Læsetid: 5 min.

Oppositionen retter hård kritik mod ’utilstrækkeligt’ MRSA-hygiejnekursus

Det er ’fuldstændig tudetosset’, siger Socialdemokratiet om det nye hygiejnekursus, der skal forhindre spredning af husdyr-MRSA. Kurset kan overstås på et kvarter uden at svare rigtigt på et eneste spørgsmål. Resten af oppositionen slutter op om kritikken, og DF og V åbner for at se på, om der skal indføres krav om korrekte svar
’Det er helt sort, at man kan få et kursusbevis uden at svare rigtigt på noget som helst,’ siger SF’s landbrugsordfører Trine Torp.

’Det er helt sort, at man kan få et kursusbevis uden at svare rigtigt på noget som helst,’ siger SF’s landbrugsordfører Trine Torp.

Sille Veilmark

20. februar 2018

Den er helt gal med Fødevarestyrelsens nye obligatoriske webbaserede hygiejnekursus for folk, der arbejder med svin. Sådan lyder det fra oppositionen.

Kritikken kommer, efter at Information mandag beskrev, hvordan man kan klikke sig gennem hygiejnekurset på femten minutter, selv om den estimerede gennemførselsestid er halvanden time. Derudover kan man erhverve sig et kursusbevis uden at svare rigtigt på et eneste spørgsmål i den afsluttende test.

Det webbaserede kursus, som cirka 10.000 svinearbejdere forventes at gennemføre i årets første kvartal, skal sikre kendskab til smitteforebyggelse, resistens og virus med fokus på svine-MRSA. Men ifølge landbrugsordfører for Socialdemokratiet Simon Kollerup er det »dumt ud over alle grænser« at lave sådant et hygiejnekursus, uden at der er krav om, at de, der har taget, skal bestå.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Frede Jørgensen
Eva Schwanenflügel og Frede Jørgensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lad være med at fokusere på dette kursus, som bare er overflødigt - ingen ved reelt, hvordan og hvor farlig MRSA er. Det er kun et symbol.
Se at få f....ud og behandl de dyr ordentligt!
Et samfund skal kendes på, hvordan det behandler sine svage - og dyrene

Eva Schwanenflügel, Erik Nissen, Niels Duus Nielsen, Estermarie Mandelquist, Bjarne Bisgaard Jensen, Verner Nielsen, Torben K L Jensen, Ib Christensen, Torben Skov og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

MRSA er hammerfarlig! Tallene for infektionerer stigende, og det er på høj tid, at MRSA bekæmpes. Først og fremmest vha dyrevælfærd. Hvorfor i alverden skal en nation på 5,5 millioner habe over 30 millioner svin? Det er ikke kun vanvittigt, det er væmmeligt.

Boykot dog de svineopdræt. Selv om de fleste dyr eksporteres, ville det sætte et stort signal.

Allermest latterligt, hvordan Lunde Larsen forsvarede kursets værdi i nyhederne i dag. Pinligt, pinligt!

jon jacobsen, Vibeke Hansen, Slettet Bruger, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Gert Romme, Erik Nissen, Anne Eriksen, Estermarie Mandelquist, Bjarne Bisgaard Jensen, Torben Skov, Peter Knap, Verner Nielsen, Tue Romanow og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Michael W Pedersen

Endnu et eksempel hvor farlig virus er, MRSA er trængt i hjernerne på mennesket, 25 mil. grises (+okse og høns og fisk) hævn over kødspiserne, spis op mit barn, der er mere hvor det kommer fra. Velbekomme

Al respekt for lærelysten og egeninteressen hos medarbejderne i de danske svinestalde, men udtalelser herom er baseret på fantasi og ønskedrømme og et eller andet hensyn med ikke at genere erhvervet unødigt. Arrogancen og skråt-op mentaliteten med det truende MRSA-problem er hårrejsende og skrækindjagende. Hver enkelt ramt denne utilgivelige forsømmelighed bør stille de ansvarlige til ansvar. Vi lever vel i en retsstat, hvor man ikke frit - og på trods af bedre vidende - kan skalte og vælte med borgernes helbred.

Ib Christensen, Erik Jacobsen, Helene Kristensen, Palle Yndal-Olsen, Anne Eriksen, Arne Lund og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Med den logik skulle man også kunne få et kørekort uden at bestå teoriprøven.

Ib Christensen, Erik Jacobsen, Slettet Bruger, Helene Kristensen, Mogens Holme, Anne Eriksen og Arne Lund anbefalede denne kommentar
Torben Siersbæk

Der er klart tale om en prioritering!
Hvis MRSA-testen var vigtig ville der vel være et krav til korrekte svar, som til indfødsretsprøven, altså rigtigt svar på mindst 32 af 40....
Hurra for Esben Lunde-Larsen - en pryd for Danskheden.....

Ib Christensen, Slettet Bruger, Anne Eriksen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Helene Kristensen

Det er da fløjtende ligegyldigt hvor mange rigtige svar man har. Såfremt der kræves rigtige svar, vil arbejdsgiveren jo bare sætte en dansker til at udfylde testen for alle de ansatte østeuropæere. Kun hvis det køres ind under en ordning med en lærer der underviser, og som er ansvarlig for at eleven forstår hvad der siges og forstår hvad det går ud på - vil det have en betydning. Det hele er intet værd, og forventes heller ikke at være det, for landbruget må man jo endelig ikke genere på nogen måde. Så sagsøger de bare samfundet.

Helene Kristensen

Britta B. Hansen, det eneste der vil sende et signal der er kraftigt nok til at have betydning - er at skatteyderne nægter at betale 10 mia. årligt i kontanthjælp til et landbrug, der i bytte giver os giftigt vand, giftige madvarer, resistente bakterier, resistente svampe, ødelagt miljø - og som sagsøger os hvis vi ønsker at passe på vores drikkevand. Ps. 90% af svinene eksporteres, vores forbrug betyder intet.

Erik Nissen, Eva Schwanenflügel, Britta Hansen, Erik Jacobsen og Palle Yndal-Olsen anbefalede denne kommentar

Et antal landbrugsbeskæftigede bør udtrækkes og spørges om vi her har fået et retvisende billede.
Og kursusspørgsmålene bør præsenteres i nærværende avis.

Ja, Helene Kristensen. Du har sikkert ret. Og alligevel: Hvis x millioner DANSKERE sagde, at de nægter at købe DANSK svinekød pga. tilstandene, så ville det svare til et jordskælv pga den nationale ære.

Og tænk, hvis et lignende antal danskere besluttede, helt at sige farvel til (ikke kun svine-) kød og blev vegetarer eller ernærede sig vegansk.

Jeg har prøvet, og det føles godt!