Læsetid: 4 min.

Pludselig er to sagsbunker dukket op i Støjbergs forklaring

På samråd nummer to i sagen om den såkaldte Paposhvili-dom fra Den Europæiske Menneskeretsdomstol fortsatte det vante mønster: Inger Støjberg kom med nye forklaringer, mens oppositionen ikke kunne få tilfredsstillende svar på deres mange spørgsmål
21. februar 2018

Det var ikke nogen let sag at forklare for Inger Støjberg, da hun tirsdag, for anden gang, var mødt op til samråd i Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg om den seneste skandale i hendes ministerium.

En principiel dom afsagt af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i december 2016 indebar, at de danske myndigheder måtte lempe praksis i sager om humanitært ophold. Dommen er ifølge juridiske eksperter klar, men alligevel fortsatte ministeriet i over et år med en praksis, der i lyset af dommen var ulovlig. Konkret har det betydet, at et antal meget syge mennesker er blevet udvist til lande, hvor de måske ikke kan få den medicin, som er livsnødvendig for dem.

Grundlæggende fulgte udlændinge- og integrationsministeren samme forklaringsmodel som under første samråd om sagen i januar 2018. Hun understregede, at der var sket »beklagelige fejl«, men også, at der »selvfølgelig« ikke var nogen i hendes ministerium, som ønskede at gå imod Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Lillian Larsen
 • David Zennaro
 • Maria Francisca Torrezão
 • Niels Duus Nielsen
 • Eva Schwanenflügel
 • Dorte Sørensen
 • Thomas Olsen
 • Oluf Husted
 • Tommy Clausen
Lillian Larsen, David Zennaro, Maria Francisca Torrezão, Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen, Thomas Olsen, Oluf Husted og Tommy Clausen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ministern er total fredet, lige hvad lov hon bryder sker der henne intet. Inger Støjberg er den enste minister der i morden tid kan gøre hvad hon vil, uden at ministern bliver stillet til ansvar, otroligt!

Mogens Holme, Bjarne Andersen, Tue Romanow, Eva Schwanenflügel, Elisabeth Andersen, Dorte Sørensen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Hun og hendes støtter udviser en himmelråbende foragt for demokratiet. De mennesker har kun foragt til overs for vores land.

Tommy Clausen, Lillian Larsen, Mogens Holme, Karsten Lundsby, Jens J. Pedersen, Bjarne Andersen, Verner Nielsen, Tue Romanow, Eva Schwanenflügel og Elisabeth Andersen anbefalede denne kommentar

Et representativt demokrati, kan kun fungere hvis der er tillid til de folkevalgte. IS(minister) og støtter, smadrer vores demokrati, hurtigere end IS(terrororganisation) kunne drømme om.

Tommy Clausen, Lillian Larsen, Mogens Holme, Karsten Lundsby, Bjarne Bisgaard Jensen, Bjarne Andersen, Niels Duus Nielsen, Verner Nielsen, Eva Schwanenflügel og Elisabeth Andersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Den is ministeren bevæger sig på, er efterhånden så tynd at kun hun selv stadig mener den kan bære.
Det signal regeringen sender vidt og bredt er jo, at man ikke behøver at overholde love og regler, sålænge man bare sidder højt nok på strå.
Endnu en pind til Folkestyrets ligkiste er fremstillet.

Tommy Clausen, Lillian Larsen, Tue Romanow, Mogens Holme og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

I øvrigt en fin illustration af den beskyttelse som EU mod korrupte nationale politikere.
Vi ser det samme på adskillige andre områder fx landbrugs og miljø, hvor EU er eneste reelle bastion mod det skamløse idioti, der foregår på nationalt plan i disse sørgelige tider.

Tommy Clausen, Lillian Larsen, David Zennaro, Hans Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar