Læsetid: 4 min.

Med anklager om nepotisme, kammerateri og svindel fortsætter balladen efter kommunalvalget i Slagelse

I Slagelse er postyret efter kommunalvalget i november fortsat ikke forbi. Borgmester John Dyrby opsiger nu den møjsommeligt indgåede aftale om at dele ben ud til alle byrådets grupper
Der var stort drama i Slagelse efter kommunalvalget i november  – det endte med, at Liberal Alliances Villum Christensen (tv) og Socialdemokratiets John Dyrby Paulsen indgik en aftale om, at de hver fik to år som borgmester. Den aftale ser nu ud til at være brudt.

Der var stort drama i Slagelse efter kommunalvalget i november  – det endte med, at Liberal Alliances Villum Christensen (tv) og Socialdemokratiets John Dyrby Paulsen indgik en aftale om, at de hver fik to år som borgmester. Den aftale ser nu ud til at være brudt.

Jens Dresling

13. marts 2018

Nej, den politisk husfred var ikke holdbar i Slagelse Kommune. Efter kommunalvalget i november skubbede en serie halsbrækkende partimanøvrer socialdemokraten John Dyrby op på den borgmesterstol, som var revet væk under dens hidtidige indehaver, Venstre-manden Stén Knuth.

Knuths fald blev udløst af, at Knuth var raget uklar med Liberal Alliances folketingsmedlem og byrådsmedlem i Slagelse, Villum Christensen, blandt andet i en lokal skandalesag om et falleret brintbusprojekt, hvor Villum Christensen efter nogles opfattelse var tæt på de private projektmagere. Villum Christensen hoppede ud af den borgerlige blok og gik sammen med S, SF og Enhedslisten om at gøre Dyrby til borgmester.

Dog med en ulden klausul om, at det mellem S og LA er aftalt, at der efter to år »er mulighed for – hvis ønsket af Liberal Alliance – et skifte« mellem Dyrby og Villum Christensen »for så vidt angår poster i Slagelse Byråd«. Da borgmestre vælges for fire år, er aftalen retsstridig, og den er da heller ikke tiltrådt af SF og Enhedslisten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hans Larsen
  • Eva Schwanenflügel
Hans Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kim Houmøller

Det koster at stemme på de forkerte selv til kommunalvalget. Slagelse kommune er et skrækeksempel på inkompetence blandt kommunalpolitikere. Deres beslutninger de sidste år er at betragte som ren Monty Python. Deres brintbus projekt er en skandale, som kun kan skade omstillingen til brint,

Blev der virkelig slet ikke valgt nogen voksne til kommunalbestyrelsen i Slagelse ved sidste valg?

Flemming Berger, Tue Romanow og Lars Falk anbefalede denne kommentar

Latrende latter...!

Slagelse kommune er topmålet af inkompetence! Men de har da fået en kæmpeudgave af "Viggofonen", som sikkert kan pynte på torvet, - hvis den får lidt muntre farver.