som prøver at stoppe det her vanvid?

Morten Nielsen, Morten Clausen, Karsten Lundsby, Ole Christiansen og Jørn Andersen anbefalede denne kommentar
John S. Hansen

Konsekvenserne af indførelsen af en skærpet mistillid er langtrækkende: vi skal således afskaffe kontanthjælp og dagpenge system(for folk kan jo lyve og arbejde sort). Vi skal også afskaffe førtidspensionen....nå, det er jo næsten sket......
Fortsæt selv listen.......

Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, Elisabeth Andersen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
John S. Hansen

@Niels A.

Jeg tror nu ikke af det er en filantropisk øvelse, som har til for mål at hjælpe kvinderne, som S er i gang med!
Endvidere er det diskutabelt hvor vidt nyttejobs bryder den sociale isolation. Jeg tror at de newspeaker!!!

Eva Bertram, Jan Jensen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Katrine Damm, Elisabeth Andersen, Niels Duus Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Claus Nielsen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar

Der har nu altid været et problem med lægeerklæringer, også på andre områder. Fx er det ikke ualmindeligt, at en læge fremsender en erklæring om sygdom uden overhovedet at have set patienten. Det har ført til megen spildtid på universiteterne, som så har måttet afholde ekstra eksamener, hvor den egentlige sygdom kun har været manglende forberedelse til eksamen.

Det er let at forstå at en læge, som har måske har kendt en patient gennem mange år, kan føle sig presset til at afgive en erklæring, som ikke holder ved en mere objektiv og grundig vurdering. Noget lignende finder sted ved helbredsattester fx i forbindelse med fornyelse af kørekort.

Det er et lidt mærkeligt system at erklæringer, som kan have betydelige konsekvenser for tredjepart, kan aftales mellem personer, som har en mangeårig relation. Jeg kan jo heller ikke få en dommer, som jeg har kendt i mange år, til at tage min sag i byretten.

Karsten Lundsby, Hans Aagaard og Jens Winther anbefalede denne kommentar

Lise Lotte - I min kommune hedder det Senior- og socialforvaltningen. Og Jobcenteret.
Snyde i borgerservice ? F.eks anmelde dækadresse for at få ydelser som enlig. Det er forøvrigt i stigning - også SU-modtagere hjemmeboende > udeboende.
Måske griner de ikke. Måske har de lidt dårlig samvittighed.

John S. Hansen

@Frank
Nuvel, det kan jo ikke afvises at der kan være habilitetsproblemer grundet et længerevarende læge/patientforhold.
Mit bud er dog, at de færreste læger vil risikere deres gode navn og rygte for at fabrikere en ubegrundet lægereklæring.
Mange lidelser kan være svære at konstatere med det blotte øje. Hvis en af dine studenter siger til sin læge at han har hovedpine - så må lægen jo umiddelbart tro på de. Det er jo ikke muligt at hente smide studenten i en akut ct -scanning!

Hele diskussionen om lægerklæringer er besynderlig, efter min mening. Systemet er baseret på, at en person med lægefaglig ekspertise foretager en vurdering af den potentielt syge, baseret på det tilgængelige grundlag. Erklæringen gives så videre til en arbejdsgiver, myndighed eller lignede, som ikke har lægefaglig ekspertise.
Og nu vi er inde på manglende uvildighed, så er kommunerne da verdensmestre i denne disciplin, med deres lægefaglige konsulenter, som spiser af kommunens hånd - og gerne vil fortsætte med dette!

Eva Bertram, Karsten Aaen, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Katrine Damm, Lise Lotte Rahbek, Elisabeth Andersen, Niels Duus Nielsen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Mikkel Kristensen

Det her er et kæmpe mæssigt problem meget større end hvad du og jeg kender til - på nettet deles på original sprog hvordan og hvorledes ydelser søges og hvilken historie der skal siges for at få. Jeg kan ikke trylleslaget, men når mindre tallet hånes for gide at arbejde, så er vi nødt til at forsøge at løse det men hvordan?

Niels Duus Nielsen

Mikkel Kristensen: "på nettet deles på original sprog hvordan og hvorledes ydelser søges og hvilken historie der skal siges for at få" - har du et link?

Henrik L Nielsen, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Lise Lotte Rahbek, Flemming Berger og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Mikkel Kristensen

Kære Niels - det skal jeg nok få til dig / du og jeg har fulgt hinanden en del - hvis du husker tilbage ved du måske præcis hvorfor jeg ved dette - :) er ked af at jeg kan være mere konkret

Steffen Gliese

Hele dette staf- og belønningssystem, som måske - jeg siger måske - kan være godt i hundeopdragelse, kan man ikke byde voksne, myndige borgere. Man må finde på noget andet - man må gøre ærlighed mulig, og det kan man kun, hvis man netop stopper med straf og belønning og i stedet får et system, hvor man kan tale sig frem til, hvad der er de reelle løsninger på problemerne.
Vi skal kort sagt af med et system, der kriminaliserer helt almindelige borgere - for det eneste, vi har ud af det, er denne travesti på en arbejder- og bondestat, hvor man kan blive sendt i arbejdslejr for at komme et minut for sent.
Hvorfor er vi endt her?! Vi har aldrig haft mulighed for at tage den mere med ro og alligevel leve materielt bedre liv end nogensinde før.

Ulla Holger, Karsten Lundsby, Henrik L Nielsen, Randi Christiansen, Katrine Damm, John S. Hansen, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins, Lise Lotte Rahbek, Leo Nygaard og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar

Er der nogen, der har set ”I, Daniel Blake” af Ken Loach? Her så man, at det britiske jobcentersystem til forveksling ligner det danske.

På et tidspunkt sidder hovedpersonen overfor en sagsbehandler, som ud fra et spørgeskema skal finde ud af om han kan arbejde. Uden hensyntagen til hans hjertesygdom spørges der bl.a. om han kan hæve hånden til brystlommen. Det må han sige ja til. Altså kan han arbejde.

Ingen tager stilling til hans sygdom eller hvad han kan arbejde med når han kan hæve hånden til brystlommen.

I princippet er det det samme, der sker i vores jobcentre.

”Hvis man kan arbejde skal man arbejde” er det dummeste udsagn, som vi får smidt i hovedet i tide og utide. Ingen spørger med hvad eller hvem der skal ansætte én. Det spiller jo øjensynligt heller ikke nogen rolle for Socialdemokratiet, som trækker nyttejobbene op af hatten. Moderne slaveri uden lønmodtagerrettigheder. Arbejde skal man, koste hvad det vil.

Daniel Blake dør af et hjerteslag i kampen for et forsørgelsesgrundlag.

Eva Bertram, Morten Nielsen, Karsten Aaen, Karsten Lundsby, Henrik L Nielsen, Randi Christiansen, Niels Duus Nielsen, Leo Nygaard, Katrine Damm, Viggo Okholm, John S. Hansen, Brian W. Andersen, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins, Steffen Gliese og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Netop, Ebbe Overbye - desværre kan ingen se vanviddet. I fuldt alvor diskuterer man, om man dog kan opretholde en personlig værdighed, hvis man ikke arbejder, som om det nogensinde har været et problem for dem, der i kraft af andres slid og møje har kunnet undgå arbejdet selv.

Karsten Aaen, Karsten Lundsby, Niels Duus Nielsen, Ebbe Overbye, Katrine Damm, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

John S. Hansen,

Hvis en studerende, der normalt aldrig har en sygedag, termin efter termin bliver syg netop på den dag, hvor vedkommende skal op i et vanskeligt fag og mikakuløst bliver rask nok til at deltage i fredagsbaren dagen efter, så vil jeg nu tillade mig at tvivle på lødigheden af den fremlagte lægeerklæring.

Det er sikkert rigtigt, at de fleste læger afstår fra at udstede urigtige lægeerklæringer, men det forhindrer jo ikke at arbejdssky elementer kan shoppe rundt mellem de få brodne kar, som har en forretning kørende med at udstede næsten enslydende erklæringer i et uforholdsmæssigt stort antal.

Det er kun sund fornuft hvis kommunerne i højere grad benytter egne læger, som også kan opnå et volumen, der gør dem bedre i stand til at vurdere sagerne ensartet.

Mogens Nielsen

Man får oprigtigt ofte opfattelsen af at de personer der arbejder på kongerigets jobcentre ingen anelse har om at de arbejder med mennesker. De burde bytte plads med den syge og selv sidde på den anden side paveskranken og se om det er sjovt at blive målt og vejet af en eller anden personlighedsfattig bureaukrat som slet ikke er uddannet til at foretage lægelige vurderinger.

Karsten Lundsby, Steffen Gliese, Randi Christiansen, Ole Christiansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

På mit arbejde har vi ikke brug for flere der kan arbejde 37 timer om ugen, vi har brug for nogle der kan komme et par timer om dagen og hjælpe os andre med de mere kedelige opgaver, som fx opvask, oprydning og den slags.

Eva Schwanenflügel

John S. Hansen har jo set humlen i det hele; at det er en glidebane når lægeerklæringer konstant drages i tvivl hos diverse kommuner. Den praktiserende læge kender trods alt sin patient. Men det gør kommunens lægekonsulenter ikke. Og lægekonsulenterne er udelukkende ansat som fejlfindere. De benytter sig også af den falske og ikke-eksisterende diagnose 'funktionslidelse' for at få fysiske smertepatienter til at fremstå som psykisk syge. "It's all in your head". Mindfulness og kunsten at netværke kan helbrede dig. Du har ikke fibromyalgi, (en WHO-anerkendt lidelse), du er bare indbildt syg. Din kemoterapi gør dig ikke svag og utilpas, det gælder bare om at overholde dine aftaler på Jobcentret. Selvom du mangler benene har du stadig armene, og skal 'stå til rådighed, selvom ingen vil ansætte dig.
Derudover betyder fuldtids nyttejobs til alle, at der skal opfindes en betragtelig bunke 'dum i arbejde' stillinger der vil koste kommunerne kassen, samtidig med at de vil fortrænge reelle arbejdspladser i offentlig regi, og virke løntrykkende.
Såfremt der menes virkelige jobs med optjening af dagpengeret og løn, hvordan skal det så fungere på et arbejdsmarked der er oversået med deltidsansættelser og prekære stillinger?
Sæt dog istedet ind på uddannelse, og opnormer i daginstitutionerne, så de unge får en chance for at få ordentlig fodfæste i samfundet.
Det andet har været afprøvet, og det virker stik mod hensigten.
Tvang, kontrol og mistænkeliggørelse er roden til et dysfunktionelt liv. Og den gensidige tillid vi har været så stolte af i Danmark, er ved at blive skyllet væk, og erstattet af nid, grådighed og mistro.

Eva Bertram, Karsten Aaen, Nille Torsen, Steffen Gliese, Randi Christiansen, Henrik L Nielsen, Niels Duus Nielsen, Marie Jensen, Ole Christiansen, Katrine Damm, Viggo Okholm og John S. Hansen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Den omtalte glidebane er også ved at indfinde sig andre steder i samfundet, fx ved domstolene, hvor der tales om at indføre fælles minimum straffe.
Princippet om individuel vurdering er i den grad eroderet.

Karsten Aaen, Steffen Gliese, Henrik L Nielsen, Katrine Damm og John S. Hansen anbefalede denne kommentar

Jo, Rasmus Brygger er da kommet på den helt rigtige hylde!

Her kan han på én gang, pleje sine fordelingspolitiske værdier fra LA, og sine værdipolitiske fra Radikale venstre, og på den måde, arbejde for at skaffe arbejdsgiverne endnu flere løntrykkere og arbejdsmarkedsterrorister, til det stakkels erhvervslivs tomme pengetanke, mens han pudser sin Radikale glorie. Smart!

Selvfølgelig skal disse "ikke-vestlige" arbejde som alle andre; måske skulle de bare gøre det i deres "hjemlande"!

Randi Christiansen

'Arbeit macht frei' - har åbenbart overlevet tidens tand og er samtidig en meget udspekuleret måde at kontrollere 'arbejdsbierne', 'arbejdsudbuddet' eller slet og ret en tilgængelig arbejdsstyrke til så lille en løn som muligt. 'At kunne klare sig selv' er et andet af den ene procent og deres lakajers undertrykkelsesmantraer.

Hvor er magtanalysen hos de folkevalgte? Bortset fra hos enhedslisten ser jeg ikke antydningen af et forsøg på at udfordre magten. Jernhenrik 'danmarkshistoriens største røveri' sass larsen kom til at lukke noget retfærdig harme ud, men det var så en engangsfornøjelse.

Ikke høre, ikke se, ikke tale om det alle kan se udspille sig - og hvor er det største forræderi? Hos de, som er valgte af folket til at tale dets sag. Dansk FOLKEparti, socialdemokraterne, socialistisk FOLKEparti - resten er bare pengemagtens lakajer.

Og alternativet er den nye pæne pige i klassen, der går som katten om den varme grød og tror, vi kan snakke os til rette og kommer tid kommer råd. Måske er det en smart strategi, at insistere på en miljø-og socioøkonomisk politik, som respekterer planetens cirkulære økonomi, fordi - såfremt det fastholdes i relevant omfang - må lede til et opgør med den herskende magtfordeling.

Men ærlig talt, svedsken på disken - tak.

Karsten Aaen, John S. Hansen, Steffen Gliese, Leo Nygaard, Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Frank hansen : "Det er kun sund fornuft hvis kommunerne i højere grad benytter egne læger, som også kan opnå et volumen, der gør dem bedre i stand til at vurdere sagerne ensartet."

Kommunens egne læger er ikke upartiske, idet de er ansat af kommunen, hvilket mange borgere mærker hårdt på egen krop. Det samme kunne gøres gældende ifht praktiserende læger, tænk de er patientens bisidder og taler dennes sag.

Hvad gør man så for at få uvildige vurderinger af arbejdsevne? Den sunde fornuft baseret på gensidig tillid er åbenbart ikke gangbar og ejheller tilliden til praktiserende lægers professionalisme og ærlighed - som burde reagere kraftigt på denne de facto injuriering af dem og deres virke. Systemet undergraver patient/læge relationen og erstatter den med et system, som efterlader patienten ubeskyttet og i systemets vold.

Det er klart, at systemet er dysfunktionelt, men at forsøge at lappe det med mistillid, kontrol og hetz af syge borgere er ikke et retssamfund værdigt og ikke der, der skal sættes ind, hvis man ønsker et funktionelt arbejdsmarked.

Karsten Aaen, John S. Hansen, Niels Duus Nielsen, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Hele problemet opstår, fordi systemet er at teste borgernes helbred gennem arbejdsmarkedet.
Overlad til tager og giver afgøre ansættelsesforhold selv.
Og lad ALLE borgere og sundhedsvæsenet sammen afgøre den fysiske og psykiske tilstand, og lad sundhedsvæsenet hjælpe, hvor der er hjælp behov.
Trænger borgere til hjælp i sociale forhold, lad socialsektoren varetage dette.
Altså, adskillelse af det tre sektorer istedet for total sammenblanding og væk med tvangsarbejdet.
Og gennemfør en regelsanering i overensstemmelse hermed.

Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Randi Christiansen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Michael Pedersen

Hvis en undersøgelse konkluderer, at ni ud af ti er i stand til at arbejde, så - alt andet lige - må konklusionen være, at et signifikant antal forsøger at oppebære velfærdsydelser på et ikke berettiget grundlag.

Det er mig derfor en gåde, at flertallet af debattørerne ikke tager afstand fra denne adfærd.

Steffen Gliese

Måske, Michael Pedersen, fordi der bag om alle ordene ikke rigtigt står noget alligevel.

Eva Bertram, Lise Lotte Rahbek, Niels Duus Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Michael@

Jeg kan jo kun tale for mig selv, men når jeg ikke 'tager afstand fra denne adfærd', som du skriver, så er det fordi, jeg ved, at det hellige almindelige arbejdsmarked ofte er umenneskeligt og med dårlige løn-og arbejdsvilkår. Selvfølgelig synes jeg, at alle skal bidrage, men det nuværende system er ikke retfærdigt, det tager fra de fattige og giver til de rige.

Steffen Gliese

Men der er jo ikke tale om snyd, der er tale om, at man har lagt om og anlægger et andet begreb på, hvornår man er arbejdsmarkedsparat, fordi man vælger at ignorere sproglig uformåenhed.
Jeg synes, det er fint, hvis folk kan arbejde og udfylde en nyttig funktion, men hvis det ikke er det, de skal, synes jeg, at de kan bruge deres tid bedre på egen hånd.
Det gælder alle - lad os stoppe den hæsblæsende jagt på at opfinde søgte jobfunktioner for, blot fordi nogen tror, at det er så godt for selvbilledet; men sjovt nok er de, der mener, det er så godt for selvbilledet, jo i virkeligheden selv i den situation, at de er nødt at finde på noget at lave, fordi vores samfund ville fungere ligeså godt eller bedre, hvis de fik løbepas.

Eva Schwanenflügel, Karsten Aaen, John S. Hansen, Lise Lotte Rahbek og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Dels arbejdsmarkedslogik (som vi kender det) .... men et sted i det der tiltag er også en begyndende nudging af borgerløns-samfundet .... ja der er vel ikke nogen der har forestillet sig at borgerløn bare skal udbetales til at gå hjemme. Lønninger (som vi kender det) forsvinder formentlig stort set til fordel for en erhvervslivs-værnepligt. Senere kommer så erhvervsnægter-bevægelsen, og så kan man evt. som arbejdsløs blive aktiveret som erhvervs-nægter :)

Eva Bertram, Randi Christiansen, Lise Lotte Rahbek og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Sider