Læsetid: 5 min.

Regeringen mørklægger mulig udlevering af oplysninger om danske IS-krigere til Irak

Regeringen vil ikke ud med, om PET udleverer personoplysninger om danske fremmedkrigere til de irakiske myndigheder, der er berygtet for dødsstraf, likvideringer og tortur af fanger. Flere eksperter vurderer, at udlevering kan føre til brud på retsstatsprincipperne. EL frygter henrettelser af danske statsborgere
24. februar 2018

Den danske regering ønsker ikke at oplyse, om Politiets Efterretningstjeneste (PET) udleverer oplysninger om danske IS-krigere til de irakiske myndigheder. Det fremgår af folketingssvar.

Retsordfører for Enhedslisten Rune Lund kalder det »dybt frustrerende« og henviser til, at de irakiske myndigheder er berygtede for at dømme IS-krigere til døden, likvidere dem og tortere dem.

»Regeringen må da kunne fortælle, om den er for eller imod, at der udleveres personoplysninger på danske statsborgere til de irakiske myndigheder,« siger han.

Debatten om udlevering af oplysninger om danske IS-krigere fra det danske efterretningsvæsen er blusset op efter, at Forsvarsministeriet i sidste uge kunne oplyse, at der sidder en »lille gruppe« danske statsborgere fængslet i Syrien og Irak for at have kæmpet for IS.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jens Carstensen
  • Dorte Sørensen
Jens Carstensen og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu