Læsetid: 2 min.

Radikale og SF retter kritik af Kammeradvokaten efter afvigende vurderinger om skattestop i Nordsøen

SF og Radikale bakker nu op om kritikken af Kammeradvokatens rolle i spørgsmålet om overdragelsen af den såkaldte kompensationsaftale fra Mærsk til franske Total
27. februar 2018

SF og De Radikale støtter kritikerne af statens advokat, Kammeradvokaten, i sagen om overdragelsen af skattestoppet på nordsøolien til det franske olieselskab Total.

Som Information i går kunne fortælle, afgav Kammeradvokaten med godt et års mellemrum to modsatrettede juridiske vurderinger af spørgsmålet om, hvorvidt staten er forpligtet til at overdrage Mærsks hidtidige skattestop til Total.

Først fik Folketinget i november 2016 via Klima- og Energiministeriet at vide, at Mærsks skattefordele ikke automatisk følger med, hvis rettighederne til at udvinde olie i Nordsøen sælges videre. Men i januar 2018 var vurderingen den modsatte – og igen kom vurderingen fra Kammeradvokaten, viser det sig.

Det affødte i mandagens Information kritik fra eksperter og fra Enhedslisten, der med en række folketingsspørgsmål har fulgt sagen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kim Folke Knudsen

Jeg glæder mig til at SF og RV står ved det de siger nu, hvis de kommer i regering igen. I er oppe mod mægtige modstandere. Donald Trump har startet hans politiske korstog, for at få indført nul skat for multinationale selskaber. Vi skal ikke have Frihandelsaftaler. Vi skal have en benhård konkurrence på skat og løn om de store selskabers tilstedeværelse i EU eller USA. Det franske olieselskab TOTAL har set skriften på væggen og reagerer i overensstemmelse hermed.