Læsetid: 4 min.

Politisk flertal åbner for, at danske studerende kan få en ombudsmand

Danske studerende kan måske se frem til en studenterombudsmand, ligesom de har på vej i Norge. Flere uddannelsesordførere er efter debatten om sexchikane på universiteterne positive over for tiltaget
Det er i øjeblikket kun Københavns Universitet, der har en medarbejder med en ombudsmandslignende funktion i form af en uvildig studenterambassadør. Billedet her er fra en immatrikulationsfest på Københavns Universitet på Frue Plads.

Det er i øjeblikket kun Københavns Universitet, der har en medarbejder med en ombudsmandslignende funktion i form af en uvildig studenterambassadør. Billedet her er fra en immatrikulationsfest på Københavns Universitet på Frue Plads.

Ólafur Steinar Gestsson

15. februar 2018

Et politisk flertal åbner nu for at indføre en ombudsmandslignende institution, som studerende på landets universiteter kan henvende sig til, hvis de oplever krænkelser eller på anden vis føler sig uretfærdigt behandlet. Det sker efter den seneste tids debat om sexchikane på universiteterne.

I Norge har Uddannelses- og forskningsudvalget i Stortinget indstillet til vedtagelse, at nordmændene skal indføre en sådan ombudsmand for studerende. Forslaget skal behandles i Stortinget den 1. marts, men forventes vedtaget, da der er opbakning fra alle partier.

Uddannelsesordfører for Venstre Mads Fuglede synes, det lyder som en god idé med en ombudsmand, der kan være med til at sikre armslængde mellem den studerende og universitetet.

»Det er jeg meget positivt indstillet over for. Hvis der er et behov, hvis det gør det nemmere for de studerende og hvis det øger de studerendes retssikkerhed,« siger Mads Fuglede, der understreger, at han ikke har sat sig grundigt ind i den norske model og ikke drøftet den internt i Venstre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Det er på tide med en ombudsmand i studiemiljøet.
I det hele taget burde denne funktion være udbredt til hele arbejdsmarkedet, for voksenmobning og anden chikane er udbredt, og giver mange mennesker stress, depression og angst hvert eneste år.